Από τα τραγούδια στις δυσκολίες του έρωτα

Από τα τραγούδια στις δυσκολίες του έρωτα

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife

Από τα τραγούδια στις δυσκολίες του έρωτα
Ένα τραγούδι, δύο δημιουργοί και μια ερμηνεύτρια. Ένας συγγραφέας, ένα βιβλίο. Ο Σπύρος Παρασκευάκος και ο Γιάννης Παπαδόπουλος μας αποκαλύπτουν τα υλικά της συνταγής ενός τραγουδιού που ερμηνεύει η Δήμητρα Σελεμίδου. Ο Ιάκωβος Ανυφαντάκης μιλάει για τα ανθρώπινα με αφορμή το δεύτερο βιβλίο του “Όμορφοι έρωτες”. Ο Βασίλης Τσακόπουλος και ο Άγγελος Αντωνόπουλος μας φανερώνουν τα μυστικά της τέχνης και της τεχνικής τους.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στο κανάλι Novalife της Nova

Κλείσιμο

Η «γέννηση» ενός τραγουδιού

Ο συνθέτης Σπύρος Παρασκευάκος και ο στιχουργός Γιάννης Βασιλόπουλος ( ο νεώτερος της ελληνικής δισκογραφίας) αφηγούνται την ιστορία της δημιουργίας ενός τραγουδιού. Το τραγούδι με τίτλο «Μαμά, Μπαμπά» περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Τρίτη Έξοδος» που κυκλοφορεί ήδη στα δισκοπωλεία. 

«Μαμά, Μπαμπά»
Στίχοι: Γιάννης Βασιλόπουλος
Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος
Ερμηνεία: Δήμητρα Σελεμίδου

Η δυσκολία του έρωτα 

Ο 34χρονος συγγραφέας Ιάκωβος Ανυφαντάκης στο δεύτερο βιβλίο του, μιλάει για τους έρωτες που δεν πρόλαβαν ή δεν θέλησαν να καρπίσουν. Η συλλογή διηγημάτων «Όμορφοι Έρωτες» είναι το δεύτερο έργο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Πατάκη”. 

Η οικοτεχνία των σαπουνιών 

Η Μαρίζα Μπουκουβάλα και ο Βασίλης Τσακόπουλος έφτιαξαν μια αστική οικοτεχνία στα Ιλίσια και παράγουν με αγνά υλικά χειροποίητα σαπούνια –με βασική πρώτη ύλη το ελαιόλαδο- για κάθε χρήση. Σήμερα, η “βεντάλια” των προϊόντων περιλαμβάνει μπάρες σαπουνιού, υγρά σαπούνια, αφρούς καθαρισμού μέχρι και ειδικά προϊόντα για τις κατοικίες μας. 

Tips
www.theolivesense.com 

Ο μπαρμπέρης του καλοκαιριού

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος του Sir Barber μας δίνει 5 χρήσιμες συμβουλές για την περιποίηση μαλλιών και γενειάδων για το φετινό καλοκαίρι

Tips

www.sirbarber.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης