Αληθινά σενάρια ζωής γίνονται μουσικές συνθέσεις

Αληθινά σενάρια ζωής γίνονται μουσικές συνθέσεις

Ο Μάνος Τσανγκάρης μας παρουσιάζει τη μουσική σύνθεση "Home" στο Άσυλο Ανιάτων

Αληθινά σενάρια ζωής γίνονται μουσικές συνθέσεις
Γεννημένος το 1956 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ο διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης και installation artist Μάνος Τσανγκάρης παρουσιάζει, μετά από ανάθεση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, τη μουσική σύνθεση - εγκατάσταση με τίτλο "Home", από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, στο πάντα φιλόξενο Άσυλο Ανιάτων.

Το «Σπίτι» του Τσανγκάρη είναι μέρος ενός κύκλου μουσικών συνθέσεων, με γενικό τίτλο "Living Spaces", οι οποίες εστιάζουν σε τέσσερις θεμελιακές καταστάσεις της ζωής: την αγάπη, την αρρώστια, το γήρας και το θάνατο. Πρόκειται για πραγματικά σενάρια ζωής, στα οποία με μια πρώτη ματιά τίποτα δεν μοιάζει να ξεφεύγει από τη συνηθισμένη καθημερινότητα. Ωστόσο, μια μικρή μετατόπιση - εξέλιξη σε αυτά, τα μεταμορφώνει ολοκληρωτικά.

Το "Home" επικεντρώνεται στην αρρώστια, με την ευρύτερη έννοια του όρου, που υπάρχει σε μια φαινομενικά φυσιολογική οικογένεια. Είναι μια εγκατάσταση με μορφή μουσικής σύνθεσης, μια οικογενειακή φωτογραφία, η οποία διαμορφώνεται χωρικά και πλαστικά – ένα tableau vivant, επισκέψιμο από το ακροατήριο. Σαν να βρισκόμαστε στη μέση μιας διαλυμένης ιστορίας. Αυτή η διαλυμένη ιστορία, η οποία είχε ανέκαθεν τη ρίζα της στην οικογένεια από την οποία συγκροτείται, αποτελεί αφενός μια ζώνη προστασίας από τον έξω κόσμο και αφετέρου ένα πλαίσιο, εντός του οποίου είμαστε τόσο απροστάτευτοι, όσο πουθενά αλλού.

Εμείς, οι επισκέπτες, προερχόμενοι και οι ίδιοι από μια οικογένεια, ίσως δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με αυτή εδώ. Ωστόσο, κατά την επίσκεψή μας, ορισμένες καταστάσεις θα μας φανούν δίχως άλλο γνώριμες.

Κλείσιμο
Info
Άσυλο Ανιάτων (Αγ. Ζώνης 39, Κυψέλη)
Διάρκεια: Από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου 
Ώρες: 20:00, 20:30, 21:00 και 21:30
Η κάθε συναυλία έχει διάρκεια 1 ώρα, ενώ η είσοδος των θεατών γίνεται ανά 30 λεπτά, με 15 συμμετέχοντες κάθε φορά, οπότε καλό θα ήταν να κάνετε προκράτηση θέσης.
Πληροφορίες: 210 900 5800
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης