Δύο φεστιβαλικές επιτυχίες επιστρέφουν

Δύο φεστιβαλικές επιτυχίες επιστρέφουν

Οι «Πέρσες» και το μιούζικαλ Σουήνυ Τοντ-ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ Στρητ έρχονται στο τέλος του μηνός στο Ηρώδειο

Δύο φεστιβαλικές επιτυχίες επιστρέφουν
Δύο μεγάλες επιτυχίες του φετινού Φεστιβάλ επαναλαμβάνονται στο Ηρώδειο, στα τέλη του μήνα.

Στις 30 Αυγούστου, οι Πέρσες (μια παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου) σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη που ενθουσιάσαν το κοινό και την κριτική σε Κύπρο και Ελλάδα, θα παιχτούν για μία μοναδική παράσταση στην Αθήνα.

Στις 31 Αυγούστου, η Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά τη μεγάλη επιτυχία του Ιουλίου, το μιούζικαλ Sweeney Todd/Σουήνυ Τοντ-ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ Στρητ.

Κλείσιμο
Η προπώληση και για τις δύο παραστάσεις έχει ξεκινήσει. 

Ο Άρης Μπινιάρης υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη μουσική δραματουργία της παράστασης των «
Περσών», που προτάσσει τη μουσικότητα του κειμένου. Ο νεαρός σκηνοθέτης, με τους Πέρσες προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν σημαντικοί ηθοποιοί: η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), ο Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), ο Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), ο Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης) και 15μελής χορός. 



Οι Πέρσες είναι η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία και θεωρείται το κατ’ εξοχήν αντι-πολεμικό έργο του Αισχύλου, καθώς πρωταγωνιστές δεν είναι οι Αθηναίοι, αλλά οι αντίπαλοί τους, οι Πέρσες. Το κοινό παρακολουθεί την οδύνη τους, τη στιγμή που μαθαίνουν για τη συντριπτική ήττα του στρατού τους στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. 

Τo μουσικό θρίλερ Sweeney Todd (Σουήνυ Τοντ), σε μουσική και στίχους του μεγαλύτερου ζωντανού θρύλου του αμερικανικού μουσικού θεάτρου, Stephen Sondheim (Στήβεν Σοντχάημ) και κείμενο του Hugh Wheeler (Χιου Γουήλερ), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1979, σαρώνοντας τα βραβεία Τόνυ. 



Το Σουήνυ Τοντ επαναλαμβάνεται μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε τον περασμένο Ιούλιο, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, με 26μελή θίασο από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο. 

Η δράση τοποθετείται στο ζοφερό, βικτωριανό Λονδίνο του 19ου αιώνα. Εκεί διαδραματίζεται μια τραγική ιστορία με ισχυρές δόσεις μαύρου χιούμορ, που αποτελεί μια παραβολή γύρω από τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνίας.

Το μιούζικαλ – που είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά- παίζεται σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου.

Ερμηνεύουν: Χάρης Ανδριανός (Σουήνη Τοντ), Νάντια Κοντογεώργη (κυρία Λάβετ), Άρης Πλασκασοβίτης (Τομπίας), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Τζοάννα), Χριστόφορος Σταμπόγλης (δικαστής Τέρπιν), Γιάννης Καλύβας (Άντονυ), Γιάννης Χριστόπουλος (Αντόλφο Πιρέλλι), Άννα Κουτσαφτίκη (Ζητιάνα), Χρήστος Κεχρής (επίτροπος Μπάμφορντ).
Συμμετέχουν: Λητώ Μεσσήνη, Χριστίνα Μιχαλάκη, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Μαρία Μουρκούση, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Αθηνά Καστρινάκη, Βαγγέλης Αγγελάκης, Σταύρος Ζουλιάτης, Χρήστος Χριστοδούλου, Γιάννης Μανιατόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Νικόλας Μπογιατζής, Σωτήρης Τριάντης, Αντώνης Δήμου, Άγγελος Χονδρογιάννης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης