Τρεις θρύλοι της σύγχρονης jazz στην Αθήνα

Τρεις θρύλοι της σύγχρονης jazz στην Αθήνα

Το τρίο We Three έρχεται στο Half Note για τέσσερις μουσικές παραστάσεις

Τρεις θρύλοι της σύγχρονης jazz στην Αθήνα
Το We Three είναι ένα τρίο πραγματικών γιγάντων της σύγχρονης jazz, ένα γκρουπ όπου ο καθένας -λόγω της τεράστιας πείρας και ιστορίας του- πρέπει να θεωρείται o πρώτος μεταξύ ίσων και συνεπώς να είναι leader του γκρουπ ανάλογα με τη σύνθεση και τη στιγμή.

Ο σαξοφωνίστας (και φλαουτίστας) Dave Liebman έχει κλείσει σχεδόν πέντε δεκαετίες στη σκηνή της jazz και στο ανώτερο δυνατό επίπεδό της. Προέρχεται από τη σχολή του Coltrane και έχει παίξει πολύ με τον ντράμερ του, τον Elvin Jones, όσο και με τον Miles Davis, ενώ περιόδευσε όλο τον κόσμο με το Chick Corea ή τον John McLaughlin και πάρα πολλούς άλλους. Έχει σαν σαξοφωνίστας μία πολύ λαμπρή καριέρα, με ιδιαίτερη σημασία και αξία τόσο στο ερμηνευτικό, όσο και στο εκπαιδευτικό πεδίο, για την οποία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία αλλά και υποψηφιότητες για Grammy. Δισκογραφικά αυτή η καριέρα περιλαμβάνει περισσότερους από 75 προσωπικούς δίσκους και μερικές εκατοντάδες ηχογραφήσεις σε δίσκους άλλων ή με άλλους!

Ο μπασίστας Steve Swallow είναι μια σχολή από μόνος του. Βρέθηκε από νωρίς, αρχές των ‘60s, στις επάλξεις μιας νέας jazz που ήταν διαφορετική από την free αλλά εξίσου ρηξικέλευθη καλλιτεχνικά. Το απλό, αλλά καθαρά βιρτουόζικο παίξιμό του στο μπάσο έχει κάνει τον Swallow κυριολεκτικά περιζήτητο στη σκηνή της jazz. Έχει μόνιμη και διαχρονική σχέση με την μεγάλη Carla Bley, δούλεψε πολύ με τον Art Farmer και τον Gary Burton, τον J. Scofield, τον Eric Dolphy, τον Corea ή τον Stan Getz, όμως τον Swallow τον συναντάμε παντού, όπου η αληθινή και μεγάλη jazz είναι παρούσα.

Κλείσιμο
Το ίδιο περιζήτητος είναι και ο κορυφαίος ντράμερ Adam Nussbaum, τον οποίο συναντάμε να διαπερνά τις γενιές και να έχει δισκογραφία που να εκτείνεται σε μερικές εκατοντάδες και ατέλειωτες συνεργασίες ανάμεσα στις οποίες με τον Sonny Rollins, τον James Moody ή τον Michael Brecker! Επίσης, το εκπαιδευτικό του έργο θεωρείται υψηλής κλάσης.

Οι τρεις αυτοί κολοσσοί συνθέτες, αυτοσχεδιαστές και φίλοι, πρωτοβρέθηκαν σαν σύνολο το 2006 διαπιστώνοντας την εξαιρετική χημεία μεταξύ τους και κάπως έτσι προέκυψε το ομώνυμο άλμπουμ “We Three - Three for All” (και αργότερα το “We 3 - Live”), κάτι που τους έκανε να διατηρήσουν το σχήμα, και άσχετα από τις άλλες δραστηριότητές τους να περιοδεύουν με το project αυτό κατά καιρούς μέχρι και σήμερα. 

Οι τρεις θρύλοι, λοιπόν, του We Three έρχονται να κορυφώσουν με την εξαίσια jazz τους, την φετινή σεζόν στο Half Note Jazz Club και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το διεθνές πρόγραμμά του, για την τρέχουσα σεζόν.

Info
Half Note Jazz Club 
Τριβωνιανού 17, Μετς
Ημερομηνίες και ώρες: Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Απριλίου στις 22:30, Κυριακή 30 Απριλίου και Δευτέρα 1 Μαΐου στις 21:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 921 3310
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης