Η Θεσσαλονίκη από ψηλά

Η Θεσσαλονίκη από ψηλά

Δεκάδες λήψεις από ενα drone, έδωσαν τη δυνατότητα στη φωτογράφο Βικτόρια Παναγιωτίδου να αποτυπώσει την πολή της από ψηλά και σε εμάς την ευκαιρία να θαυμάσουμε την παραλιακή Θεσσαλονίκη...αλλιώς!

Η Θεσσαλονίκη από ψηλά
H Βικτόρια Παναγιωτίδου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε ωστόσο στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται ως art director των περιοδικών και των ενθέτων εκδόσεων της εφημερίδας «Μακεδονία». Μιλώντας μας σε πρώτο πρόσωπο, “ξετύλιξε” τις σκέψεις της για τη χρήση νέων τεχνικών στην αποτύπωση της πραγματικότητας που μας περιβάλλει.

“Πάντα μου άρεσε η φωτογραφία -είτε ως χόμπι είτε και ως επάγγελμα- και πιστεύω πως έχω καλή σχέση, καθώς η επαφή είναι καθημερινή λόγω της δουλειάς μου. Στήνοντας περιοδικά τόσα χρόνια, έχω δει χιλιάδες φωτογραφίες για εκατοντάδες διαφορετικά θέματα. Κάπως έτσι, μια μέρα πριν από αρκετά χρόνια, πέρασε από τα μάτια μου μια σειρά αεροφωτογραφιών: ενθουσιάστηκα από τις απίθανες λήψεις που είδα και αποφάσισα ότι το επόμενο δώρο που θα έκανα στον εαυτό μου θα ήταν ένα drone. 

Το να χειριστώ κάτι με τηλεκατεύθυνση δεν μου ήταν άγνωστο ούτε με φόβισε, καθώς με τον αδελφό μου είχαμε, ήδη από μικρή ηλικία, πολλών ειδών τηλεκατευθυνόμενα, και κυρίως αεροπλάνα. Το «μικρόβιο», λοιπόν, μπήκε για τα καλά πριν από περίπου τρία χρόνια, με την αγορά ενός τετρακόπτερου, επάνω στο οποίο προσάρμοσα την κάμερά μου. Από την πρώτη κιόλας πτήση, με τις πρώτες πειραματικές λήψεις, ανακάλυψα έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Σχήματα, συμμετρίες και χρώματα, τα οποία δεν παρατηρείς ακόμη κι όταν είσαι δίπλα. Κτίρια, κατασκευές, γέφυρες, δρόμοι – τα πάντα φαίνονται διαφορετικά από ψηλά. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η αεροφωτογράφηση δεν είναι άπιαστο όνειρο. Πιστεύω πως αποτελεί ήδη μια μορφή τέχνης, η οποία, με τη χρήση των drones, έχει γίνει πιο προσιτή, ανοίγοντας έτσι ένα καινούργιο κεφάλαιο στον τομέα τής φωτογραφίας και γενικότερα στο πως αντιλαμβανόμαστε την εικόνα του κόσμου μας από ψηλά” . 

Κλείσιμο
Επανομή, Θεσσαλονίκη


Περαία, Θεσσαλονίκη


Επανομή, Θεσσαλονίκη


Επανομή, Θεσσαλονίκη


Ηλέκτρα Παλάς, Θεσσαλονίκη


Νέα Παραλία, Θεσσαλονίκη


Νέα Παραλία, Θεσσαλονίκη


Νέα Παραλία, Θεσσαλονίκη


Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη


Νέοι Επιβάτες, Θεσσαλονίκη


Περαία, Θεσσαλονίκη


Λιμάνι, Θεσσαλονίκη


Βουρβουρού, Χαλκιδική


Επανομή, Θεσσαλονίκη


Πρέσπες, Φλώρινα


Info
Για περισσότερες εικόνες Facebook | Instagram | Dronestagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης