Εσύ πιστεύεις στη μοίρα;

Εσύ πιστεύεις στη μοίρα;

Η διαφορά ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή

Εσύ πιστεύεις στη μοίρα;
Μια ενδιαφέρουσα μελέτη αποκαλύπτει ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διστάζουν να ζήσουν τη στιγμή, από φόβο ότι κάτι κακό θα τους συμβεί στο άμεσο μέλλον!

Ψυχολόγοι από τη Νέα Ζηλανδία διαπίστωσαν ότι πολλοί είναι οι άνθρωποι που διατηρούν συγκρατημένη στάση απέναντι στα ευχάριστα γεγονότα, επειδή πιστεύουν ότι αυτό θα οδηγήσει αργότερα στη λύπη και θα προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες. Αυτή η αντίληψη αντικατοπτρίζεται και στη φράση του λαού μας «σε καλό να μας βγει», μετά από έντονο γέλιο και χαρούμενη συναισθηματική «έκρηξη». Και αν έχετε παρατηρήσει, αφότου κάποιος ξεστομίσει αυτή τη φράση, αμέσως το γέλιο όλων των παρευρισκομένων «κόβεται μαχαίρι».

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν μάλιστα, ότι τόσο οι δυτικοί, όσο και οι ανατολικοί λαοί «αποφεύγουν» την ευτυχία, επειδή πιστεύουν ότι τους κάνει να μοιάζουν εγωιστές και επιφανειακοί. Σε χώρες όπως το Ιράν, επικρατεί η πεποίθηση ότι το «κακό μάτι» ή κάποια άλλη υπερφυσική θεότητα θα ζηλέψει την ευτυχία κι έτσι θα επέλθει η ανατροπή της καλής τύχης. Στην Αμερική, ωστόσο, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η ευτυχία είναι ένα από τα βασικότερα κίνητρα στη ζωή. Γενικότερα, στο δυτικό κόσμο οι λαοί διαθέτουν μια πιο έντονη επιθυμία να κυνηγήσουν την ευτυχία και να αποφύγουν τη λύπη.

Κλείσιμο
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Βικτόρια στο Ουέλινγκτον δημοσιεύουν τη μελέτη τους για την ευτυχία και την ευεξία στην επιθεώρηση "Journal of Happiness Studies", θέλοντας κατά κάποιο τρόπο να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων, και να τους κάνουν να δουν τη ζωή με πιο αισιόδοξη ματιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης