Η τέχνη της Νέας Υόρκης στο επίκεντρο

Η τέχνη της Νέας Υόρκης στο επίκεντρο

Στο 5ο Open Day είναι αφιερωμένο στην αβανγκάρντ μουσική Σχολή της Νέας Υόρκης του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα

Η τέχνη της Νέας Υόρκης στο επίκεντρο
Η Στέγη ανοίγει την αγκαλιά της σε όλους. Το φετινό 5ο Open Day είναι αφιερωμένο στην αβανγκάρντ μουσική Σχολή της Νέας Υόρκης του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στις 5 Μαρτίου 2017 σε διάφορους χώρους της Στέγης. To 5o Open Day παρουσιάζεται φέτος στο πλαίσιο του Interfaces, του διεθνούς, διαθεματικού πρότζεκτ που αποσκοπεί να φέρει τη νέα μουσική σε ένα εκτεταμένο φάσμα νέων ακροατηρίων με την υποστήριξη του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη».

Το 5ο Open Day γι' αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένο στο ύφος και το πνεύμα της καλειδοσκοπικής σκηνής της τέχνης της Νέας Υόρκης, που άνθισε από τη δεκαετία του 1950 και έπειτα. Σημείο αφετηρίας της φετινής διοργάνωσης είναι η θρυλική συνάντηση των πρωτοπόρων συνθετών John Cage και Μorton Feldman, στην έξοδο του Carnegie Hall, όπου είχαν πάει για να παρακολουθήσουν τη Συμφωνία του Anton Webern υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μητρόπουλου. Μια ιστορία που έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά πάντα με παραλλαγμένες λεπτομέρειες. Η φιλία τους επρόκειτο σύντομα να επεκταθεί σε έναν κλειστό κύκλο μουσικών που θα ονομαζόταν Σχολή της Νέας Υόρκης και θα περιλάμβανε επίσης τον Christian Wolff, τον Earle Brown και τον πιανίστα David Tudor.

Στις 5 Μαρτίου, λοιπόν, διάφορες δράσεις θα πραγματοποιούνται στους χώρους της Στέγης, από τις 16:00 μέχρι τις 20:30, με ελεύθερη είσοδο. Στις 21:00 θα ακολουθήσει συναυλία στην Κεντρική Σκηνή, όπου και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της ημέρας. Εσείς, θα λείπετε;

Info
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Κλείσιμο
Συγγρού 107, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 900 5800
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης