Το επόμενο βήμα των Baby Guru

Το επόμενο βήμα των Baby Guru

Οι Baby Guru εμφανίζονται στο Gagarin για να μας παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά, με παρέα τον Moa Bones

Το επόμενο βήμα των Baby Guru
Ως τετράδα πλέον (Prins Obi, King Elephant, Sir Kosmiche και Kon Kon), οι Baby Guru συνεχίζουν να παράγουν μουσική χωρίς διακοπή από το 2010, τόσο ως συγκρότημα, όσο και με τους προσωπικούς τους δίσκους.

Με επτά κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους (Yogi Sister EPs vol. 1-3, Baby Guru, Pieces, Marginalia, Sunshine Special), εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ (CMJ, Eurosonic, Europavox) και διακρίσεις από μεγάλα μουσικά μέσα (MTV IGGY’s Top 5 Discoveries @ CMJ) αποτελούν μία από τις πιο δημιουργικές ομάδες μουσικών της χώρας.

Το 2017 τους φέρνει αισίως στο τέταρτο LP, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Inner Ear, για ακόμα μια φορά πρόθυμους να διευρύνουν τα όρια παραδίδοντας το πιο μεστό σύνολο τραγουδιών τους μέχρι σήμερα, τόσο από μουσικής, όσο και από στιχουργικής πλευράς.

Κλείσιμο


Οι Baby Guru παραμένουν ανοιχτοί σε νέες κατευθύνσεις, χωρίς να ξεχνούν τις ρίζες τους ή τον ήχο που τους έχει χαρακτηρίσει, και φαίνονται αρκετά ώριμοι ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την καθημερινότητα, τους ανεκπλήρωτους έρωτες, τις ψευδαισθήσεις της φήμης, τα μισοξεχασμένα όνειρα, τα φανταστικά folk συγκροτήματα και τα φρικιά της ντίσκο. Το “IV” είναι ένας ύμνος στη ζωή του συγκροτήματος και στο έργο των τεσσάρων παιδικών φίλων, που αναζητούν αυθεντικές μορφές έκφρασης σε έναν σκληρό κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, ο Μoa Bones, ή αλλιώς Δημήτρης Αρώνης, είναι τραγουδοποιός και πολυοργανίστας, γεννημένος στην Αθήνα τον Μάιο του 1981. Έχοντας ήδη ενεργή παρουσία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας των Modrec, το 2006 αρχίζει να γράφει και να κυκλοφορεί δικά του τραγούδια με το όνομα Palindrom.



Έπειτα από μια πενταετία πολλών συναυλιών, σκόρπιων ηχογραφήσεων και την κυκλοφορία του EP “Βy Μy Side” ο Μoa Bones κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album του “Aquarelles” στην Restless Wind. Το Μάιο του 2015 επανήλθε με το νέο του album “Spun”, που κυκλοφόρησε από την Inner Ear Records και το οποίο κοινό και κριτικοί υποδέχτηκαν με θέρμη. Το Spun πήρε πολύ καλές κριτικές σε εγχώρια και ξένα sites και blogs, ενώ φιγούραρε σε πάρα πολλές λίστες ως μια απο τις καλύτερες εγχώριες κυκλοφορίες του 2015.

Αυτό τον καιρό ξεκινά μια καινούρια περίοδος για τον Moa Bones καθώς ηχογραφεί καινούριο υλικό και νέοι μουσικοί προστίθενται στο σχήμα. Με τον Γιάννη Ράλλη (ηλεκτρική κιθάρα) και τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο (κοντραμπάσο), το 2017 θα παρουσιάσουν παλιό και καινούργιο υλικό, δίνοντας στην ως τώρα δουλειά του Moa Bones την ενέργεια και τη ζωντάνια του folk rock.

Info
Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα
Ημερομηνία: Πέμπτη 30 Μαρτίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 411 2500
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης