Το αυτοκίνητο της επόμενης μέρας

Το αυτοκίνητο της επόμενης μέρας

«Το αυτοκίνητο του αύριο θα είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό και κυρίως ...κοινόχρηστο!» λένε οι επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που διοργανώνουν και σχετικό συνέδριο στην Θεσσαλονίκη στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2017

Το αυτοκίνητο της επόμενης μέρας
Δεν θα ήμουν καθόλου ειλικρινής μαζί σας αν έλεγα ότι δεν με «τράβηξε» η φωτογραφία με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή ακόμη και το ίδιο το θέμα του διεθνούς συνεδρίου που οργανώνει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στην έδρα του στην Θεσσαλονίκη (στη περιοχή της Θέρμης) στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2017. 

Ας ξεκινήσουμε από το θέμα του συνεδρίου. Οι διοργανωτές του πιστεύουν – με δογματική απολυτότητα- ότι «το αυτοκίνητο του αύριο θα είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό και κυρίως ...κοινόχρηστο!». 

Και αυτό γιατί όπως λένε το αυριανό “έξυπνο” αυτοκίνητο δε θα έχει πλέον έναν ιδιοκτήτη αλλά πολλούς και θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια για να κινείται, ενώ θα πραγματοποιεί τις περισσότερες διαδρομές αυτόνομα, χωρίς ανάγκη οδηγού!

Κλείσιμο
Για όλα αυτά στο συνέδριο θα υπάρχει ειδική αναφορά. Και η αναφορά αυτή θα βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και όχι στο συγγραφικά δικαιώματα της ευφάνταστης λογοτεχνίας του φανταστικού…

Το “8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές” (International Congress on Transport Research-ICTR) που θα γίνει από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, (
www.ses.gr) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, (www.hit.certh.gr
). 

Ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Άγγελος Μπεκιάρης, που έχει και το γενικό οργανωτικό πρόσταγμα τονίζει έναν από τους λόγους για το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές. Και ο λόγος είναι ότι το συνέδριο συγκεντρώνει περισσότερους από 200 ειδικούς από την εγχώρια επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, τη διοίκηση καθώς και τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στις μεταφορές και στις συγκοινωνιακές υποδομές. 

Υ.Γ: Στη φωτογραφία, ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Δρ. Άγγελος Μπεκιάρης με ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα του Ινστιτούτου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης