Και το «Φωταέριο» είναι κληρονομιά της πόλης!

Και το «Φωταέριο» είναι κληρονομιά της πόλης!

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους

Και το «Φωταέριο» είναι κληρονομιά της πόλης!
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αλλωστε, δεν ήταν δυνατόν να λείπει από ένα τέτοιο γιορτασμό ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο της πόλης, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας. Έτσι, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα , μια σειρά ξεχωριστών δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Πιο συγκεκριμένα: 

Τεχνόπολη
Μια πόλη των τεχνών. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό και στο θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 4 έως 7 ετών. Στις 11 το πρωί στο Νέο Υδαταέριο-Παρατηρητήριο (με απαραίτητη η κράτηση στο 213 010 9325). 

Κλείσιμο
Από το εργοστάσιο φωταερίου στην Τεχνόπολη
Ξενάγηση με θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου και την αξιοποίησή του ως "πόλεως" πολιτισμού. Στις 12.15 στο Νέο Υδαταέριο, Industrial Gas Museum Shop (σημείο εκκίνησης) με απαραίτητη τη κράτηση στο 213 010 9325. 

Προβολές στο Νέο Υδαταέριο
Η πρώτη προβολή αφορά σε μία ιστορική παρουσίαση της Τεχνόπολης, από το 1999 περίπου έως σήμερα, ενώ η δεύτερη αφορά σε μία παρουσίαση συνεντεύξεων ανθρώπων που έζησαν στο Γκάζι και θυμούνται την πόλη και τη γειτονιά τους την οποία επιμελήθηκε το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα. Στο Νέο Υδαταέριο, Αίθουσα Προβολών με ελεύθερη είσοδο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης