Το Bob Festival φιλοξενεί... υπέροχα πράγματα

Το Bob Festival φιλοξενεί... υπέροχα πράγματα

Το εμβληματικό έργο των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζόνι Ντόναχο, «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα», έρχεται στο Bob Theatre Festival

Το Bob Festival φιλοξενεί... υπέροχα πράγματα
Το πολυβραβευμένο "Every brilliant thing" του Ντάνκαν ΜακΜίλαν και του Τζόνι Ντόναχο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά την κατάθλιψη ή το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι' αυτούς που αγαπάμε. Σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και ελεύθερη προσαρμογή από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στην υπόθεση του έργου...

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. «Ήταν κάτι εντελώς ανόητο, κάτι που συμβαίνει όταν κάποιος δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένος», της είπαν. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του, ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της.

Οι οδηγίες των συγγραφέων είναι σαφείς: μια άδεια σκηνή, ένας ηθοποιός αντιμέτωπος με το κοινό του, ένας μόνο φωτισμός, καμία σκηνική αλλαγή, ταύτιση του κειμένου με την ηλικία και τις εμπειρίες του ηθοποιού και πλήρης προσαρμογή των πολιτισμικών στοιχείων στη χώρα που το έργο παριστάνεται. Μόνο έτσι ανθίζουν όλα τα χρώματα αυτής της διαδραστικής και απογυμνωμένης θεατρικής εμπειρίας.

Το «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Αφού απέσπασε το βραβείο Critics’ Pick των “New York Times” και τις διθυραμβικές κριτικές των “Guardian”, “Time Out”, “Independent”, “Evening Standard”, “Telegraph” και “Sunday Times” και ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ήρθε την άνοιξη του 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να παρουσιαστεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με την πολύγλωσση ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου να επιστρέφει στη χώρα μετά από 14 χρόνια, για να ερμηνεύσει τον κεντρικό ρόλο. 

Έπειτα από την επιτυχία των παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, το «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» επιστρέφει, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Bob Theatre Festival, το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ Αθηνών.
Κλείσιμο

Info
Φεστιβάλ Αθηνών, Bob Theatre Festival
Πειραιώς 260, Κτίριο Ε
Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 27 Μαΐου στις 18:45
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης