Η σαρκική ζήλια και η συναισθηματική απάτη

Η σαρκική ζήλια και η συναισθηματική απάτη

Πώς αντιδρούν οι άντρες και πώς οι γυναίκες στη ζήλια και την απιστία;

Η σαρκική ζήλια και η συναισθηματική απάτη
Μία άκρως ενδιαφέρουσα αμερικανική μελέτη, που πραγματεύεται τα ευαίσθητα κατά κοινή ομολογία ζητήματα της απιστίας και της ζήλιας, έρχεται να επιβεβαιώσει το «χάσμα» που υπάρχει μεταξύ των δύο φύλων. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν στο Όραντζ της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ισχύουν τελικά τα παραδοσιακά στερεότυπα που αφορούν στις αντιδράσεις ανδρών και γυναικών, όταν έρχονται αντιμέτωποι με την απιστία ή μια κρίση ζήλειας.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Archives of Sexual Behavior", βασίστηκε στις απαντήσεις 63.894 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 18 έως 65 ετών. Εκτός από βασικές πληροφορίες, όπως το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και οι σεξουαλικές προτιμήσεις, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν (είτε με βάση πραγματικές εμπειρίες τους, είτε υποθετικά) εάν θα πληγώνονταν περισσότερο από μια σαρκική ή από μια ρομαντική παράνομη σχέση του συντρόφου τους.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

- Το ποσοστό του 54% των ανδρών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια σαρκική/σεξουαλική σχέση.
- Το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών, που θα πληγώνονταν από μια σαρκική/σεξουαλική σχέση, ανέρχεται στο 35%.
- Ποσοστό 45% των ανδρών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια συναισθηματική/ρομαντική σχέση.
Κλείσιμο
- Ενώ από την άλλη, το ποσοστό του 65% των γυναικών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια συναισθηματική/ρομαντική σχέση του συντρόφου τους.

Από τα παραπάνω λοιπόν δεδομένα επιβεβαιώνεται, ότι οι άντρες διεκδικούν περισσότερο σαρκικά τη σύντροφό τους, ενώ οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη «συναισθηματική» απάτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι αντιδράσεις αυτές των δύο φύλων είναι βαθιά ριζωμένες στα πρωτόγονα ένστικτά τους. Ο άντρας ανησυχεί για τις παράνομες σεξουαλικές επαφές της συντρόφου του, καθώς στόχος του είναι να εξασφαλίσει πως οι απόγονοί του είναι πράγματι δικοί του (γνωρίζουμε, άλλωστε, τι είναι ο ανταγωνισμός του σπέρματος), ενώ η γυναίκα θέλει έναν «συναισθηματικά μονογαμικό» σύντροφο που θα την προσέχει, θα τη φροντίζει και θα της εξασφαλίζει τα απαραίτητα, όντας προσηλωμένος σ’ αυτήν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης