Η Αθήνα με… μαρκαδόρο

Η Αθήνα με… μαρκαδόρο

Ένα ξεχωριστό ταξιδιωτικό σημειωματάριο με εκπληκτική εικονογράφηση

Η Αθήνα με… μαρκαδόρο
Για την πόλη της Αθήνας έχουν τυπωθεί κατά καιρούς αμέτρητοι τουριστικοί οδηγοί, που όλοι όμως μοιάζουν μεταξύ τους, και δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο να προβάλλουν. Ένα όμως βιβλίο - ταξιδιωτικός οδηγός της συγγραφέως Judi Miles με τον τίτλο "Αthens - A Holiday Handbook", που κυκλοφόρησε το 1995, αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο συμπαθείς και απολαυστικούς (αγγλόφωνους) μικρούς οδηγούς για την πόλη της Αθήνας.

Αν και δυσεύρετο στις μέρες μας, το μικρό αυτό βιβλιαράκι ξεχωρίζει για το βοηθητικότατο και διασκεδαστικό κείμενό του, αλλά και για τα χαρακτηριστικά ασπρόμαυρα σχέδια με μαρκαδόρο της εικονογράφου Lesley Walton.

Τα «γρήγορα» αυτά, μα άκρως κατατοπιστικά σχέδια της καλλιτέχνιδας καταφέρνουν να αποδώσουν λακωνικά αλλά εύστοχα, με ελάχιστες γραμμές και με ένα αδιόρατο χιούμορ, μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αθηναϊκά κτίρια, σημεία και θέματα που συναντάει ένας ξένος ταξιδιώτης περπατώντας στο κέντρο της πόλης.

Ο Εθνικός Κήπος, η προεδρική φρουρά, το Ηρώδειο, το μνημείο του Λυσικράτους, η Ακαδημία, ο Ναός του Ηφαίστου και οι πολύβουοι δρόμοι του Λεκανοπεδίου είναι μερικά από τα βασικά σκίτσα που φιλοξενούνται στον ιδιαίτερο αυτό οδηγό. Αν ποτέ πέσει στα χέρια σας, αξίζει να τον ξεφυλλίσετε, να διαβάσετε τα κείμενα και να φανταστείτε την Αθήνα να παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τα σχέδια με τον μαρκαδόρο.

Κλείσιμο

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης