Τα... hot spots του Γιάννη Ντάρδη

Τα... hot spots του Γιάννη Ντάρδη

Ο παραγωγός του joinradio.gr μάς αποκαλύπτει τα 20 αγαπημένα μέρη του στην Αθήνα

Τα... hot spots του Γιάννη Ντάρδη
O Γιάννης Ντάρδης είναι παράγωγος στον αθηναϊκό διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Join Radio www.joinradio.gr
. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη με τα υπέροχα νεοκλασικά και τις νεραντζιές που η μυρωδιά τους σου σπάνε τη μύτη κάθε άνοιξη. Μετακόμισε στη Ν. Φιλαδέλφεια (δεν είναι ΑΕΚ) με το υπέροχο πάρκο, που δυστυχώς σπάνια επισκέπτεται. Είχε τρελό βύσμα στη θητεία του, για αυτό και πέρασε 14 μήνες από την ζωή του στην Ορεστιάδα. Μαυροσκούφης. 

Ήθελε μάταια να σπουδάσει αρχαιολογία. Έκανε κάποια χρόνια θέατρο, αλλά επειδή έπρεπε να ζήσει ο ίδιος, αλλά και οι γονείς του από πιθανά εμφράγματα, σπούδασε παράλληλα πολυμέσα και μπήκε στον χώρο της παραγωγής διαφημίσεων. Εκεί έχασε πολλά από τα μαλλιά του και σχεδόν έμαθε να διαχειρίζεται τις κρίσεις πανικού που του δημιουργούσαν αστεία deadlines και παράλογες απαιτήσεις μερικών πελατών: «-Σε αυτό το ραδιοφωνικό σποτ, θα ήθελα να ακούσω τον ήχο που κάνει η πεταλούδα όταν πετάει. -Μισό, κοπελιά, δεν ξέρω αν είναι η εποχή τους, να βγω να βρω μία, να την ηχογραφήσω». Μισεί τις κατσαρίδες, ειδικά όταν εισβάλλουν απρόσκλητα στον χώρο του, λες και δεν έχουν ζωή και πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστούν τον ελεύθερο τους χρόνο μαζί του. Υπάρχουν και μερικές που πετάνε. Αυτές, τις μισεί πιο πολύ. 

Κλείσιμο
Αγαπά τη μουσική. Να ακούει. Από μικρός με τα ακουστικά του walkman στα αυτιά (που θύμιζαν στέκα) και ένα μολύβι στην τσέπη για να γυρνάει την κασέτα χωρίς να χαλάει η μπαταρία. Και η φωτογραφία, κάτι του λέει. Ψηφιακή και αναλογική. Σε ένα ταξίδι πρόσφατα, του έπεσε η DSLR από τα χέρια και έσπασε ο φακός. Πληγώθηκε και δεν ασχολήθηκε ξανά, ενώ τώρα κάνει μόνο μερικά κλικ με το κινητό, για να ανεβάζει πού και πού στο Instagram. Ψυχαναγκασμός. Θεωρεί ότι τα ταξίδια είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του και τα τελευταία χρόνια τού έχει πάρει τα μυαλά το concept “solo traveller”. 



Δεν έχει τηλεόραση, αλλά έχει εθισμό στις ξένες σειρές, πολλές από τις οποίες βλέπει ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να παθαίνει σύγχυση και να μπερδεύει τους χαρακτήρες. Δεν μαγειρεύει και για αυτό δεν έχει τατουάζ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μπήκε στην ζωή του επαγγελματικά το ραδιόφωνο, στη νέα του μορφή - αυτό που λένε web radio. Ξαφνικά, τον Μάρτιο του 2013, χτύπησε το τηλέφωνο του και δέχτηκε μια πρόταση συνεργασίας από την Αφροδίτη Σημίτη, η οποία ήθελε να ξεκινήσει κάτι νέο, μεγάλο και φρέσκο.

Αν και στην αρχή αντιστάθηκε λόγω δικής του ανασφάλειας, τελικά μπήκε στην ομάδα του Join Radio και από τότε τον ακούς καθημερινά (Δευτέρα με Πέμπτη) 16:00-18:00 το απόγευμα. Αξέχαστη θα του μείνει η πρώτη μέρα και ένα από τα πρώτα μηνύματα που έλαβε από ακροατή, ο οποίος τον έβρισε μετά από κομμάτι του Bowie, γράφοντας «τι μ@λ@κία κομμάτι έπαιξες». Ευγενικός και καλοπροαίρετος ακροατούλης.

Θαυμαστής της indie, alternative, dream pop και ηλεκτρονικής σκηνής καθημερινά ψάχνει, ακούει και μοιράζεται με τους ακροατές του joinradio.gr, καλλιτέχνες και τραγούδια που αγαπάει. Χαίρεται, γιατί ο σταθμός έχει βάλει ένα τεράστιο Χ σε playlist και εξαναγκασμούς και όλοι οι παραγωγοί διατηρούν την μοναδικότητα τους και το προσωπικό τους μουσικό στυλ, κάτι που λείπει από τα υπόλοιπα συμβατικά ραδιόφωνα. Ταυτόχρονα, αρθογραφεί για το site του Join Radio, ενώ συχνά πυκνά θα τον πετύχεις να επιλέγει μουσική σε μπαράκια της Αθήνας με ένα τζιν τόνικ αγκαλιά. Κάθε Σάββατο τον βρίσκεις με το κορίτσι πειρασμό (aka Μιρέλλα Κάππα) πίσω από τα decks του ZAF, στην πλατεία Αγ. Ειρήνης. Νιώθει ότι όλα τα παιδιά του σταθμού είναι πια η δεύτερη του οικογένεια και δεν πίστευε ποτέ ότι θα έλεγε «περνάμε καλά στα καμαρίνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω». 



Ο ίδιος μάς περιγράφει τα 20 από τα αγαπημένα του μέρη στην Αθήνα:

  • Δ. Αρεοπαγίτου. Ο δρόμος που μεταμορφώθηκε σε πεζόδρομο. Εκεί που δεν βαριέσαι ποτέ να βολτάρεις.
  • Άλσος Φιλοπάππου και τα πέριξ. Τόσο κεντρικά και τόσο «αλλού» ταυτόχρονα.
  • Στην Πρωτογένους για καφέ και ποτό.
  • Αττικό Άλσος γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια και τις εκδρομές με το σχολείο.
  • Ταράτσα 360 στο μοναστηράκι με την ομορφότερη θέα της Ακρόπολης.
  • Πλατεία Αγ. Ειρήνης και ZAF για δροσερά κοκτέιλ.
  • Ιπποκράτειος Πολιτεία και κυρίως η λίμνη της. Τόπος για χαλάρωση και περισυλλογή.
  • Εθνικός Κήπος. Ένας μικρός παράδεισος στο κέντρο της Αθήνας.
  • Οι μυστικοί πεζόδρομοι με τα υπέροχα νεοκλασικά, κρυμμένα στο Μεταξουργείο.
  • Βόλτα στον λόφο της Φιλοθέης.
  • Το Σκίπερς στην παραλία, γιατί μου θυμίζει τα εφηβικά μου χρόνια.
  • Bar hopping στα Πετράλωνα.
  • Η Αδριανού. Ο ομορφότερος ίσως δρόμος στην Αθήνα με παρέα τον ηλεκτρικό που περνάει δίπλα του.
  • Ο περίπατος γύρω από τον ναό του Ηφαίστου και την Αγορά. Υπέροχη βόλτα, ειδικά όταν οικογένειες δεν τρώνε σουβλάκια πάνω στα ταλαιπωρημένα ερείπια.
  • Η Σωφρονίου. Αυτός ο μικρός πλακόστρωτος πεζόδρομος στο Γκάζι που θυμίζει νησί.
  • Τα Αναφιώτικα στην Πλάκα, που θυμίζουν ακόμα πιο πολύ νησί.
  • Για μπύρες, βράδυ στον Λυκαβηττό με την απεριόριστη θέα της Αθήνας. Η πόλη είναι πανέμορφη το βράδυ από ψηλά.
  • Βόλτα στον Υμηττό για βαθιές εισπνοές.
  • Για θερινό στην Αίγλη ή στην ταράτσα του Λαΐς.
  • Τo «Ελ. Βενιζέλος» για αποδράσεις εκτός συνόρων. Αγαπάμε Αθήνα αλλά και οι βόλτες εκτός είναι εξίσου σημαντικές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης