Τέτοιες μέρες στην πόλη

Τέτοιες μέρες στην πόλη

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Τέτοιες μέρες στην πόλη
Στη νέα εκπομπή του Citylife επισκεπτόμαστε το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, παρακολουθούμε τον Γιάννη Παλαμίδα να υποδύεται τη γυναίκα με τα μαύρα στη «Σονάτα του σεληνόφωτος», τσεκάρουμε τη συλλογή Moleskine στο Stormy Weather και ακούμε το τραγούδι «Τέτοιες μέρες» του 

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
Κλείσιμο
του καναλιού Novalifε της Nova!



The Concrete Project

Η ομάδα The Concrete Project αποτελείται από δύο εικαστικούς καλλιτέχνες, τον Νίκο Ασπρούλη και τη Βίκη Φιλίππου και δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και την κατασκευή χρηστικών αντικειμένων design από μπετόν. Εμπνέεται από μουσειακά εκθέματα (σειρά Κυκλαδίτικα), φόρμες της φύσης (πιάτα εμπνευσμένα από τις πεταλίδες), αλλά και βιομηχανικές φόρμες. Φέτος, με προϊόντα-έκπληξη περνά σε δημιουργία αντικειμένων που μπορούν να φορεθούν,όπως η σειρά παπιγιόν. Η ομάδα συνεργάζεται με μουσεία στην Ελλάδα (Μπενάκη, Κυκλαδικό, Ιστορικό Αρχείο, Μουσείο Ύδρας),γκαλερί και επιλεγμένους χώρους design.

Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 35 χρόνια και ήταν το πρώτο πωλητήριο μουσείου που άνοιξε στην Ελλάδα. Τώρα αποτελείται από τρία παραρτήματα στα αντίστοιχα τρία κτίρια του Μουσείου. Το 2012 εγκαινιάστηκε το τρίτο Πωλητήριο στην Πινακοθήκη Ν.Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Εδώ, τα αντικείμενα αποτελούν νέες παραγωγές, εμπνευσμένες κατά κύριο λόγο από το έργο του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα και τους καλλιτέχνες της γενιάς του Μεσοπολέμου. Ανάμεσα στους σχεδιαστές που επιλέχτηκαν, συγκαταλέγονται παλαιότεροι συνεργάτες του Πωλητηρίου, αλλά και άλλοι νεότεροι. Κορυφαίοι σχεδιαστές και καλλιτέχνες εφαρμοσμένων τεχνών συνυπάρχουν με νέες ομάδες σχεδιαστών.  Οι ειδικές κατασκευές για παιδιά εντάσσονται σε ένα εξαιρετικά πλούσιο τμήμα που φιλοδοξεί να εξοικειώσει τις νεότερες ηλικίες με την τέχνη. Στο Πωλητήριο του Μουσείου διατίθενται επίσης αντίγραφα έργων των καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στη μόνιμη έκθεση. Μια μεγάλη συλλογή από μεταξοτυπίες, αφίσες και αντικείμενα ποικίλων θεμάτων εμπλουτίζουν το ευρύ φάσμα των επιλογών.

Tips
Το παράρτημα του Πωλητηρίου βρίσκεται στην Πινακοθήκη Ν.Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Πωλητηρίου.

Η σονάτα του σεληνόφωτος

Ο Γιάννης Παλαμίδας ερμηνεύει το ποίημα-σκηνικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου και ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος τον σκηνοθετεί. Ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά έργα του ποιητή, το οποίο μελοποίησε πριν δύο χρόνια ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάστηκε στο Gazarte για πρώτη φορά σε μια νέα εκδοχή. Η σκηνοθετική προσέγγιση του συνθέτη δίνει νέα πνοή στο έργο, ενώ ο Γιάννης Παλαμίδας καλείται να δώσει φωνή στη γυναίκα με τα μαύρα που φωτίζεται από το  «αμείλικτο φεγγαρόφωτο» με τη συνοδεία του Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο. Μια απρόσμενη συνάντηση, μια διαφορετική ανάγνωση του έργου του μεγάλου μας ποιητή.

Tip
Οι παραστάσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 23 Απριλίου.

Stormy Weather

Ένα νέο κατάστημα λειτουργεί από πέρυσι στη Στοά Νικολούδη. Φέρει την επωνυμία Stormy Weather, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία να διατηρεί και το εμβληματικό κατάστημα ειδών ανδρικής ένδυσης, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, Mah Jong στην Οδό Κανάρη. Το κατάστημα -τη διαμόρφωση του οποίου ανέλαβε ο interior designer, Σταύρος Παπαγιάννης- περιλαμβάνει την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της συλλογής Moleskine στην Ελλάδα, τα γνωστά για το design και την ποιότητα τους ιταλικής καταγωγής είδη γραφείου, ταξιδίου κλπ, τα αρωματικά χώρου ιταλικής προέλευσης Dr.Vranjes, τους πρωτοποριακούς χάρτες των ευρωπαϊκών πόλεων Palomar, τα γαλλικής προέλευσης χειροποίητα μοντέλα ιστορικών σκαφών Kiade καθώς και τις βραβευμένες για το design τους σκάλες και σκαλάκια Hasegawa από την Ιαπωνία.

Tip
Το Stormy Weather βρίσκεται στη Στοά Νικολούδη (Πανεπιστημίου 41).
Ακολουθήστε το στο Facebook.

«Τέτοιες μέρες»

Γνωρίσαμε τον Νίκο Μερτζάνο όταν αυτός ήταν μόλις 19 ετών, μέσα από το πρώτο του τραγούδι, «Στάσου Λίγο». Παρά το γεγονός ότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε δίσκο, ήταν αρκετό για να ξεχωρίσει ο Νίκος μέσα από μια μεγάλη διαδικτυακή γενιά ως ερμηνευτής, ενώ ως συνθέτης έχει τραγουδηθεί από σπουδαίες φωνές όπως τους: Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Κότσιρα, Δάφνη Λέμπερου, Λένα Αλκαίου και άλλους. Το 2012 κυκλοφορεί το κομμάτι «Εσύ» από την Universal σε digital single που φιλοξενείται στο ραδιόφωνο και παράλληλα κάνει live εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις. Το 2016 ο Νίκος Μερτζάνος πλέον εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Feelgood Records με το single «Τέτοιες Μέρες», το οποίο θα περιλαμβάνεται στο πρώτο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει εντός του έτους.

Tip
Ακολουθήστε τον Νίκο Μερτζάνο στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης