Καλωσορίζοντας τις πρώτες ημέρες της άνοιξης

Καλωσορίζοντας τις πρώτες ημέρες της άνοιξης

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Καλωσορίζοντας τις πρώτες ημέρες της άνοιξης
Στη νέα εκπομπή του Citylife, τσεκάρουμε τις νέες θήκες κινητού από... φύκια, πίνουμε ένα aperitivo στο Villa Grigio 46, παρακολουθούμε την παράσταση «Αφέντης και δούλος», βγαίνουμε στο Pinkfreud και ακούμε τη νέα δουλειά της Ειρήνης Σκυλακάκη.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!
Κλείσιμο

Phee

Η startup από την Πάτρα ξεκίνησε με το λανσάρισμα μίας θήκης για iPhone. Ακολούθησαν κουτιά πολυτελείας, ρακέτες θαλάσσης, ενώ έπονται και άλλα. Και όλα αυτά με μία πρωτότυπη πρώτη ύλη: τα φύκια που ξεβράζονται στην παραλία. Όπως εξηγεί ο ιδρυτής της PHEE, Σταύρος Τσομπανίδης, η εταιρεία «ανακυκλώνει τα νεκρά φύλλα των φυκιών που ξεβράζονται στις ακτές και τα επεξεργάζεται με απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, η οποία και προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, παράγει το PHEE-board, ένα επίπεδο διακοσμητικό πάνελ σε διαφορετικές αποχρώσεις». Η PHEE έχει διακριθεί, λαμβάνοντας σημαντική υποστήριξη στα πρώτα της βήματα, σε εγχώριους διαγωνισμούς και προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφιών Angelopoulos-Clinton CGIU, διακρίθηκε στον διαγωνισμός ReditUp της εταιρείας Παπαστράτος και στο BlueGrowth, που συνδιοργανώνεται από την Aephoria.net και τον Δήμο Πειραιά.

Tips
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της PHEE.
Ακολουθήστε την εταιρεία στο Facebook.

Villa Grigio 46

Ένα αναπαλαιωμένο κτίριο του 1930 φιλοξενεί ένα aperitivo e vino bar με διακριτή ιταλική φινέτσα. Ειδικά τώρα που μπήκαμε στην άνοιξη, το μαγαζί ενδείκνυται για μία βόλτα, καθώς ο όμορφος κήπος του περικυκλωμένος από ψηλά δέντρα θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα. Ξεχωρίζει επίσης για τις ήσυχες γκρι αποχρώσεις και το αφαιρετικό ύφος, τη μεγάλη μπάρα, το ξύλινο πάτωμα και τον φωτισμό από θεατρικούς προβολείς. Το μαγαζί σερβίρει καφέ, aperitivi, μια μεγάλη ποικιλία κρασιών (85 ετικέτες επιλεγμένων ιταλικών και ελληνικών κρασιών και με το ποτήρι), πολλές γκράπες και κοκτέιλ ιταλικής έμπνευσης (Sgroppino, Bicicletta, Svegliato), τα οποία συνοδεύονται από φινετσάτα ιταλικά fngerfood.

Tips
Το Villa Grigio 46 βρίσκεται στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο.
Ακολουθήστε το στο Facebook.

Αφέντης και δούλος

Μετά τις επιτυχίες «Κατερίνα» και «Χειρόγραφο», ο Γιώργος Νανούρης ξανασυνεργάζεται με την ομάδα Λυκόφως, με την παράσταση «Αφέντης και δούλος». Ο ίδιος διασκευάζει και σκηνοθετεί το διήγημα του Λέοντος Τολστόι, με τον Δημήτρη Λιγνάδη στον ρόλο του Αφέντη και τον ίδιο στο ρόλο του Δούλου. Το «Αφέντης και δούλος» γράφτηκε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο της Ρωσίας, 125 χρόνια πριν, και μοιάζει με σύγχρονη παραβολή που μιλά για την αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Ένας πλούσιος έμπορος αψηφά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και με μοναδικό κίνητρο το κέρδος αποφασίζει να βγει με τον υπηρέτη του μέσα στη νύχτα για να προλάβει να αγοράσει πρώτος ένα κτήμα σε τιμή ευκαιρίας. Στο δρόμο, εξαιτίας μιας δυνατής χιονοθύελλας, χάνονται στις παγωμένες εκτάσεις της ρωσικής επαρχίας. Ο αφέντης θα προσπαθήσει να σώσει τον εαυτό του αφήνοντας τον δούλο μόνο και αβοήθητο. Πολύ σύντομα όμως θα βρεθεί στην ίδια θέση με αυτόν και τότε θα ακούσει για πρώτη φορά την καρδιά του να χτυπά πραγματικά... 

Tip
Η παράσταση ανεβαίνει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός.

Pinkfreud

Ένα ποτό με τους φίλους ίσως να είναι σε πολλές περιπτώσεις μία καλή μορφή ψυχανάλυσης. Και το Pinkfreud προτίθεται να βάλει τον καναπέ. Και τις καρέκλες - όσες τουλάχιστον χωρούν σε αυτό το λιλιπούτειο μαγαζί. Το μπαρ της Αρχελάου δανείστηκε το όνομά του από δύο μεγάλους: το συγκρότημα Pink Floyd, και τον «πατέρα της ψυχανάλυσης», Σίγκμουντ Φρόιντ. Μία ανάσα μακριά από το Skrow, το Pinkfreud προσελκύει τους θεατρόφιλους που θέλουν να καθίσουν για να σχολιάσουν την παράσταση που παρακολούθησαν, αλλά και τους λάτρεις του Παγκρατίου που επιλέγουν τη συγκεκριμένη περιοχή για την έξοδό τους.

Tips
Το Pinkfreud βρίσκεται στην οδό Αρχελάου 7, Παγκράτι.
Ακολουθήστε το στο Facebook.

Irene Skylakaki

Σε ηλικία δεκατριών ετών, η Ειρήνη απέκτησε την πρώτη της κιθάρα και από τότε δεν έχει σταματήσει να γράφει στίχους και να συνθέτει τη δική της μουσική. Κυκλοφόρησε τον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο της “Wrong direction” τον Σεπτέμβριο του 2012. Το πρώτο της single ‘In the light’ ήταν η επίσημη επιλογή του Cosmote Jumping Fish για το φθινόπωρο του 2012. Παρουσίασε τη δεύτερή της δουλειά, “Before dawn”, τον Σεπτέμβριο του 2014. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ειρήνη επέστρεψε στο Λονδίνο για να κυνηγήσει το όνειρό της και εκτός Ελλάδας και να ηχογραφήσει τον τρίτο της δίσκο. Εκεί γνώρισε τον Danton Supple, παραγωγό μεταξύ άλλων του Χ&Υ των Coldplay, ο οποίος ανέλαβε την παραγωγή του τρίτου της δίσκου, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει τον τίτλο “Matterless”. Από αυτόν, ακούμε το τραγούδι “First days of spring”.

Tip
Ακολουθήστε την Ειρήνη στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης