Το έξυπνο γιουκαλίλι που σε μαθαίνει να παίζεις μουσική

Το έξυπνο γιουκαλίλι που σε μαθαίνει να παίζεις μουσική

Μία startup από τη Νέα Υόρκη προσφέρει μία πρωτότυπη λύση σε όσους θέλουν να μάθουν μόνοι τους να παίζουν μουσική

Το έξυπνο γιουκαλίλι που σε μαθαίνει να παίζεις μουσική
Δεν υπάρχει άνθρωπος με τον οποίο να έχω συζητήσει και να μη θέλει να μάθει να παίζει κάποιο μουσικό όργανο (τουλάχιστον ανάμεσα σε αυτούς που δεν ξέρουν). Το πιο διαδεδομένο πρόβλημα είναι η έλλειψη χρόνου. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο φόβος για την αποτελεσματικότητα του καθηγητή που θα προσλάβεις. Θα σου μάθει τις συγχορδίες σωστά ή θα πρέπει να τις θυμάσαι με εξωτικά ονόματα όπως «νύχι αρκούδας», «πόδι γαλοπούλας» και «γριά» (αν δεν έπιασες το υπονοούμενο, μάλλον πρέπει να ξαναδείς τα «Φιλαράκια»).

Μία νεοϋρκέζικη startup, η Popuband Music, φιλοδοξεί να εξαφανίσει όλα αυτά τα εμπόδια και να αναδείξει τον μουσικό που κρύβει ο καθένας μέσα του - είτε για καλό είτε για κακό. Το Populele μοιάζει εκ πρώτης όψης με ένα κανονικό γιουκαλίλι, φτιαγμένο από premium υλικά (σώμα από ευρωπαϊκό σφένδαμο και έλατο και χορδές Aquila). Όμως τη διαφορά κάνει η ταστιέρα, η οποία περιέχει 72 φωτάκια LED, τα οποία ανάβουν σε συνδυασμούς για να σου δείξουν πώς θα πρέπει να τοποθετείς να δάχτυλά σου κάθε στιγμή για να παίξεις το αγαπημένο σου μουσικό κομμάτι. Έτσι, το έξυπνο γιουκαλίλι καθοδηγεί επαρκώς τους πρωτάρηδες μουσικούς στα αρχικά τους βήματα, ενώ βοηθά τους πιο έμπειρους να εξελίξουν περισσότερο την τέχνη τους.

Κλείσιμο


Για να σε καθοδηγήσει στο παίξιμο, το Populele συνδέεται με το σχετικό app, από τη βιβλιοθήκη του οποίου μπορείς να επιλέξεις το τραγούδι που θέλεις να παίξεις. Στη συνέχεια το app στέλνει τις οδηγίες στη συσκευή. Το γκάτζετ διαθέτει επίσης ενσωματωμένο μικρόφωνο, προκειμένου να ηχογραφείς τις εκτελέσεις σου για να τις μοιραστείς στα social media.

Η καμπάνια του Populele ξεκίνησε στο Indiegogo
στις 14 Μαρτίου, με τη συσκευή να διατίθεται έναντι 149 δολαρίων (οι αποστολές περιορίζονται εντός των ΗΠΑ). Μέχρι στιγμής, η καμπάνια έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 130 χιλιάδες δολάρια (120 χιλιάδες ευρώ), ξεπερνώντας κατά περισσότερο από πέντε φορές τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης (25 χιλιάδες δολάρια).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης