Breakdance υπό τους ήχους του Μότσαρτ!

Breakdance υπό τους ήχους του Μότσαρτ!

Η ανατρεπτική μουσικοχορευτική παράσταση "Breakin’ Mozart", ύστερα από εκατό sold-out εμφανίσεις στο Βερολίνο, έρχεται να ξεσηκώσει το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Breakdance υπό τους ήχους του Μότσαρτ!
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα breakdance DDC, ο βραβευμένος μαέστρος και σκηνοθέτης όπερας Christoph Hagel, η εξαιρετική πιανίστα Naoko Fukumoto και η σοπράνο Darlene Ann Dobisch, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό θέαμα που καθηλώνει μικρούς και μεγάλους, ανατρέποντας τα στερεότυπα στην κλασσική μουσική και το breakdance. Ο Μότσαρτ κατεβαίνει στους δρόμους και συναντά τα... B-Boys! Οι νέοι χορευτές συναντούν την πρόκληση του κλασσικού και συνδυάζουν για πρώτη φορά το breakdance με τη μουσική του παιδιού-θαύμα από τη Βιέννη. Χαρακτηριστικές κινήσεις Urban Dance εκτελούνται πανέμορφα και με τέλειο συγχρονισμό, συνδυάζοντας χορό και ακροβατικά υψηλού επιπέδου.

Τα έργα του Μότσαρτ ακούγονται στην παράσταση πρωτότυπα, παιγμένα ζωντανά στο πιάνο από την πιανίστα Naoko Fukumoto, αλλά και σε ορχηστρικές εκδοχές με μοντέρνες hip-hop διασκευές και δυνατά techno beats. Και τότε... η απρόσμενη συνάντηση της κλασικής μουσικής με τον χορό του δρόμου, δημιουργεί εκρηκτικές σκηνές που εντυπωσιάζουν τους θεατές. Γιατί, ως γνωστόν, η πρωτοπορία φοράει άρωμα κλασικό!



Γιατί όμως οι ιδιαίτεροι αυτοί χορευτές αποφάσισαν να χορέψουν υπό τους ήχους του Μότσαρτ; Οι δεξιότητες του νεαρού Μότσαρτ υπήρξαν μοναδικές από την ηλικία των πέντε ετών. Εκτός από την εξαιρετική τεχνική του στο πιάνο, στο όργανο και στο βιολί, είχε την ικανότητα να αποστηθίζει πληθώρα συνθέσεων με φαινομενική ευκολία, ενώ αξιοσημείωτη ήταν επίσης η ικανότητά του να αυτοσχεδιάζει πάνω σε ένα μουσικό θέμα, χωρίς καν να έχει προετοιμαστεί. Σε ηλικία, μάλιστα, έξι ετών κατέγραφε ο ίδιος τις συνθέσεις του. Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο περιστατικό. Ένας μουσικός, λέγεται πως του είπε κάποτε:
Κλείσιμο

-«Κύριε Μότσαρτ, σκέφτομαι να ξεκινήσω να γράφω συμφωνίες. Μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες οδηγίες;»
- «Μια συμφωνία αποτελεί μια πολύ περίπλοκη μουσική φόρμα», απάντησε ο Μότσαρτ. «Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσετε με κάτι απλό και να προχωρήσετε σιγά - σιγά προς μια συμφωνία».
- «Μα, κύριε Μότσαρτ, εσείς γράφετε συμφωνίες από 8 χρονών!»
- «Ναι, αλλά εγώ ποτέ δεν ρώτησα κανέναν πως να το κάνω», του αποκρίθηκε εκείνος.




Στην εν λόγω παράσταση ο θεατής μπορεί να βιώσει έναν εκπληκτικά αρμονικό συγκερασμό των διαφορετικών εποχών με τους ήχους και τις κινήσεις. Ο σκηνοθέτης, Christoph Hagel, είναι ένας καλλιτέχνης με κλασική παιδεία, αλλά και με αίσθηση της νεανικής κουλτούρας, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Στο Breakin’ Mozart εκτελούνται πανέμορφα και συγχρονισμένα οι χαρακτηριστικές κινήσεις του Urban Dance, ενώ η μουσική, ο χορός και τα ακροβατικά συναπαρτίζουν ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών.

Info
Breakin’ Mozart
- Την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 21:00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 347 5518
- Την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 21:00 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη (Δάσος Σέιχ Σου). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 520 0200
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης