Μία γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ

Μία γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ

Η Τεχνόπολη φιλοξενεί για τρίτη φορά το αφιέρωμα «Με τα μάτια ανοιχτά»

Μία γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από 4 έως 7 Μαΐου, ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Στο φετινό ραντεβού θα προβληθούν 16 ελληνικά ντοκιμαντέρ - παλαιότερα και σύγχρονα. Πρόκειται τόσο για ταινίες που έχουν σημαδεύσει την ιστορία του ελληνικού ντοκιμαντέρ όσο και για ταινίες που μιλούν για τη σημερινή εποχή. Συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες, που Ελληνίδες και Έλληνες ντοκιμαντερίστες έχουν καταγράψει σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη μας: από τα σύνορα μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας μέχρι τις ΗΠΑ,  και από το Αιγαίο Πέλαγος μέχρι μια παραλία της Τεργέστης.

Φέτος, έχει προγραμματιστεί και ένα ειδικό αφιέρωμα στο ντοκιμαντέρ της Ουγγαρίας που θα μας οδηγήσει στην πραγματικότητα μιας άλλης χώρας. Η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θέλοντας να παρέμβει και να μιλήσει με κινηματογραφικούς όρους για όσα συμβαίνουν σε παγκόσμια επίπεδο και, κυρίως, στη γειτονιά μας προτείνει για τη φετινή χρονιά το συγκεκριμένο αφιέρωμα, καθώς και ένα masterclass με θέμα «Τείχη ή Γέφυρες». Το ερώτημα «να κλειστούμε στον εαυτό μας ή να ανοιχτούμε στον κόσμο», έχει γίνει πια το κεντρικό δίλημμα των σύγχρονων κοινωνιών.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος ελληνικού ντοκιμαντέρ, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ οργανώνει δύο παράλληλες εκδηλώσεις:

1-
Ένα αφιέρωμα στην κινηματογραφία της Ουγγαρίας, μιας χώρας στην οποία το δίλημμα «Τείχη ή Γέφυρες» έχει πάρει παραδειγματικές διαστάσεις, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε -παρουσία των δημιουργών τους- τέσσερα ουγγρικά ντοκιμαντέρ για το συγκεκριμένο θέμα.

2- Ένα masterclass με τους Ούγγρους καλεσμένους, με κεντρικό θέμα «Τείχη ή Γέφυρες: να κλειστούμε στον εαυτό μας ή να ανοιχτούμε στον κόσμο;». Το masterclass θα λειτουργήσει ως εισαγωγή του φετινού εργαστηρίου δημιουργικού ντοκιμαντέρ της ΕΕΝ, το οποίο θα γίνει στη συνέχεια σε 2 φάσεις - τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο 2017.

Info
«Με τα μάτια ανοιχτά»
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
Διάρκεια: 4-7 Μαΐου
Τηλ.: 210 347 5518, 210 345 3548
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης