Ποιος φοβάται τις Pussy Riot;

Ποιος φοβάται τις Pussy Riot;

Η πιο διάσημη γυναικεία κολεκτίβα του κόσμου έρχεται στη Στέγη για να παρουσιάσει τη δουλειά της και να συνομιλήσει με το κοινό

Ποιος φοβάται τις Pussy Riot;
Φεμινίστριες και ακτιβίστριες, οι Ρωσίδες Pussy Riot έχουν στήσει κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες περφόρμανς του καιρού μας. Οι Pussy Riot δεν είναι ένα «πανκ συγκρότημα», αλλά μια καλλιτεχνική συλλογικότητα. Δύο από τα μέλη τους έρχονται στην Αθήνα, την Παρασκευή 24 Μαρτίου, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συνομιλήσουν με το κοινό της Στέγης. Και ο λόγος για την ποιήτρια Masha Alyokhina και τη δημοσιογράφο Sasha Bogino.

Η Μάσα Αλιόχινα, από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, έχει ιδρύσει και την οργάνωση Zona Prava, για την υποστήριξη των κρατουμένων στις ρωσικές φυλακές. Το ενδιαφέρον της για την κατάσταση των φυλακισμένων στη Ρωσία πυροδοτήθηκε μετά τη δική της πολύμηνη φυλάκιση, καθώς το 2012 κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα του χουλιγκανισμού. Αιτία ήταν μια περφόρμανς των Pussy Riot μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας. Η περφόρμανς, με τίτλο Punk Prayer, κατήγγειλε την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κλείσιμο


H Σάσα Μπογκίνο από την άλλη πλευρά, ενταγμένη τα τελευταία χρόνια στις Pussy Riot, είναι επίσης από τα κομβικά άτομα που συνδέονται με τον οργανισμό Zona Prava, που ιδρύθηκε από τη Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και τη Μάσα Αλιόχινα των Pussy Riot και ο οποίος πλέον παρέχει ενημέρωση και νομική στήριξη σε Ρώσους κρατούμενους και υπόδικους. Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Info
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107, Αθήνα
Ημερομηνία και ώρα: Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 19:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 900 5800
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης