Πειράζοντας τον Sting

Πειράζοντας τον Sting

Ο διάσημος πιανίστας Γιώργος Ψυχογιός σε μουσικούς αυτοσχεδιασμούς πάνω σε μελωδίες του Sting

Πειράζοντας τον Sting
Σε μία ανατρεπτική συναυλία στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Γιώργος Ψυχογιός αυτοσχεδιάζει στο πιάνο, πάνω σε μελωδίες του Sting, το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 20:30. Ο γνωστός σολίστ και αυτοσχεδιαστής επιλέγει το υλικό του από όλο το μουσικό φάσμα του Άγγλου τραγουδιστή και συνθέτη, δίνοντας έμφαση στα άγνωστα διαμάντια της τέχνης του, ενώ συνάμα δοκιμάζει αναπάντεχους αυτοσχεδιασμούς στα ασπρόμαυρα πλήκτρα του πιάνου του. Θα είναι μία βραδιά με άρωμα τζαζ και ακρίβεια κλασική δεξιοτεχνίας.

Η εν λόγω εμφάνιση του Γιώργου Ψυχογιού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανήκει στον επιτυχημένο Κύκλο Γέφυρες (Ειδικά Αφιερώματα), που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Ο Γιώργος αποτελεί μία ιδιάζουσα περίπτωση καλλιτέχνη, καθώς πέρα από συνθέτης, είναι πιανίστας και ακορντεονίστας, ενώ ο ίδιος δηλώνει κλασικός σολίστ με χόμπι την... τζαζ! Επίσης, παθιάζεται με τον Keith Jarett και με τις μπετοβενικές σονάτες που τις προσεγγίζει μέσα από ερμηνεία, εμβάθυνση, διασκευές, αποδόμηση και επανακάλυψη.

Κλείσιμο


Όταν ο Γιώργος Ψυχογιός παίζει πιάνο ξεφεύγει για λίγο από τον κόσμο μας, και ακροβατεί κάπου ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, σε μία άκρως λυρική εξωτερίκευση. Αναμφίβολα αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, και η αγάπη του αυτή αντικατοπτρίζεται στην ομορφιά του τελικού αποτελέσματος, που όλοι εμείς έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα
Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 1 Απριλίου στις 20:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 728 2333
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης