Τρικυμία

Τρικυμία

Το 1ο Θεατρικό Εργαστήριo του Εθνικού Θεάτρου και των φυλακών Κορυδαλλού παρουσιάζει στις 21 Ιουνίου, και ώρα 19:00, την «Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Τρικυμία
Το Εθνικό Θέατρο εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2016 μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα σε συνεργασία με  το Κ.Κ. Κορυδαλλού και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Δημιούργησε το πρώτο Θεατρικό Εργαστήριο, το οποίο είχε ερευνητικό χαρακτήρα με συμμετέχοντες από όλες τις πτέρυγες της φυλακής Κορυδαλλού.

Το Εργαστήριο ξεκίνησε τον Νοέμβριο με 20 συμμετέχοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν μια σειρά συναντήσεων, που περιλάμβαναν πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση με θέμα τις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης – μια μελέτη στους μηχανισμούς λειτουργίας του ηθοποιού-καθώς επίσης, την ανάγνωση και την δραματουργική ανάλυση θεατρικών έργων του Σαίξπηρ. Οι συμμετέχοντες επέλεξαν θεατρικά έργα του Σαίξπηρ, τα οποία παρουσίασαν στην ομάδα καταθέτοντας τις δικές τους δραματολογικές και κοινωνικές προσεγγίσεις πάνω στα έργα.  

Τον Ιανουάριο του 2017 η ομάδα ξεκίνησε πρόβες για το ανέβασμα του θεατρικού έργου του Σαίξπηρ «Τρικυμία», στο οποίο εντάχθηκε και η ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Ασημίνα Αναστασοπούλου. Ύστερα από έρευνα και δραματουργικές  αναλύσεις, τη διασκευή του κειμένου ανέλαβαν οι συμμετέχοντες εστιάζοντας στη διατήρηση του ποιητικού λόγου και την ενοποίησή του με τη καθημερινή γλώσσα που χρησιμοποιείται στις φυλακές.

Κλείσιμο
Τον Απρίλιο του 2017 η δράση αυτή πλαισιώθηκε από το μουσικό εργαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι συμμετέχοντες του μουσικού εργαστηρίου συνεργάστηκαν με το Θεατρικό Εργαστήριο και έγραψαν τις δικές του συνθέσεις υπό την καθοδήγηση των συντονιστών του εργαστηρίου: Μ.Χ. Παπαδόπολου και Άντης Σκορδή.  

Στις 21 Ιουνίου 2017 και ύστερα από οχτώ μήνες προετοιμασίας και θεατρικής σπουδής, το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο του και οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την «Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μια μοναδική θεατρική παράσταση μέσα στις φυλακές. 

Υπεύθυνος του προγράμματος θεατρικών σπουδών του Εργαστηρίου ήταν ο σκηνοθέτης Στρατής Πανούριος.

Info
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 528 8164 και 210 528 8111
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης