Βήμα και βλέμμα στον χορό

Βήμα και βλέμμα στον χορό

Μία παράσταση από την ομάδα χορού του Πανεπιστημίου UCSB με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Βήμα και βλέμμα στον χορό
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η ομάδα χορού του Πανεπιστημίου UCSB, από την Σάντα Μπάρμπαρα, παρουσιάζει την παραγωγή «ARC: Βήμα μπρος, βλέμμα πίσω» (“ARC: Leaping Forward, Looking Back”), το Σάββατο 29 Απριλίου στις 21:30, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Η ιδιαίτερη αυτή ομάδα αποτελείται από έντεκα συνολικά χορευτές και χορεύτριες, και διευθύνεται από την Delila Moseley του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

Εξυμνώντας τις ρίζες της ιστορίας του μοντέρνου χορού, η ομάδα θα παρουσιάσει δύο κομμάτια του ρεπερτορίου του Jose Limon, αναδημιουργημένα από την επίτιμη καθηγήτρια Alice Condodina, η οποία διετέλεσε κύρια χορεύτρια στην ομάδα χορού του Limon. Το κομμάτι «Οι χοροί της Ισαδώρας» θα παρουσιαστεί ολόκληρο, όπως επίσης και το συναρπαστικό απόσπασμα από τον Ψαλμό, «Ο τρεχάτος χορός».

Η σύγχρονη χορογράφος από τη Νέα Υόρκη Andrea Miller από το Gallim Dance, έχει προσαρμόσει τη γνωστή χορογραφία της Pupil Suite για την ομάδα, και το δυναμικό κομμάτι "Buffalo" έχει σκηνοθετηθεί από την χορογράφο Stefanie Gilliland, από το Λος Άντζελες.

Κλείσιμο
Η ομάδα χορού του Πανεπιστημίου UCSB έχει χαρακτηριστεί ως πρέσβειρα του μοντέρνου χορού, προσφέροντας νέες προσεγγίσεις μέσω της μουσικής, της ενσωμάτωσης δραματοποιημένων στοιχείων και πάντα, μέσα από τις παραστάσεις της, προσφέροντας συναίσθημα και δεξιοτεχνία.

Info
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 29 Απριλίου στις 21:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 341 8550
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης