Σαίξπηρ με θέα την Ακρόπολη

Σαίξπηρ με θέα την Ακρόπολη

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Σαίξπηρ με θέα την Ακρόπολη
Στη νέα εκπομπή του Citylife, παίρνουμε μία πρώτη γεύση από το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, δοκιμάζουμε τα κοκτέιλ του τετράτροχου The vantastic bar, διαβάζουμε το Άσμα Ασμάτων σε μετάφραση Χαράλαμπου Μαγουλά, απολαμβάνουμε το κρασί μας στο roof garden του Monk και ακούμε την πρωτότυπη μουσική που έγραψε ο Gautier για το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
Κλείσιμο
του καναλιού Novalifε της Nova!

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας


Το κλασικό έργο του Σαίξπηρ σε μια site specific μουσικοθεατρική παράσταση με περιπατητικό χαρακτήρα, η οποία εξελίσσεται στον αρχαιολογικό χώρο γύρω από την Ακρόπολη των Αθηνών, αλλά και με θέα τη σύγχρονη Αθήνα. Στοχεύοντας σε μια βιωματική θεατρική εμπειρία σύμφωνη με την πλοκή του έργου, που διαδραματίζεται τη μέρα του θερινού ηλιοστασίου, η πρώτη παράσταση θα δοθεί την 21η Ιουνίου. Με αυτόν τον τρόπο η ιστορία του «Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας» θα μεταφερθεί χωροχρονικά στο παρόν, συνδέοντας τη σαιξπηρική ιστορία με τη σύγχρονη ζωή. Δημιουργοί της νέας γενιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια νέα «σαιξπηρική συντεχνία»...

Tip
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Αγορά, 21-23 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.


The vantastic bar


Ο Μιχάλης Σιδέρης βρήκε ένα παλιό βανάκι μάρκας Ford του 1978 και το μετέτρεψε σε ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο μπαρ πάνω σε ρόδες, το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όχι σε δημόσιο χώρο, αλλά στους χώρους όπου ζητηθεί. Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης και η αδελφή του, Δέσποινα, παρέα με την ομάδα των συνεργατών τους προσφέρουν τα εξής πακέτα υπηρεσιών: α) Παιδικά πάρτι, β) Γάμους και βαφτίσια και γ) Προωθητικές ενέργειες. «Ποιος να το πίστευε το 1978 στην Αγγλία που κατασκευάστηκε το αυτοκίνητο, ότι σήμερα το 2017 στην Ελλάδα θα έπαιρνε τη μορφή ενός κινητού πλήρως εξοπλισμένου μπαρ, με vintage στοιχεία και έτοιμο να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα για να σας παρέχει cocktails, μουσική και άψογη οργάνωση σε κάθε event.Το Vantastic bar είναι εδώ και ξεκινάει το ταξίδι του... Κλείστε θέση και drinks are on the way!», αναφέρει ο Μιχάλης.

Tips
Επισκεφτείτε το site του The vantastic bar εδώ.
Ακολουθήστε το στο Facebook.

Άσμα Ασμάτων


Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε από την Εστία το Άσμα Ασμάτων σε μετάφραση του Χαράλαμπου Μαγουλά. «Το Άσμα Ασμάτων», όπως επισημαίνει ο ίσιος, «είναι η καιόμενη βάτος του έρωτα· φλέγεται, αλλά δεν απανθρακώνεται. Είναι το πιο εξαίσιο ερωτικό ποίημα που γράφτηκε ποτέ· ο Γκαίτε το ονόμασε “το πιο θεϊκό απ’ όλα τα ερωτικά τραγούδια”. Είναι μία περίφημη ανταλλαγή φιλοφρονήσεων ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι, απ’ άκρη σ’ άκρη, μία αμιγής έκφραση και πρόκληση ερωτικού πόθου, μία αδιάλειπτη παράθεση μεταφορών, οι οποίες συγκινούν με τη διεισδυτικότητα των αναλογιών που ενεργοποιούν και την ποιητικότητα των λέξεων που επιστρατεύουν: μόνο ένα ερωτευμένο κεφάλι θα μπορούσε να τις γεννήσει. [...] Κανένα βιβλίο στην Παλαιά Διαθήκη και ίσως σε ολόκληρη τη Βίβλο δεν έλαβε με το πέρασμα των αιώνων τόσες ερμηνείες και, όμως, παρ’ όλη την προσοχή της οποίας έτυχε από σχολιαστές και θεολόγους, δεν έγινε ποτέ ευρέως αποδεκτό για δημόσια ή ιδιωτική ανάγνωση, ή για λεπτομερή ανάλυσή του από άμβωνα».

Tip
Ακολουθήστε τις εκδόσεις της Εστίας στο Facebok.

Monk


Ιδέα του Μάνου Στρατάκη και του Θανάση Παπαδόπουλου, το ιδιαίτερο wine bar του Κέντρου αποτελεί την απάντηση σε όσους αναζητούν κάτι μοντέρνο και κεντρικό, αλλά ταυτόχρονα ήσυχο και ενημερωμένο στις ετικέτες του. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Monk διαθέτει μια τεράστια και ψηλοτάβανη κεντρική σάλα. Και μια και ο καιρός έχει ανοίξει, το wine bar άνοιξε και το ανανεωμένο roof garden του για να πίνετε το κρασί σας απολαμβάνοντας τη θέα.

Tips
Το Monk βρίσκεται στην οδό Καρόρη 4.
Ακολουθήστε το στο Facebook

Gautier


Ο Gautier υπογράφει την πρωτότυπη μουσική για την παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Φεστιβάλ Αθηνών. Με βασικό όργανο την κιθάρα είναι αυτοδίδακτος μουσικός, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα jazz φωνητικής στο Athenaeum. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το “Pink Cinnamon” (2016) και το “Babylon” (2013). Τραγούδια όπως το “Home” και το “Way Down Low” έχουν ξεχωρίσει με το πρώτο να έχει κερδίσει τον διαγωνισμό του Jumping Fish. Ο Gautier έχει εμφανιστεί σε σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό (Rockwave, Fuzz, Κήπος Μεγάρου, Gagarin, Gazarte, Faust κτλ.), ενώ πριν από λίγες ημέρες υποδύθηκε τον Πολύδωρο στον «Ερωτόκριτο» του Δημήτρη Μαραμή που παρουσιάστηκε από την Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Tip
Ακολουθήστε τον Gautier στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης