Μικρές ανακαλύψεις για οικογενειακές διακοπές από το φετινό καλοκαίρι

Μικρές ανακαλύψεις για οικογενειακές διακοπές από το φετινό καλοκαίρι

Προτάσεις ταξιδιού και διαμονής, που μοιράστηκαν μαζί μας αναγνώστες και αναγνώστριες

Μικρές ανακαλύψεις για οικογενειακές διακοπές από το φετινό καλοκαίρι
Τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι, συγκεντρώσαμε μικρές «ανακαλύψεις» από γονείς με μικρά παιδιά. Προτάσεις ταξιδιού και διαμονής, που μοιράστηκαν μαζί μας αναγνώστες και αναγνώστριες του Πρώτου Θέματος-City Stories και του mamakitasite.wordpress.com για χαλαρωτικές, όσο γίνεται βέβαια, καλοκαιρινές διακοπές με παιδιά. Για να τις έχετε στα υπ’ όψιν για το επόμενο καλοκαίρι και γιατί όχι; Για κάποιο από τα επόμενα σαββατοκύριακα!

Πολύ κοντά στην Αθήνα

Ο Πέτρος και η Βασιλική έπρεπε να διαλέξουν ένα μέρος με άμεση πρόσβαση στην Αθήνα, διότι η μαμά ήδη δύο παιδιών περιμένει το τρίτο της λίαν συντόμως. Πήγαν στον Άγιο Μηνά πολύ κοντά στη Χαλκίδα με πολύ καθαρά νερά και με δυνατότητα διαμονής πάνω στην παραλία. «Μείναμε στο ξενοδοχείο Pelagos, και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι, διότι η γυναίκα μου δεν κουράστηκε καθόλου». 
Κλείσιμο

Ο Τρύφωνας και η Βάσια πήγαν στα Πολιτικά στην Εύβοια με τα δύο παιδάκια τους ηλικίας 4 και 8 ετών. «Είναι πολύ κοντά από την Αθήνα και ο άντρας μου μπορούσε να πηγαινοέρχεται για τη δουλειά του. Κάθε πρωί, παίρναμε το πρωινό μας κάτω από το μεγάλο πλάτανο στο κέντρο του χωριού και μετά κάναμε μπάνιο στην παραλία. Για μεσημεριανό μπορούσαμε χωρίς να μετακινηθούμε να φάμε από σουβλάκια… μέχρι γαριδομακαρονάδα!». Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ανακαινισμένο Πύργο των Πολιτικών και να κάνετε μπάνιο σε κοντινές παραλίες, όπως την παραλία της Δάφνης (στα 20 λεπτά). Επίσης, για τους λάτρεις της πεζοπορίας, υπάρχει το «μονοπάτι της Ηρώς» στη μνήμη ενός όμορφου κοριτσιού που ηττήθηκε από την "κακιά" αρρώστια. 



Ο Θοδωρής και η Μαριέττα έχουν δίδυμα ηλικίας 2 ετών και αισθάνονται ότι χρειάζονται πάντα διακοπές. Πήγαν στο Λευκαντί, όπου «πολλές οικογένειες με μικρά απιδιά έχουν τα εξοχικά τους και αισθανόμαστε ότι τα παιδιά μας δεν ενοχλούν. Έχει καταλύματα πάνω στην παραλία όπως το Ποσειδών και το Λευκαντί σε πολύ καλές τιμές. Στο χωριό έχει να φας, να πιεις και άμα λάχει, κάνεις και μια βόλτα στη Χαλκίδα σε κανένα παιδότοπο». 

Ο Χάρης και η Σοφία επιθυμούσαν να πάνε κάπου κοντά, γιατί ο ένας εκ των δύο δούλευε και έπρεπε να είναι σε άμεση πρόσβαση από την Αθήνα κι έτσι διάλεξαν τον Αλμυροπόταμο Ευβοίας. «Το μέρος είναι μικρό και μπορούσα να μείνω και μόνη με τα δύο παιδιά, ηλικίας 5 και 1,5 ετών, αν χρειαζόταν. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από την Αγία Μαρίνα με το ferry boat για Στύρα και μετά, με το αυτοκίνητο, σε λιγότερο από 10 λεπτά είσαι στον Αλμυροπόταμο». Προσοχή: πάμε στην Αγ. Μαρίνα από Μαραθώνα και όχι από Βαρνάβα. Ένα λάθος θα σας οδηγήσει σε δρόμο με πολλές στροφές. «Μείναμε στο ξενοδοχείο Κοράλλι (τα διαμερίσματα είναι μεγάλα και άνετα και υπάρχουν και δίχωρα), που μάλλον είναι το καλύτερο να μείνει κανείς με παιδιά γιατί στα δεξιά του βρίσκεται η παιδική χαρά, πιο δίπλα ο φούρνος, το μίνι μάρκετ και τα εστιατόρια». Μεγάλο πλεονέκτημα: ο μοναδικός δρόμος που παρεμβάλλεται πεζοδρομείται το καλοκαίρι. Οπότε υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. «Το πρωί παίζουν ρακέτες, το βράδυ περατζάδα. Είναι τόσο βολικά, που μπορείς να στείλεις τα παιδιά με παππούδες-γιαγιάδες για όλο το καλοκαίρι χωρίς φόβο». Σημειωτέον ότι νοικιάζονται σπίτια με τον χρόνο. 



Ο Γιώργος και η Χριστίνα πήγαν στην Κάρυστο με τα δυο τους παιδιά ηλικίας 7 και 9 και πολλούς φίλους. Η πρόσβαση από Αθήνα είναι πολύ εύκολη και αν ο ένας γονιός εργάζεται, μπορεί τα Σαββατοκύριακα να πηγαινοέρχεται χωρίς πρόβλημα. «Οι παραλίες του Μπούρου, οι Γαλλίδες και η Όστρια είναι ιδανικές για οικογένειες και όλα τα ξενοδοχεία είναι πάνω στη θάλασσα όπως το Αναστασία, το Απόλλων και πολλά άλλα». 

Πάμε στα νησιά μας!

Ο Γιώργος και η Φιλία πήγαν στο Μακρυ Γυαλό (Λασιθίου) στην Κρήτη, όπως κάθε χρόνο γιατί έχουν βρει αυτό που τους αρέσει. Ο Μακρύς Γυαλός είναι ένα χωριουδάκι με υπέροχη αμμώδη παραλία με ζεστά νερά ακόμα και μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. «Μένουμε στη Ντέπυ και το Μανώλη στα δωμάτια Άρτεμις γιατί είναι οικογενειακά και πολύ φιλικά προς τα παιδιά. Το χωριό έχει ωραίες ταβέρνες και ό,τι χρειαζόμαστε αλλά όταν θέλουμε αλλαγή πάμε μέχρι τον Κουτσουρά στην φανταστική ταβέρνα Καλιοτζίνα». 

Ο Βαγγέλης και η Κατερίνα με την τετράχρονη κόρη τους βρήκαν δωμάτιο ακριβώς πίσω από τις δύο ταβέρνες στο Μαγγανάρι της Ίου. «Ψάχναμε να βρούμε δωμάτιο με ταβέρνα και θάλασσα. Δεν μας ένοιαζε πού θα είναι αυτό. Μείναμε στα δωμάτια της Ελένης που από την παραλία τα χωρίζει ένας ξύλινος διάδρομος. Όλα ήταν μηδέν απόσταση». Το Μαγγανάρι είναι μια φαρδιά παραλία, με ρηχά νερά και πεντακάθαρα! Μοναδικό μειονέκτημα, όπως όλες οι παραλίες του Αιγαίου είναι το μελτέμι. Αν πιάσει αέρας, δεν έχει κύμα, αλλά σε τσακίζει η αμμοβολή». Στο Μαγγανάρι δεν υπάρχει σούπερ μάρκετ ή παντοπωλείο. Παίρναμε πάνες και τα συναφή από τη Χώρα. Περάσαμε σούπερ».

Ο Σπύρος και η Χριστίνα θεωρούν ότι τις καλύτερες οικογενειακές διακοπές με τον 3χρονο γιο τους τις περνούν στην Πάρο, στη Χρυσή Ακτή και στο Δρυό. Οι παραλίες έχουν τα πάντα, διατηρώντας παράλληλα μια ηρεμία. «Έχουμε μείνει σε πολλά ξενοδοχεία της περιοχής πάνω στην παραλία, αλλά θεωρούμε ότι το Golden Beach και το Poseidon είναι τα πιο βολικά για οικογένειες». 

Ο Ντίνος και η Άννα πήγαν στην Κύθνο με δύο μωρά. «Ήταν δύσκολο να βρω 2 παρκοκρέβατα, αλλά βρήκα τελικά στα δωμάτια Καλλίτσα στην Κανάλα. Το δωμάτιο ήταν ωραίο, με κουζινάκι και πολύ οικονομικό. Στα 150 μέτρα ήταν η παραλία με άμμο και λίγα δέντρα για σκιά». 



Ο Ηλίας και η Λίλα κάνουν κάθε χρόνο τις πιο χαλαρωτικές διακοπές στην Τήνο. Η Τήνος είναι από τα κοντινά νησιά στην Αττική και έχει συχνά δρομολόγια από Ραφήνα. Έχει όμορφα χωριά και παραλίες, αλλά οι ίδιοι προτιμούν την Ακτή Αιγαίου. «Είναι ιδανικά για τα παιδιά, καθώς τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, δεν παρεμβάλλεται δρόμος μεταξύ δωματίων και παραλίας, η παραλία είναι σχεδόν ιδιωτική, καθαρή και αμμουδερή, έχει πισίνα, ταβέρνα και χαλαρωτικό μπαρ για το βράδυ. Αν πιάνει η ενδοεπικοινωνία μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου στα πουφ της παραλίας και τα παιδιά να κοιμούνται». 

Ο Κωνσταντίνος και η Ιφιγένεια πήγαν διακοπές στη Σκύρο με τις δύο κόρες τους 7 και 3 ετών. Η Σκύρος είναι ένα πανέμορφο νησί με μεγάλο πλεονέκτημα ότι πας και με αεροπλάνο. Υπάρχουν πολλά καταλύματα από τα Μαγαζιά μέχρι το Μώλο πάνω στη θάλασσα και η παραλία είναι υπέροχη και ιδανική για οικογένειες. Μπορεί να μην είναι απλό να ανέβεις στη Χώρα με παιδιά από τα σκαλοπάτια, είναι πάντως εύκολο να γυρίσεις πίσω! Στα Γυρίσματα ανακάλυψαν την Ψαροταβέρνα «ο Στέλιος»: «Υπέροχο φαγητό, εξαιρετική εξυπηρέτηση. Φοβερή θέα, μεγάλος χώρος για τα παιδιά, παιδική γωνία για ζωγραφική και έκθεση με τα έργα τους!!!»

 

Ο Γιώργος και η Αγγελική πήγαν με δύο παιδιά ηλικίας 7 και 3,5 ετών στη Μυτιλήνη. Έμειναν στην Καλλονή, μέρος βολικό, στο κέντρο του νησιού -που είναι ούτως ή άλλως μεγάλο- στο Kalloni Village Holiday Resort. «Απίστευτος χώρος και απίστευτος ο ιδιοκτήτης! Ανά 4 σπιτάκια έχει μια πισίνα και μια μίνι παιδική χαρά. Το πρωινό είχε μεγάλη ποικιλία και πολλά φρούτα». Στο κέντρο της Καλλονής, που είναι ένα ήσυχο χωριό, ό,τι πρέπει για χαλάρωση, ξεχώρισαν ένα κουτούκι, τον «Τρύφωνα» με 30 διαφορετικά μαγειρευτά κάθε μέρα δίπλα σε μια μεγάλη περιφραγμένη παιδική χαρά. Για μπάνιο με παιδιά, τους άρεσε η Ερεσός, η Πέτρα, τα Βατερά και οι Άγιοι Ισίδωροι. «Στην Ερεσό έχει waterpark και πολύ ωραία σουβλάκια ο Οβελίξ».

Στα πέριξ του Πηλίου

Η Εύη, παρόλο που ο σύζυγός της εργαζόταν όλο το καλοκαίρι, δεν μάσησε! Πήγε με τις δύο κόρες της, ηλικίας 1,5 και 3,5 ετών σε 28 παραλίες με έδρα το Βόλο! Έτσι, σεβόμαστε την άποψή της και παραθέτουμε το τοπ-3 των παραλιών του νομού Μαγνησίας: 1.Παπά νερό και Χορευτό (Ανατολικό Πήλιο). 2. Μαραθιάς (Νότιο Πήλιο/Παγασητικός) 3. Λεύκη, Πηγάδι Πτελεού (είναι πολύ κοντά/ νοτιοδυτική πλευρά Μαγνησίας). «Τον Κατηγιώργη τον θεωρώ ασυναγώνιστο. Την ανεμελιά που είχαμε και οι τρεις δεν την αισθανθήκαμε πουθενά αλλού». 



Ο Κωνσταντίνος και η Δέσποινα πήγαν με την 2 ετών κορούλα τους στην Ανάβρα Μαγνησίας. Εκεί ανακάλυψαν το «Περιβαλλοντικό και Πολιτισμικό Πάρκο Γούρα» με τις «Πηγές Ανάβρας» και πήγαν πανέμορφους περιπάτους στις ντριστέλες, τα μαντάνια και τα γεφυράκια. «Λειτουργεί το Λαογραφικό Μουσείο Κτηνοτροφικής Ζωής και στο Πλάτωμα Κανατούλα υπάρχει κέντρο πληροφόρησης, παιδότοπος, τουαλέτες και καθαρό πόσιμο νερό φυσικά. Η ντριστέλα της Εκκλησίας λειτουργεί ακόμα και σήμερα, και για του λόγου το αληθές είδαμε απλωμένα χαλιά και φλοκάτες».  

Στη δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα

Η Βίρνα πήγε με τις ανιψιές της στη Λευκάδα. Από εκεί με σκάφος ανακάλυψαν την παραλία Πόρτο Βαρκό στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, μια σχεδόν ιδιωτική παραλία όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Villa Aphrodite by the sea», με watersports «που τα παιδιά το διασκέδασαν πολύ. Η παραλία δε, είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές. Άμα δεν το ξέρεις, δεν το βρίσκεις! Γύρω βρίσκονται και άλλες όμορφες παραλίες, χαρακτηριστικές του Ιονίου, από τις οποίες ξεχωρίσαμε το Βαθυαβάλι».  

Ο Μηνάς και η Χρυσή έχουν τέσσερα παιδιά και πήγαν στη Ζάκυνθο. Προτίμησαν το Βασιλικό για τις παραλίες του: «Όλες οι αμμουδιές του Βασιλικού είναι μοναδικές με ρηχά νερά και είναι ενταγμένες στο θαλάσσιο πάρκο Caretta Caretta... Πόρτο Ζόρο, Άγιος Νικόλαος, Γέρακας… τι να πω; Όλες υπέροχες. Μένουμε στο Matilda Hotel λόγω του ότι μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα. Η ιδιοκτήτρια δε, είναι φανταστική!». 

Ο Πάνος και η Ελένη πήγαν στην Κέρκυρα και έμειναν στο Σιδάρι. «Η παραλία είναι αμμουδερή, αλλά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μαζεύει πολύ κόσμο. Εμείς μείναμε στο Electra Apartments, που νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή γιατί είναι ακριβώς πάνω στην άμμο και δίπλα έχει ταβερνάκι. Όλη την ημέρα ξυπόλυτοι και το βράδυ, αφού κοιμόντουσαν τα παιδιά, πίναμε τις μπύρες μας στη βεράντα. Το μοναδικό θέμα ήταν το σαββατόβραδο η δυνατή ζωντανή μουσική από την ταβέρνα». 

Ο Θωμάς και η Δήμητρα από το φετινό τους καλοκαίρι, στο οποίο συνδύασαν δουλειά και διασκέδαση, ξεχώρισαν «την πλατεία της Ροδαυγής στην Άρτα, όπου το καλοκαίρι διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά». Σε έναν άλλο τους σταθμό, στη Μονεμβασιά, έμειναν στον Ξιφιά, όπου «βρίσκει κανείς πολλά ξενοδοχεία κοντά στην παραλία Αμπελάκια, αλλά επειδή είχε σηκώσει μελτεμάκι εκείνες τις μέρες, αναγκαζόμασταν να πηγαίνουμε στην άλλη πλευρά, στον Αρχάγγελο, που ήταν παράδεισος για τα παιδιά, αφού έχει ταβερνάκια, καφέ και ξενώνες πάνω στην παραλία και η θάλασσα είναι πάντοτε ήρεμη!». 

Και στην Πελοπόννησο

Ο Νίκος και η Μαρίνα προτιμούν τις διακοπές σε camping και πήγαν στο Γύθειο. «Έχει δύο ωραία camping για οικογένειες στο Μαυροβούνι, το Μελτέμι και το Gythio. Και τα δύο είναι κοντά στη θάλασσα, έχουν πισίνα, γήπεδα μπάσκετ, παιδική χαρά, θερινό σινεμά και διοργανώνουν ομαδικά παιχνίδια γιατί έχουν πολλά παιδιά. Τα παιδιά το χαίρονται πολύ. Είναι σαν να είναι σε κατασκήνωση. Τα εστιατόρια είναι καλά, οι τιμές επίσης». 

Ο Κώστας και η Σέβη πήγαν με την κόρη τους στο Νέο Οίτυλο και χρησιμοποιώντας το χωριό ως βάση έκαναν εκδρομές στη Μάνη. «Θέλει να έχεις πολλές μέρες για να δεις όλες τις ομορφιές της Μάνης. Γενικά δεν είναι εύκολες οι εκδρομές με παιδιά εκεί γύρω, ούτε οι θάλασσες, καθώς τα ομορφότερα μέρη -όπως το Λιμένι για παράδειγμα- ήταν με βράχια. Παρόλ’ αυτά, η παραλία του Νέου Οιτύλου ήταν πολύ καλή και τα εστιατόρια και καφέ είχαν καλό και με προσιτές τιμές φαγητό». 

Ο Γιάννης και η Ιωάννα έκαναν διακοπές στη Στούπα Μεσσηνίας. Είναι περίπου 3μιση ώρες από την Αθήνα και ο δρόμος μέχρι την Καλαμάτα είναι πανεύκολος. Η παραλία είναι ιδανική για παιδιά, αμμώδης και πεντακάθαρη και είναι εντός οικισμού. Έτσι θα βρείτε ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, μίνι μάρκετ και ό,τι άλλο χρειαστείτε. Εκεί ανακάλυψαν την καφετέρια «Αίνιγμα», η οποία είχε παιδικό μίνι γκολφ. «Η χρέωση είναι 3.5 ευρώ ανά παιδί το οποίο παίρνει το δικό του μπαστούνι και μπαλάκι. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν!»

Ο Χρήστος και η Μαρία πήγαν στην Ακτή Περούλια. Είναι περίπου 3 και μισή ώρες από την Αθήνα, λίγο πριν την Κορώνη κι αν δεν γνωρίζεις την παραλία, δεν την βρίσκεις, παρά μόνο από τύχη. «Η παραλία είναι καθαρή, με άμμο και δίπλα στα δωμάτια, υπάρχει και ένα ταβερνάκι με προσιτές τιμές. Η παραλία συνδέεται με τα δωμάτια με ασανσέρ για να κατεβάζεις το καρότσι!». Αν βαρεθείτε το πολύ άραγμα, πετάγεστε και μέχρι την Κορώνη για μια βόλτα! 

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους-ες και αναγνώστες-ιες για τις ιστορίες τους και τις φωτογραφίες τους! Αν έχετε κι εσείς κάτι να μοιραστείτε μαζί μας από τις φετινές σας οικογενειακές διακοπές, γράψτε μας στο www.mamakitasite.wordpress.com
Επικοινωνία ή στη σελίδα μας στο facebook «Μαμά Κοίτα-Ταξίδια με παιδιά». Καλό φθινόπωρο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης