Σερφ κάτω από το Βόρειο Σέλας

Σερφ κάτω από το Βόρειο Σέλας

Ένα ντοκιμαντέρ καταγράφει την προσπάθεια έξι σέρφερ να δαμάσουν τα κύματα της Ισλανδίας στην καρδιά του χειμώνα

Σερφ κάτω από το Βόρειο Σέλας
Με λιλιπούτειες ημέρες που διαρκούν τέσσερις ώρες, βίαιες χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες, η Ισλανδία μόνο ιδανικό μέρος για σερφ δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Παρ' όλα αυτά, τούτο δεν πτόησε τον σκηνοθέτη Κρις Μπέρκαρντ και τον κινηματογραφιστή Μπεν Γουάιλαντ να προσελκύσουν μία ομάδα έξι ριψοκίνδυνων σέρφερ για να δαμάσουν τα κύματα της θάλασσας στα βόρεια του νησιού. Και όλα αυτά, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της χειρότερης καταιγίδας που έπληξε τις ακτές της Ισλανδίας εδώ και 25 χρόνια.



Κλείσιμο
Σκοπός ήταν η παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ 40 λεπτών που θα έδειχνε στον κόσμο αυτό το εντυπωσιακό εγχείρημα. Τα γυρίσματα έγιναν σε άκρως αντίξοες συνθήκες, τον Δεκέμβριο του 2015, όταν μία χιονοθύελλα βύθισε στο χιόνι το απομακρυσμένο νησί, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές. Ωστόσο, παρά τους κινδύνους, η ομάδα απτόητη συνέχισε την αναζήτηση του τέλειου κύματος και προσπάθησε να γράψει το δικό της κεφάλαιο στην ιστορία του σερφ. Και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, τα κατάφερε: οι λήψεις με τους σέρφερ να εξασκούν μέσα στο βράδυ το σπορ τους, κάτω από το Βόρειο Σέλας, σου κόβουν την ανάσα!

Για να χρηματοδοτήσουν το πρότζεκτ τους, οι δημιουργοί στράφηκαν στην πλατφόρμα του
Kickstarter, με τα πακέτα χρηματοδότησης να ξεκινούν από ένα δολάριο. Ορισμένα από τα ανταλλάγματα που προσφέρονται είναι η δυνατότητα κατεβάσματος της ταινίας, ένα λεύκωμα με φωτογραφίες αυτής της θαλάσσιας περιπέτειας, t-shirts, ακόμα και μία προσωπική προβολή παρέα με τους συντελεστές. Ο αρχικός στόχος χρηματοδότησης είναι 150 χιλιάδες δολάρια (143 χιλιάδες ευρώ) και προς το παρόν σχεδόν 2.500 υποστηρικτές έχουν προσφέρει περίπου 130 χιλιάδες δολάρια (η καμπάνια ολοκληρώνεται στις 27 Μαρτίου). 

«Στόχος μας είναι να μοιραστούμε αυτό το πρότζεκτ με όσες περισσότερες πόλεις μπορούμε. Έχουμε ήδη δαπανήσει αρκετά χρήματα φτιάχνοντας την ταινία. Το ποσό των 150 χιλιάδων δολαρίων είναι σημαντικό γιατί θα καλύψει το κόστος που αφορά τη διανομή της ταινίας σε ένα παγκόσμιο κοινό», επισημαίνουν οι δημιουργοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης