Οι σινεφίλ της «Ταράτσας»

Οι σινεφίλ της «Ταράτσας»

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ γίνεται στην Θεσσαλονίκη

Οι σινεφίλ της «Ταράτσας»
4ο Τaratsa International Film Festival από την Τετάρτη 23 έως και την Κυριακή 27 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη. Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του ιδιαίτερου φεστιβάλ που γίνεται μέσα στην πόλη στα τέλη του καλοκαιριού είναι αφενός ο χώρος των προβολών (ταράτσες) και αφετέρου το αντικείμενο – περιεχόμενο του κινηματογραφικού φεστιβάλ (μικρού μήκους ταινίες).


Κλείσιμο

Φέτος –και αυτό είναι μια διαφορά σε σχέση με πέρυσι- οι ταράτσες είναι περισσότερες. 6 τον αριθμό. Και σε αυτές προγραμματίζονται να γίνουν προβολές 70 και πλέον ταινιών από 27 χώρες. Πιο συγκεκριμένα, οι νέες προσθήκες αφορούν – την ταράτσα Τ1 που θα φιλοξενηθεί στη Λέσχη Θεσσαλονίκης, γνωστή και ως Λέσχη Μπριτζ, στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Νίκης, στο λευκό διατηρητέο κτίριο με τον αριθμό 63. Την ταράτσα Τ4 που θα φιλοξενηθεί στον νέο ξενώνα Stay Hostel της Ίωνος Δραγούμη 61. H ταράτσα Τ6 θα φιλοξενηθεί στο Cafe Θέα/tro στο κτήριο του Βασιλικού Θεάτρου δίπλα στον Λευκό Πύργο. Παραμένουν μάχιμες οι ταράτσες Τ2 στην ΕΣΗΕΜΘ, Τ3 στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και Τ5 στο Urania bar. Σημειώνεται ότι οι ταράτσες Τ1-Τ4 θα φιλοξενούν τις προβολές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος και οι ταράτσες Τ5-Τ6 αυτές του Τμήματος Παράλληλων Προβολών.



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στηρίζει την «Ταράτσα» συμμετέχοντας στο τμήμα των Παράλληλων Προβολών του 4ου Taratsa IFF και παρουσιάζει το πρόγραμμα «Greek new wave part2», επιλέγοντας 6 σύγχρονες βραβευμένες ελληνικές μεγάλου μήκους ταινίες που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα φιλμ: J.A.C.E. του Μενέλαου Καραμαγγιώλη (2011), Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου (2013), Xenia του Πάνου Χ. Κούτρα (2014), Το μικρό ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη (2014), Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (2015) και O Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου (2015). 



Η γενική είσοδος για τις προβολές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος είναι 5€, και 3€ για φοιτητές, ανέργους και άτομα άνω των 65 ετών. Η είσοδος στις προβολές του Τμήματος Παράλληλων Προβολών είναι ελεύθερη.

Η «Ταράτσα» από γεννησιμιού της είναι ένα ανεξάρτητο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με έδρα την Θεσσαλονίκη – οργανωτής του οποίου είναι μη κερδοσκοπική πολιτιστική σύμπραξη πολιτών 360 Degrees. Το φεστιβάλ ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014 ως μέρος της διοργάνωσης “Thessaloniki European Youth Capital”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης