Street art από τη μέσα πλευρά του τοίχου

Street art από τη μέσα πλευρά του τοίχου

Η έκθεση «1ο Urban Art Project – Another Street In the Wall» φιλοξενείται στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης

Street art από τη μέσα πλευρά του τοίχου
Ο Ιάννης Πανταζίδης και οι συνεργάτες καλλιτέχνες του πολιτιστικού ομίλου Κέντρο Τέχνης διοργανώνουν για πρώτη χρονιά την ομαδική έκθεση «Τέχνη από την πόλη: 1ο Urban Art Project – Another Street In the Wall», με θεματολογία την τέχνη μέσα από την πόλη, εμπεριέχοντας τα στοιχεία της, το street art και το graffiti. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 20.00 στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει με μουσικούς ρυθμούς από τον δρόμο ο Dj Bait, σ’ ένα live set βινυλίων με funky, groovy και hip hop ρυθμούς.

Οι 22 νέοι καλλιτέχνες συμμετέχουν με έργα τους από την τέχνη του δρόμου και την urban art, με πρωτοποριακές εμπνεύσεις στους χώρους του Κέντρου Τέχνης. Με πολύ διάθεση και νεανικό σφρίγος δημιουργούν έργα του δρόμου, προορισμένα για να παρουσιασθούν στην έκθεση. Οι συμμετέχοντες είναι: Μαρία Βουρβαχάκη, Γιάννης Γαλαίος, Ιάννης Πανταζιδης, Άρης Πορτούλας, Γιώργος Συντιχάκης, Στέφανος Τσίγκος (ΙΖΩ), Κατερίνα Τριανταφύλλου, Δημήτριος Φιλιππής (Τσόσμη), Φρο, Νίκος Χριστοδούλου, Axillefs, Averel, Illo, Kalm 8, Nr4t Astro, Rna Crew, Spen, Laure Shawwah, Τ, Term One, Yugen.

Τα έργα που παρουσιάζονται είναι οι δημιουργίες των street artists μέσα από την οπτική του ιδιωτικού και του μη προσβάσιμου σε όλους. Στόχος είναι μία ένωση του δρόμου, του αληθινού, ζωντανού και ταυτόχρονα απρόσωπου με την ποιότητα και το κύρος που απαρτίζει έναν χώρο τέχνης. Πρόκειται για δημιουργίες πάνω σε χαρτί, καμβάδες, ξύλο, καθώς και φωτογραφία και κατασκευές με υλικά όπως graffiti spray, stencil, λαδια και ακρυλικά.

Κλείσιμο
Το urban art, το οποίο χωρίζεται σε graffiti και street art, είναι μια παρεξηγημένη τέχνη που για πολλούς αποτελεί καλλιτεχνικό κίνημα ενώ για άλλους μία καλλιτεχνική έκφραση. Είναι μία τέχνη που διεκδικεί τα δικαιώματα της, δημιουργώντας έτσι τους δικούς της κανόνες μακριά από κοινότυπες γνώμες και στερεότυπα.

Info
Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης
Στασινού 8Α, Πλ. Προσκόπων
Διάρκεια έκθεσης: 5-15 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 19.00-22.00, Σάββατο 11.00-14.00
Τηλ.: 694 207 5756, 698 027 5555
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης