Οι Εκείνος + Εκείνος μάς προσκαλούν να ονειρευτούμε

Οι Εκείνος + Εκείνος μάς προσκαλούν να ονειρευτούμε

Πριν από την πρώτη τους συναυλία για το φετινό καλοκαίρι, οι Εκείνος + Εκείνος μιλούν για την επανένωσή τους και για τον νέο τους δίσκο

Οι Εκείνος + Εκείνος μάς προσκαλούν να ονειρευτούμε
Αύριο, Σάββατο 27 Μαΐου, οι Εκείνος + Εκείνος, κατά κόσμον Νίκος Καλλίνης και Κώστας Λογοθετίδης, θα γιορτάσουν στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας μαζί με τους φίλους τους, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, BD Foxmoor, Ηλία Ασβεστόπουλο και Χριστόφορο Ζαραλίκο, τα δύο χρόνια από την επιστροφή τους στα μουσικά δρώμενα, την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου «Μέτρα με τέχνη τον καιρό» και την αρχή των καλοκαιρινών συναυλιών τους.

Ο Νίκος και ο Κώστας το 2004 ανέστειλαν την κοινή μουσική πορεία τους χωρίς «αντίο». Έντεκα χρόνια μετά, επέστρεψαν και «έπιασαν το νήμα από εκεί που το είχαν αφήσει», όπως λένε στη συνέντευξη που ακολουθεί, υπογραμμίζοντας ότι τίποτα δεν ήταν, ούτε είναι αυτονόητο.

Κλείσιμο


Τον Νοέμβριο του 2004 αναστείλατε την κοινή σας μουσική πορεία χωρίς «αντίο». Για εσάς ήταν αυτονόητη η επιστροφή των Εκείνος + Eκείνος;
Έχεις δίκιο. Φύγαμε, αλλά δεν είπαμε ποτέ «αντίο». Δώσαμε στη ζωή την ευκαιρία να μας δοκιμάσει και σε άλλα πόστα, πιο ζόρικα. Τα εμπόδια και πώς να τα ξεπερνάς είναι ένα μάθημα που κάποια στιγμή όλοι μας έχουμε βιώσει, θέλοντας και μη. Τώρα, όσον αφορά την επιστροφή μας, τίποτα δεν ήταν ούτε είναι αυτονόητο. Εξακολουθεί να είναι ένα στοίχημα και είναι χαρά μας που τώρα είμαστε εδώ. Καλώς σας βρήκαμε!

Πώς σας υποδέχθηκε ο κόσμος που είχε αγαπήσει τα τραγούδια σας μετά τα 11 χρόνια απουσίας;
Μας υποδέχθηκε σαν δύο φίλους που είχαν λείψει καιρό απ' τις ζωές τους, αλλά δεν φύγανε ποτέ απ΄τις καρδιές τους. Αυτό που μας ένωνε τότε μας ενώνει και σήμερα. Τα τραγούδια μας πάντα είχαν σκοπό τους να αφηγούνται τη ζωή μας στα πάνω και στα κάτω της. Αυτό κάναμε μέχρι τότε αυτό κάνουμε και σήμερα. Έτσι βρίσκουμε πάντα ένα κοινό τόπο μέσα από τα τραγούδια για να συναντιόμαστε χωρίς να μας αγγίζει και να μας φθείρει ο χρόνος. 



Η δισκογραφική σας δουλειά «Μέτρα με τέχνη τον καιρό» σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη μουσική σας πορεία. Πώς την έχετε βιώσει από το 2015 έως σήμερα και πώς φαντάζεστε τη συνέχεια;
Πιάσαμε το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει και επιστρέψαμε για να καταθέσουμε τη ματιά μας για τα πράγματα και για την εποχή που ζούμε. Εδώ και δύο χρόνια με μια μουσική παράσταση σαν γιορτή, ταξιδεύουμε και πάλι σε όλη την Ελλάδα, συναντάμε τους παλιούς φίλους και συστηνόμαστε στους καινούργιους. Αυτό μας άρεσε ανέκαθεν να κάνουμε και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε: Ταξιδεύοντας!

Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο για το άλμπουμ σας; Θεωρείτε ότι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό τραγούδι σας, ο πυρήνας του άλμπουμ ή είναι το μήνυμά σας;
Η φράση «Μέτρα με τέχνη τον καιρό» πυροδότησε τη γέννηση ενός ολόκληρου κύκλου τραγουδιών με ένα κοινό θέμα: μη μένεις αμέτοχος απέναντι στους ισοπεδωτικούς αυτούς καιρούς, στη μοναξιά και στην απαξίωση του ονείρου. Μην ξεχνάς ότι η δράση γεννά την αντίδραση.

Ένα από τα τραγούδια του νέου δίσκου είναι το «Ονειρέψου, μη φοβάσαι». Πώς γεννήθηκε αυτό το τραγούδι;
Το όνειρο είναι η αρχή της δημιουργίας. Και η δημιουργία είναι ζωή, είναι εξέλιξη. Ζωή χωρίς όνειρα είναι μια αδιανόητη ζωή για μας. Απέναντι σε μια κοινωνία που απαξιώνει τα όνειρα ή τα μετατρέπει σε απλούς οικονομικούς υπολογισμούς, εμείς προτείνουμε το δημιουργικό όνειρο, αυτό που γίνεται σκοπός ζωής. 



Φοβόσασταν να ονειρευτείτε την επιστροφή σας κατά τα χρόνια της απουσίας σας;
Τα χρόνια της απουσίας βιώσαμε μια πλήρη αλλαγή προτεραιοτήτων στις ζωές μας και αντιμετωπίσαμε καταστάσεις που μας έφεραν στα όρια της αντοχής μας. Ποτέ όμως δεν φοβηθήκαμε να ονειρευτούμε, ακόμα και την επιστροφή μας. Και αυτό, αλλά και κάποια εξίσου σημαντικά όνειρα, μας κράτησαν ζωντανούς και ισορροπημένους.

Στον καινούργιο δίσκο σας συμμετέχουν οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, BD FOXMOOR, Βασίλης Καζούλης, Πάνος Κατσιμίχας, Παντελής Θαλασσινός, Φίλιππος Πλιάτσικας και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Τι σας δένει με τους συγκεκριμένους συναδέλφους σας;
Κατ' αρχάς μια βαθιά εκτίμηση για το έργο τους. Μιλάμε για μερικούς από τους σπουδαιότερους δημιουργούς και ερμηνευτές του καιρού μας. Με τους περισσότερους, επίσης, μας δένει φιλία πολλών χρόνων, ακόμα και κοινός τόπος καταγωγής. Όταν γράφονταν, λοιπόν, τα τραγούδια του νέου δίσκου, ήταν λίγο-πολύ προαποφασισμένο ποιος θα ερμήνευε τι, γι’ αυτό και το τραγούδι που ερμήνευσε ο καθένας τους τελικά του ταίριαξε τόσο πολύ υφολογικά. 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο BD Foxmoor, ο Ηλίας Ασβεστόπουλος και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος θα ανέβουν στη σκηνή του Κατρακείου. Τι έχετε ετοιμάσει; 
Γιορτάζουμε τα δύο χρόνια από την επάνοδο μας, την κυκλοφορία του νέου μας δίσκου και την αρχή των καλοκαιρινών συναυλιών-επισκέψεων στους φίλους μας  σε όλη την Ελλάδα. Οργανώσαμε, λοιπόν, αυτή τη βραδιά για να μοιραστούμε τα καινούργια μας τραγούδια, αλλά και τα παλιά και, φυσικά, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε και αγαπημένα τραγούδια των καλεσμένων μας. Την όλη παράσταση θα βάλει σε μια τάξη ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με τον γνωστό ανατρεπτικό του τρόπο.



Μεγαλώσατε και οι δύο στο Πέραμα, προάστιο του Πειραιά, όπως και η Νίκαια. Είναι ένας από τους λόγους που σας οδήγησαν να επιλέξετε το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας για την παρουσίαση του άλμπουμ σας;
Πολύ σωστά! Θέλουμε να ξεκινήσουμε τις καλοκαιρινές μας συναυλίες από το Κατράκειο και να τιμήσουμε με τον τρόπο αυτό και τον τόπο που μεγαλώσαμε, αλλά και τους ανθρώπους αυτούς που έχουμε μοιραστεί κοινά βιώματα και όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

Μετά τη συναυλία, ποια σχέδιά σας επιθυμείτε να υλοποιηθούν άμεσα;
Ετοιμάζουμε βαλίτσες για να πάμε να συναντήσουμε τους φίλους μας δίνοντας συναυλίες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτό μπορείς να το πεις και σχέδιο, μπορείς να το πεις και άμεσο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει να ζούμε το «Εδώ και τώρα»!

Info
Κατράκειο Θέατρο 
Πάροδος Ακροπόλεως, Κορυδαλλός-Νίκαια
Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 27 Μαΐου στις 21.30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30)
Τηλ.: 210 4278289
Εισιτήρια:
Προπώληση: από 7 ευρώ 
Γενική Είσοδος: Ταμείο - 12 ευρώ, Ανέργων/ΑΜΕΑ/Φοιτητικά/Μαθητικά * 7 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης