Business πέραν του web!

Business πέραν του web!

Ενα περιφερειακό Open Coffee, όπως εκείνο του Ηρακλείου Κρήτης, στη 3η συνάντηση που διοργανώνει επιλέγει να δώσει το λόγο σε νέους επιχειρηματίες που δεν κάνουν μπίζνες στο διαδίκτυο και για το διαδίκτυο!

Business πέραν του web!
Οι διοργανωτές του Open Coffee στο Ηράκλειο της Κρήτης σε μια ανάρτηση του στο facebook για την 3η κατά σειρά συνάντηση τους γράφουν – και το επισημαίνουν ιδιαίτερα- πως η δημιουργικότητα δεν περιορίζεται στις μπίζνες του διαδικτύου. Η επισήμανση αυτή δεν κρύβει μέσα της κανένα αφορισμό αλλά αποκαλύπτει μια πραγματικότητα – ζώσα πραγματικότητα- στο χώρο της ελληνικής περιφέρειας. 

Και να σκεφτείτε ότι το Ηράκλειο που φιλοξενεί το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), η Κρήτη έχει γερό ακαδημαϊκό και ερευνητικό δυναμικό και οι πόλεις της είναι γεμάτες από διψασμένους developers. 

Σε κάθε περίπτωση, οι διοργανωτές του Open Coffee έχουν δίκιο – δίκιο μέχρι τις ψηλές, απάτητες κορφές του Ψηλορείτη. Και αυτό γιατί ένα ακόμη app δεν έχει καμία τύχη μπροστά στην επιτυχία ενός εγχειρήματος όπως εκείνο της Κατερίνας και του Γιώργου Γιανναδάκη, συνδιοκτητών της Υφαντουργία Κρήτης και συνιδρυτών της Barbabu Aprons. Οι δύο τους παρουσιάζονται στο Open Coffee και παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Με λίγα λόγια, «ο Γιώργος και η Κατερίνα θα μας πουν δύο ιστορίες τεμνόμενες! Θα μιλήσουν για το πώς παρέλαβαν την επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών υφαντών των γονιών τους, μία περίοδο που η “παράδοση” είχε αρχίσει να σβήνει και η αγορά να κατακλύζεται από προϊόντα εισαγωγής. Πώς κατάφεραν να γίνουν ανταγωνιστικοί και να “μπουν ξανά στο παιχνίδι”. Λίγα χρόνια αργότερα, αλλά με ταυτόχρονη λειτουργία, ίδρυσαν την BARBABU APRONS με σκοπό την πλήρωση των “νεκρών” χειμερινών μηνών της επιχείρησης και καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στο full customizing επαγγελματικής ποδιάς!». 

Κλείσιμο
Στην ίδια κατεύθυνση και οι άλλες δύο συμμετοχές της εκδήλωσης.

Εκείνες του Δημήτρη Μακρυλάκη, Founder & CEO | Cretland (Cretalicious) και της Χριστίνας – Ελπίδας Ξιφαρά και του Μιχάλη Κόκκινου, Co-founders | Double O Sunglasses & Woodcrafts.

Η ανακοίνωση των διρογανωτών έχει ως εξής: 

«Οι έννοιες της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις νέες τεχνολογίες και το online business. Ναι, αλλά… Καινοτομία, αξιόλογες ιδέες, επιχειρήσεις που ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα εντός και εκτός Ελλάδας θα συναντήσει κανείς ακόμη και στο χώρο της μεταποίησης, της επεξεργασίας και των υλικών προϊόντων. Η δημιουργικότητα δεν περιορίζεται μόνο στα web businesses.

Μελετώντας τους κλάδους ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, αποφασίσαμε στο 3ο Open Coffee Heraklion να παρουσιάσουμε τρία case studies επιχειρήσεων που έχουν έδρα το Ηράκλειο, παράγουν προϊόντα και αξιοποιώντας την καινοτομία και δραστηριοποιούνται σε πανελλαδικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου σε περιμένουμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουμε για την τοπική επιχειρηματικότητα, να ξεκλειδώσουμε το πλαίσιο της online δραστηριοποίησης, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τις ιδέες μας.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:00 και οι φίλοι μας από το Crop θα μας υποδεχτούν με καφέ και τσάι. Εξ’ άλλου, Open Coffee χωρίς coffee δεν γίνεται!

Οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 18:30 και μαζί μας θα είναι οι:

Δημήτρης Μακρυλάκης, Founder & CEO | Cretland (Cretalicious)
Θα μπορούσε να μας μιλήσει αρκετή ώρα για τα Κρητικά παραδοσιακά τρόφιμα Cretalicious, τις εξαγωγές που κάνουν σήμερα σε 11 χώρες και τα 6 διεθνή βραβεία που έχουν αποσπάσει. Προς έκπληξη μας όμως, ο Δημήτρης θα μας δώσει πολύ χρήσιμες συμβουλές οι οποίες έχουν προκύψει μέσα από την μέχρι σήμερα επιχειρηματική του δραστηριότητα. Ο ίδιος παραδέχεται πως εάν στα πρώτα του βήματα είχε βρεθεί κάποιος για να μοιραστεί μαζί του αυτή τη γνώση, θα είχε γλιτώσει χρόνο, χρήμα και ενδεχομένως κάποιες αποφάσεις του να ήταν διαφορετικές!

Χριστίνα – Ελπίδα Ξιφαρά & Μιχάλης Κόκκινος, Co-founders | Double O Sunglasses & Woodcrafts
Θα μας μιλήσουν για το πώς έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα (!), την εξέλιξη της Double O από το 2013 έως και σήμερα και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το διαδίκτυο στην ανάπτυξη της εταιρίας. Θα μοιραστούν μαζί μας μυστικά, όπως με ποιους τρόπους μπορούμε να παρουσιάσουμε στο κοινό μας το νέο μας προϊόν και πώς μπορούμε να βρούμε αγορές για αυτό, αλλά και ποιος είναι ο ρόλος του marketing από το όνομα μέχρι τη συσκευασία.

Κατερίνα & Γιώργος Γιανναδάκη, Co-owners | Υφαντουργία Κρήτης & Co-founders | Barbabu Aprons
Ο Γιώργος και η Κατερίνα θα μας πουν δύο ιστορίες τεμνόμενες! Θα μιλήσουν για το πώς παρέλαβαν την επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών υφαντών των γονιών τους, μία περίοδο που η “παράδοση” είχε αρχίσει να σβήνει και η αγορά να κατακλύζεται από προϊόντα εισαγωγής. Πώς κατάφεραν να γίνουν ανταγωνιστικοί και να “μπουν ξανά στο παιχνίδι”. Λίγα χρόνια αργότερα, αλλά με ταυτόχρονη λειτουργία, ίδρυσαν την BARBABU APRONS με σκοπό την πλήρωση των “νεκρών” χειμερινών μηνών της επιχείρησης και καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στο full customizing επαγγελματικής ποδιάς!

Το event μας δεν τελειώνει με τις ομιλίες. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων υπάρχει πάντα χρόνος για να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε γνώμες για όσα ακούσαμε και όσα μας προβληματίζουν στη δική μας επιχειρηματική εξέλιξη. Παρέα μαζί μας θα είναι δυο νέοι φίλοι, ο Φουριάρης και η Μποέμισσα από τη μπύρα Σόλο!

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν, για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν, να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα από το χώρο αυτό, να ανταλλάξουν ιδέες ή να εξελίξουν τις ήδη υπάρχουσες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν! Για την καλύτερη διαχείριση του event, κλείσε τη θέση σου τώρα εδώ.

Το Open Coffee Heraklion φιλοδοξεί να προάγει την επιχειρηματικότητα, τις καινοτόμες ιδέες και την έμπνευση. Στελεχώνεται αποκλειστικά από εθελοντές κι ακολουθεί τη φιλοσοφία των εκδηλώσεων Οpen Coffee ανά τον κόσμο».

Για περισσότερες πληροφορίες Website | Facebook | LinkedIn.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης