Πετσέτα από τον τόπο σου...

Πετσέτα από τον τόπο σου...

Ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμαράς δίνουν άλλη δυναμική στο beach lifestyle, σχεδιάζοντας πρωτότυπες πετσέτες θαλάσσης, με υψηλή ποιότητα και εντυπωσιακά χρώματα 

Πετσέτα από τον τόπο σου...
Έχοντας ως αφετηρία τους μοτίβα του Ελληνικού καλοκαιριού και χρησιμοποιώντας ποιοτικά νήματα, ο Γρηγόρης κι ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, δημιούργησαν πριν από τέσσερα χρόνια τις ξεχωριστές τους πετσέτες θαλάσσης, οι οποίες κάνουν θραύση το τελευταίο διάστημα και απλώνονται από ...ακρογιαλιά σε ακρογιαλιά. Εμείς βρεθήκαμε με τους δημιουργούς του εν λόγω brand και μιλήσαμε για το επαγγελματικό τους εγχείρημα, τις βλέψεις τους για επέκταση στη διεθνή αγορά και φυσικά για το lifestyle της παραλίας, που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να απασχολεί και πάλι τους Έλληνες.



Κλείσιμο
Ποιος είχε την αρχική ιδέα γι' αυτό το επαγγελματικό εγχείρημα; Υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αφορμή;
«Ήταν κοινό ζητούμενο να επεκτείνουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα με την δημιουργία ενός brand. Λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής μας στην αγορά υφασμάτων μπορέσαμε να εντοπίσουμε γρήγορα το κενό που υπήρχε στον τομέα των ελληνικών beach lifestyle brands».

Το "beach lifestyle" δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη χώρα μας, αν και τελευταία έχει αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση. Γιατί, λοιπόν, αποφασίσατε να ασχοληθείτε με ένα τόσο εποχικό προϊόν, όπως οι πετσέτες θαλάσσης;
«Επιτρέψτε μας να σημειώσουμε ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει σημειωθεί ραγδαία ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα. Τόσο το καταναλωτικό κοινό, όσο και οι νέοι επιχειρηματίες εκπαιδεύονται και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει παρουσία ελληνικών brands που επάξια κερδίζουν μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.
Όταν αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την ιδέα μας υπήρχαν ελάχιστα ελληνικά premium brands που πρότειναν το συγκεκριμένο προϊόν. Άρα, η ελληνική αγορά είχε χώρο για νέες προτάσεις και για brands βασισμένα στον όρο "value for money". Παράλληλα, δε θεωρούμε ότι η εποχικότητα είναι ανασταλτικός παράγοντας, από τη στιγμή που στόχος μας δεν είναι μόνο η αγορά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού».



Από τι υλικά είναι φτιαγμένες οι πετσέτες σας; Τι σας εμπνέει στα σχέδια και τα χρώματα που διαλέγετε;
«Οι Sea You Soon παράγονται από υψηλής ποιότητας νήματα, tencel και βαμβάκι. Η παραγωγή γίνεται κατά 70% στην Ελλάδα, ενώ οι πετσέτες υφαίνονται εξολοκλήρου σε αργαλειό από ντόπιους υφαντουργούς και ειδικούς τεχνίτες που πλέκουν τα κρόσσια χειροποίητα. Η προσθήκη του νήματος tencel τις καθιστά 20% πιο απορροφητικές από βαμβάκι, πιο μαλακές από μετάξι και πιο δροσερές από λινό και είναι ιδιαίτερα ελαφριές -400γρ- παρόλο που είναι oversized (200 x 100 εκ). Κάθε συλλογή μας χαρακτηρίζεται από minimal αισθητική και περιλαμβάνει tribal μοτίβα, ρίγες και μονοχρωμίες σχεδιασμένες ακόμα και στην πιο μικρή τους λεπτομέρεια από εμάς τους ίδιους. Σε ότι αφορά την επιλογή των χρωμάτων, η παλέτα μας δανείζεται τους ζεστούς και ήπιους τόνους της φύση».

Θα ήθελα να μου περιγράψετε με τρεις λέξεις τις πετσέτες που φτιάχνετε.
«Πρακτικές, ποιοτικές και απαραίτητες για τον σύγχρονο ταξιδιώτη».



Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο επιχειρηματία να μείνει στην Ελλάδα εν καιρώ οικονομικής κρίσης και να αγωνιστεί εδώ για το μέλλον του;
«Πεποίθησή μας είναι ότι η κρίση γεννάει ευκαιρίες. Πρέπει να τις εντοπίσεις, να τις μελετήσεις και να τις υλοποιήσεις. Όσο πιο δύσκολες οι εποχές, τόσο μεγαλύτερη η πρόκληση. Φυσικά, δεν σας κρύβουμε ότι ο νέος Έλληνας επιχειρηματίας πρέπει να είναι οπλισμένος με επιμονή και θάρρος για να κάνει την υπέρβαση και να επενδύσει σε μία αγορά που βάλλεται συνεχώς».

Θα φεύγατε, για να ζήσετε μόνιμα στο εξωτερικό; Το τελευταίο μάλιστα διάστημα επεκταθήκατε και εκτός συνόρων. Έχουν απήχηση τα προϊόντα σας στο εξωτερικό;
«Δε θα μπορούσαμε να αποχωριστούμε τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα. Παρόλο που εμείς σε προσωπικό επίπεδο επιμένουμε ελληνικά, η “Sea You Soon”, προς μεγάλη μας ικανοποίηση ταξιδεύει εκτός συνόρων και σημειώνει συνεχή ανάπτυξη συνεργασιών και τοποθετήσεων σε χώρες όπως η Αμερική, η Σιγκαπούρη, η Ευρώπη, η Ουρουγουάη και πρόσφατα η Αυστραλία». 

Πιστεύετε ότι τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση των αγαθών σας;
«Ο ρόλος των social media ειδικά στον τομέα της μόδας είναι πλέον αναμφισβήτητος. Η δύναμή τους έχει ξεπεράσει το επίπεδο της απλής παρουσίας και συναγωνίζεται αυτό της εικόνας και της ποιότητας. Από την εμπειρία μας μπορούμε να πούμε ότι επηρεάζουν δραστικά την εξέλιξη της επιχείρησης, τόσο στο brand awareness, όσο και στην αύξηση των πωλήσεων».



Υπάρχει ανταγωνισμός στον κλάδο σας; Κι αν ναι, ποιο είναι το ιδιαίτερο στοιχείο σας, που σας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους;
«Αν ως ανταγωνισμό ορίζετε brands με πετσέτες θαλάσσης σαφώς και ναι. Όπως προαναφέραμε ο τομέας των summer essentials έχει αλλάξει δραστικά από την ημέρα που ξεκινήσαμε, και αυτό είναι ένδειξη υγείας για την αγορά μας. Δε νιώθουμε ωστόσο ότι ανταγωνιζόμαστε ή μας ανταγωνίζονται. Υπάρχει χώρος για όλους. Ας μην ξεχνάμε ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο καταναλωτής».

Σκέφτεστε μελλοντικά να προχωρήσετε και στην παρασκευή νέων προϊόντων;
« Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία με summer essentials προϊόντα, όπως τσάντες θαλάσσης, μαγιό κτλ.»

Info
Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα της Sea You Soon εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης