Ένα χειμωνιάτικο παραμύθι στην καρδιά της άνοιξης

Ένα χειμωνιάτικο παραμύθι στην καρδιά της άνοιξης

Ο θεατρικός θίασος Cheek by Jowl παρουσιάζει το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Μέγαρο

Ένα χειμωνιάτικο παραμύθι στην καρδιά της άνοιξης
Οι ηθοποιοί της διάσημης θεατρικής ομάδας Cheek by Jowl ανεβαίνουν στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 20:00, για να παρουσιάσουν «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σαίξπηρ. Οι τρεις αυτές παραστάσεις στο Μέγαρο φέρουν την υπογραφή και τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Declan Donnellan, ο οποίος έχει βραβευτεί με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας. Το έργο ανεβαίνει στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Οι Cheek by Jowl είναι ένας διεθνής περιοδεύων θίασος που έχει εμφανιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα μέλη του να ερμηνεύουν μεγάλα κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα στην αγγλική, γαλλική και ρωσική γλώσσα. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1981 από τους Declan Donnellan και Nick Ormerod, και αποτελεί επίσημο συνεργάτη του Barbican Centre του Λονδίνου. Η θεατρική παράσταση «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» εντάσσεται στον κύκλο Θέατρο στο Μέγαρο, και ανεβαίνει με την υποστήριξη του British Council, ενώ συστήνεται σε θεατές άνω των 12 ετών.

Το εν λόγω θεατρικό έργο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του Σαίξπηρ, και γράφτηκε την ίδια περίοδο με την «Καταιγίδα». Σ' αυτό η ενότητα του χρόνου, του τόπου και της δράσης χάνεται μέσα σ' ένα ταξίδι που διαρκεί δεκαέξι ολόκληρα χρόνια ανά την Ευρώπη, από την Αυλή στην εξοχή, και από την τραγωδία στην κωμωδία.

Κλείσιμο
Το χειμωνιάτικο παραμύθι μιλάει για έναν παρανοϊκό βασιλιά, ο οποίος οδηγεί την οικογένειά του στην καταστροφή. Ωστόσο, το σκοτάδι που επικρατεί στην αρχή του παραμυθιού θα δώσει τη θέση του στο φως της χαράς, καθώς ο χρόνος θα παρασύρει τους χαρακτήρες σε ένα αναπάντεχο τέλος…

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ημερομηνίες και ώρες: Παρασκευή έως Κυριακή 5-7 Μαΐου στις 20:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 728 2333
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης