Πέντε μικρές δόσεις οξυγόνου

Πέντε μικρές δόσεις οξυγόνου

Προτάσεις για μικρές αποδράσεις στα πιο ορεινά χωριά της Ελλάδας στο τέλος του καλοκαιριού

Πέντε μικρές δόσεις οξυγόνου
Πολλοί οι φίλοι των νησιών, πολλοί οι φίλοι της θάλασσας μα επίσης πολλοί και οι λάτρεις του βουνού και της δροσιάς που χαρίζουν τα όρη και τα πυκνά δάση.  
Μπορεί το υγρό στοιχείο να μη το χορταίνει η ανθρώπινη αίσθηση και κανένας στίχος να χαρακτηρίσει τον έρωτα μας γι αυτό, όμως για κάποιες μικρές εξορμήσεις μπορείτε να χαρείτε τη φύση και να ανανεώσετε τους σελιδοδείκτες σας στην παρακάτω λίστα που περιέχει 5 από τα ορεινότερα χωριά της χώρας. 

Καρυά Κορινθίας

Κλείσιμο


Η Καρυά είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1300 μέτρων και είναι από τους ορεινότερους οικισμούς της Πελοποννήσου. Τοποθετείται στις πλαγιές της Ζήρειας και διατηρεί τον γραφικό της χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό σημείο του χωριού αποτελεί η βυζαντινή εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Νυμφαίο Φλώρινας



Το Νυμφαίο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του όρους Βέρνο σε υψόμετρο 1350 μέτρων. Έχει χαρακτηριστεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός» ενώ έχει διεκδικήσει το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος. Σημαντική είναι η τουριστική δραστηριότητα η οποία έχει αναπτυχθεί και περιλαμβάνει ιππικό όμιλο, παραδοσιακούς ξενώνες και περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα.

Ελάτη Αρκαδίας



Η Ελάτη είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Μαίναλο σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και διατηρεί τον Αρκαδικό χαρακτήρα κτίσης. Χαρακτηριστικό είναι το εργαστήριο ξυλογλυπτικής που διατηρείται στο χωριό.

Γραμμένη Οξυά Αιτωλοακαρνανίας



Η Γραμμένη Οξυά βρίσκεται σε υψόμετρο 1130 μέτρων και τοποθετείται στον χάρτη στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η ευρύτερη περιοχή αποτελείται από πλούσια βλάστηση οξυάς και ελάτων. Οι ρουμελιώτικες ρίζες του χωριού σε συνδυασμό με τα αρχαία Αιτωλικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί συνθέτουν ένα ιδανικό προορισμό.

Στάβλοι Ευρυτανίας



Οι Στάβλοι είναι ορεινός οικισμός με υψόμετρο 1230 μέτρων στον όρος Οξυά και είναι το 5ο ορεινότερο χωριό του νομού Ευρυτανίας. Διατηρεί το γραφικό του χαρακτήρα με πετρόκτιστες οικίες και την θρησκευτική του υπόσταση με 5 εκκλησίες. Σημαντική είναι η πολιτιστική του δραστηριότητα και το λαογραφικό του στοιχείο. Η χλωρίδα της περιοχής περιέχει ψηλά έλατα και πλατάνους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης