Ένα διήμερο αφιερωμένο στο πορτογαλικό θέατρο

Ένα διήμερο αφιερωμένο στο πορτογαλικό θέατρο

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου στο θέατρο Άλφα Ιδέα

Ένα διήμερο αφιερωμένο στο πορτογαλικό θέατρο
Το Θέατρο Άλφα Ιδέα στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών και ανταλλαγών του, διοργανώνει ένα διήμερο πορτογαλικού θεάτρου και παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό δύο σημαντικές παραστάσεις του Θεάτρου Jangada, τις κωμωδίες «Το ημέρωμα της στρίγγλας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον «Φράνκενσταϊν».

Το Θέατρο Jangada ιδρύθηκε το 1999 στη βόρεια Πορτογαλία, με στόχο την πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής, στην οποία δημιουργήθηκε. Εξ αρχής αναμείγνυε τη δουλειά του ηθοποιού με μαριονέτες, μάσκες και ζωντανή μουσική, για να κατασκευάσει μια αισθητική συνεχούς μεταμόρφωσης και προόδου. Η ιδιαίτερα πειθαρχημένη καλλιτεχνική και αισθητική της γραμμή, καθώς και ο ομαδικός χαρακτήρας της, την καθιστούν μοναδική μεταξύ άλλων εταιρειών θεάτρου. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις δύο παραστάσεις.

«Το Ημέρωμα της Στρίγγλας»

«Το Ημέρωμα της Στρίγγλας» είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο αμφιλεγόμενες κωμικές μονομαχίες των δύο φύλων. Είναι μία φάρσα όπου αναπαριστάνεται η ερωτοτροπία του Πετρούκιου, που αναζητά την τύχη του, και της Κατερίνας, μιας ξεροκέφαλης και οξύθυμης γυναίκας. Στην αρχή, η Κατερίνα δεν ενδιαφέρεται για μια τέτοια σχέση, αλλά ο Πετρούκιος την αποπλανεί με διάφορα ψυχολογικά τρικ, ώσπου τελικά αναγκάζεται να αλλάξει γνώμη, να τον ερωτευτεί και να γίνει γυναίκα του.

Κλείσιμο


«Φράνκενσταϊν»

Ο Βίκτωρ Φράνκενσταϊν είναι ένας άνθρωπος της επιστήμης, των φυσικών επιστημών, και όχι των κοινωνικών. Αλλά πάνω απ' όλα ο Βίκτωρ είναι ένας άνθρωπος με πεποιθήσεις και φιλοσοφικές αναζητήσεις και γι' αυτό επιθυμεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα το ελιξίριο της ζωής. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και ο Βίκτωρ αφοσιώνεται ψυχή και σώμα στην πραγματοποίηση της επιθυμίας του. Ωστόσο, μερικές φορές καλό θα ήταν να κρατάμε μια απόσταση ασφαλείας από τον κόσμο, στον οποίο μπαίνουμε, διότι ο Βίκτωρ έχει άγνοια κάθε κινδύνου. Αλλά, ποιοι είμαστε εμείς για να τον κρίνουμε; Ευτυχώς έχει την αμετάκλητη στήριξη του φίλου του, του Κλέρβαλ, και την άνευ όρων αγάπη της Ελίζαμπεθ. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ψευδαισθήσεις αυτής της κωμωδίας που ονομάζουμε ζωή.

Info
Θέατρο Άλφα Ιδέα
Πατησίων 37, Πολυτεχνείο
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
«Το Ημέρωμα της Στρίγγλας», Σάββατο 27 Μαΐου στις 21:15
«Φράνκενσταϊν», Κυριακή 28 Μαΐου στις 21:15
Θα υπάρχουν ελληνικοί υπέρτιτλοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης