Πετώντας πάνω από το “Ναυάγιο”

Πετώντας πάνω από το “Ναυάγιο”

Η διάσημη παραλία της Ζακύνθου από... ψηλά. Ένα βίντεο, διάρκειας μόλις ενός λεπτού, μας ταξιδεύει πάνω από τα σμαραγδένια νερά και την αμμουδιά, όπου δεσπόζει το κουφάρι ενός “άτυχου”πλοίου

Πετώντας πάνω από το “Ναυάγιο”
Το “Ναυάγιο” είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες παραλίες, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Τα εξωτικής απόχρωσης τιρκουάζ νερά, οι απόκρημνοι βράχοι, και ο σκελετός του ναυαγισμένου πλοίου στην λευκή αμμουδιά, δημιουργούν ένα σκηνικό απαράμιλλης και σπάνιας ομορφιάς. Το καλοκαίρι, η περιοχή κατακλύζεται από επισκέπτες και εκδρομικά σκάφη, και ενδεχομένως να χάνει λίγη από τη γοητεία της. Ωστόσο, όσοι την επισκέπτονται μένουν εκστασιασμένοι, ενώ φεύγουν με πανέμορφες αναμνήσεις και δεκάδες φωτογραφίες που αναρτούν στα social media. 

To “σήμα κατατεθέν” της παραλίας  και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού είναι βέβαια το κουφάρι , πια, του πλοίου «Παναγιώτης» , το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη, και μετέφερε, όπως λέγεται, παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία στην Ιταλία. Ωστόσο, τον χειμώνα του 1980, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και της χαλασμένης μηχανής, το καράβι βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα προσάραξε στο κέντρο μιας απρόσιτης αμμουδιάς, στην βορειοδυτική πλευρά της Ζακύνθου.

Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαντολλογικής καταστροφής, που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμένο καράβι με το φορτίο του, και κατ’ επέκταση και στον τουρισμό του νησιού. Όμως, λίγο καιρό μετά, αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη. Η συγκεκριμένη παραλία, που φιλοξενεί το κουφάρι του καραβιού,  ονομάζονταν παλιότερα Άγιος Γεώργιος, ενώ μετά την προσάραξη του εμπορικού  «Παναγιώτης» μετονομάστηκε, και πλέον είναι ευρέως γνωστή ως “Ναυάγιο”. Χάρις στο δύσβατο της περιοχής, τα νερά της παρέμειναν διάφανα, κρυστάλλινα, σχεδόν τροπικά, και πια συγκαταλέγεται στις 20 εντυπωσιακότερες του κόσμου.

Ένα μικρό βίντεο, διάρκειας μόλις ενός λεπτού, δείχνει την διάσημη αυτή παραλία από ψηλά, φανερώνοντας το μεγαλείο της, και το πόσο μικροί μοιάζουν οι άνθρωποι στην αγκαλιά της.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης