Οι μαχητές της φωτιάς

Οι μαχητές της φωτιάς

Τα πρόσωπα απέναντι στη φωτιά - Μικροχώρι, ανήμερα της Παναγίας

Κεφαλονιά: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την πυρκαγιά
Έψαξα στο χάρτη να βρω το Μικροχώρι και στο διαδίκτυο πληροφορίες για εκείνο. 

Έτσι, διάβασα και έμαθα:  Το Μικροχώρι είναι μικρός οικισμός της Ανατολικής Αττικής που βρίσκεται βορειανατολικά του Καπανδριτίου, χτισμένο σε υψόμετρο 460 μέτρων. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ωρωπού και ο πληθυσμός του σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 578 κάτοικοι. Το χωριό ονομαζόταν Βιλλαντζίκ ή Βελλιατζίκι μέχρι το 1927 οπότε και μετονομάστηκε σε Μικροχώρι.
 
Με βάση την πρώτη διοικητική διαίρεση με την οποία συστάθηκαν οι δήμοι της Ελλάδας, ο οικισμός προσαρτήθηκε στον τότε Δήμο Μαραθώνος. Στο διάστημα 1912-1919 εντάχθηκε στην Κοινότητα Βαρνάβα. Από το 1919 έως το 2010 ανήκε διοικητικά στην Κοινότητα Καπανδριτίου ενώ από το 2011 οπότε εφαρμόστηκε το πρόγραμμα Καλλικράτης ανήκει στον διευρυμένο Δήμο Ωρωπού.

Ο τόπος είναι γνωστός πια – όχι μια κουκίδα στο χάρτη. Η καταστροφή που ήρθε με την μορφή της φωτιάς είναι παρούσα και θα είναι παρούσα για χρόνια. 

Θα ήθελα να γνωρίζω και τα ονόματα των μαχητών της φωτιάς – δεν το κατόρθωσα. Θα ήθελα να τους τιμήσω! Τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εθελοντές πυροσβέστες και όλους όσοι κινητοποιήθηκαν για να σώσουν το δάσος.
Κλείσιμο






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης