Ο Tyler Brule κατεβαίνει ...Κουκάκι και στρίβει στα Πετράλωνα

Ο Tyler Brule κατεβαίνει ...Κουκάκι και στρίβει στα Πετράλωνα

Το γνωστό μηνιαίο περιοδικό “Monocle” ανακαλύπτει στο τελευταίο τεύχος του, τις γειτονιές γύρω από τον Λόφο του Φιλοπάππου και γράφει τα καλύτερα για αυτήν την μεριά της “άλλης” Αθήνας! 

Ο Tyler Brule κατεβαίνει ...Κουκάκι και στρίβει στα Πετράλωνα
Το αγγλόφωνο περιοδικό “Monocle” – το κατά Tyler Brule ευαγγέλιο του style- παρουσιάζει στο τελευταίο τεύχος του, μια “εναλλακτική” βόλτα στην “άλλη”Αθήνα, σε σπίτια και μαγαζιά που κρατάνε κάτι από την αίσθηση της παλιάς γειτονιάς, μακριά από το πολύβουο κέντρο και τους εξοντωτικούς ρυθμούς του. 

Η ομάδα του περιοδικού – η Daphne Karnezis και James Mollison (στις φωτογραφίες)- μπήκαν και φωτογράφισαν σπίτια όπως εκείνου του ζεύγους των αρχιτεκτόνων Κωνσταντίνου Πανταζή και Μαριάννας Ρέντζου στα Πετράλωνα ή της σχεδιάστριας μόδας Ορσαλίας Παρθένη, αλλά και σε καφέ και μπαρ όπως το ατμοσφαιρικό “Bel Ray” στα χαμηλά της Οδού Φαλήρου.

Κλείσιμο


Το θέμα απλώνεται σε 6 σελίδες και τιτλοφορείται “At the feet of gods “ (κάτι σαν “στην σκιά των Θεών» όπως θα έλεγαν και οι παλιοί συντάκτες ύλης). Οι χαρακτηρισμοί και τα «καλά λόγια» για την περιοχή παίρνουν και δίνουν… 

Διαβάζω και σημειώνω ότι η μεριά του Φιλοπάππου λειτουργεί και ως αντίβαρο για την πολύβουη αθηναϊκή ζωή, είναι κάτι σαν την ήσυχη ή και την αναπαυτική μεριά της πρωτεύουσας. Διαβάζω επίσης και σημειώνω ότι η περιοχή και οι γύρω γειτονιές είναι το «μικρό Παρίσι της Αθήνας». Διαβάζω εν ολίγοις για μια λωρίδα, για μια «φέτα» ζωής, όπου όλοι οι συνδυασμοί – από την αρχιτεκτονική μέχρι τις συμπεριφορές των κατοίκων- που ζουν, δουλεύουν και διασκεδάζουν κάτω από την διαχρονική ασφάλεια του Ιερού Βράχου της Ακροπόλεως είναι οι ευτυχισμένοι πολίτες αυτής της πόλης.





Αλήθεια ή ψέματα, δεν έχει καμία σημασία. Οι 6 σελίδες του διεθνούς εμβέλειας περιοδικού αρκούν για να φέρουν επισκέπτες (και πελάτες) στις γειτονιές του Κουκακίου και των Πετραλώνων – για την ακρίβεια του πράγματος, περισσότερους από ποτέ επισκέπτες. Και δεν είναι μόνο οι επισκέπτες που θα ψάξουν το “Bel Ray” ή τη νέο-ταβέρνα “Φάμπρικα” του Ευφρόσυνου αλλά και οι επενδυτές. Το σχόλιο της Κarnezis δεν χωρά αμφισβήτηση ότι προτείνει … επένδυση εδώ και τώρα στις γειτονιές της πρωτεύουσας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης