George Gershwin και Andrew Lloyd Webber στο Ξέφωτο

George Gershwin και Andrew Lloyd Webber στο Ξέφωτο

Η Βάσια Ζαχαροπούλου και ο Σπύρος Κλείσσας συμπράττουν με την ΚΟΑ σε ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα από το West Side Story, το Φάντασμα της Όπερας, το Σικάγο κ.α

George Gershwin και Andrew Lloyd Webber στο Ξέφωτο
Την σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου την γνωρίσαμε το 2013 όταν πήρε πάνω της τον κεντρικό ρόλο της Πριγκίπισσας στην όπερα για παιδιά του Νίκου Κηπουργού Προσοχή! Ο Πρίγκιπας λερώνει – μια επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Παράλληλα, η 32χρονη Βάσια είναι μια αναγνωρίσιμη φωνή στις μεταγλωττίσεις ταινιών και σειρών. Μάλιστα, αν έχετε χρόνο – και ενδιαφέρον- θα μπορούσατε να αναζητήσετε στο youtube την Βάσια να τραγουδά το "Αν είχα μαγεία" από την ταινία της Mattel "Barbie στο Μυστικό Βασίλειο".



Κλείσιμο
Ο 41χρονος Σπύρος Κλείσσας είναι ο σταθερός ερμηνευτής των τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία οκτώ ετών σπουδάζοντας βιολί στο Εθνικό Ωδείο και ακολούθως στο Ωδείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Δημήτρη Σέμση, ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά (Δίπλωμα Αντίστιξης και Φούγκας) με καθηγητή το Γιάννη Αυγερινό. Παράλληλα, με την πορεία του στα μουσικά πράγματα σπούδασε αρχιτέκτονας στο ΕΜΠ. 

Οι δύο τους συμπράττουν με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και θα ερμηνεύσουν κλασικά τραγούδια όπως το The Music of the Night και το I Could Have Danced All Night. 

Η σύμπραξη τους με την ΚΟΑ αφορά μια ολωσδιόλου διαφορετική συναυλία. Και αυτό για τους εξής λόγους: Είναι μια συναυλία που συνδυάζεται με την επιστροφή των Αθηναίων στο κλεινόν άστυ (Σάββατο 26 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ στο Ξέφωτο στο «Νιάρχος»). 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγαπημένες μελωδίες από γνωστά μιούζικαλ θα πλημμυρίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος! Θα ακούσουμε αποσπάσματα από το West Side Story, το Φάντασμα της Όπερας, το Σικάγο, το South Pacific και το Girl Crazy, από συνθέτες όπως ο Leonard Bernstein, o George Gershwin και ο Andrew Lloyd Webber. 

Η συναυλία δίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Parklife, ένα πρόγραμμα που στοχεύει να προσφέρει εμπειρίες στους ακροατές – συμμετέχοντες. Για σκεφτείτε να ακούς George Gershwin και Andrew Lloyd Webber, χαλαροί και ξαπλωμένοι στο γρασίδι στο Ξέφωτο…

Ανάμεσα στους λόγους που έχεις να κατέβεις στο Νιάρχος είναι και η ΚΟΑ, η ίδια η ΚΟΑ. Το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα και ένα κορυφαίο συμφωνικό σχήμα με πολυδιάστατη δραστηριότητα. Ειδικά για τη συναυλία στο Ξέφωτο, την Ορχήστρα θα διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης