Η καθημερινότητα ενός νέου ζευγαριού

Η καθημερινότητα ενός νέου ζευγαριού

Το “Play House” του Μάρτιν Κριμπ ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η καθημερινότητα ενός νέου ζευγαριού
Στο “Play House”, που γράφτηκε το 2011 και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ειρήνη Μαργαρίτη, o Μάρτιν Κριμπ εκθέτει την καθημερινότητα ενός νέου ζευγαριού, και την προσπάθειά του να «στήσει» το σπιτικό του. Σεξ, δουλειά, παιδί, τρέλα, περίεργοι γείτονες, χορός, επαγγελματικές προσδοκίες, συναντήσεις, ερωτισμός, καθημερινά τελετουργικά και άλλα συνηθισμένα. Και είναι και δεν είναι ευτυχισμένοι. 

Η συμβίωση του Σάιμον και της Κατρίνα, πέρα από τις φαντασιώσεις και τις προσδοκίες του καθενός, μοιάζει να μην μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του συμβατικού. Και ίσως αυτό να μην είναι το μεγαλύτερό τους πρόβλημα. Ίσως αυτός να είναι ο μόνος τρόπος να «παίξουν τους μεγάλους», μαζί. 

Ο Μάρτιν Κριμπ, γεννημένος το 1956 στο Κεντ, παρουσιάζεται συχνά ως ο διάδοχος του Χάρολντ Πίντερ. Το θέατρό του καταπιάνεται με την εύθραυστη ισορροπία καθημερινών ζευγαριών, με τις κρίσεις που τα διαπερνούν, τις μικρές βαναυσότητες και τις στιγμές χαράς, ίσως και χάριτος, που αποτελούν την καθημερινότητά τους. Το “Play House” είναι η ιστορία ενός διαμερίσματος, η ιστορία ενός ζευγαριού, η ιστορία δύο τριαντάρηδων που ζουν σε μια αστική γειτονιά, σε μια πόλη του δυτικού κόσμου. 

Κλείσιμο


Η ζωή εδώ είναι απλή και λειτουργική, όπως τα έπιπλα που διακοσμούν το διαμέρισμα της Κατρίνα και του Σάιμον. Ένα ψυγείο, ένας καναπές, ένα χαμηλό τραπέζι. Αυτό το καινούριο διαμέρισμα αποτελεί τον χώρο του παιχνιδιού τους, ένα παιχνίδι χωρισμένο σε 13 σκηνές- αναμετρήσεις. Κάθε παίκτης αναπτύσσει τη στρατηγική του, ανοίγει ή όχι τα χαρτιά του, δοκιμάζει μια κίνηση, παίζει συλλογικά ή επιθετικά, χάνει ή κερδίζει. 

Όπως στα υπόλοιπα έργα του Μάρτιν Κριμπ έτσι και σ' αυτό αποδίδεται η πραγματικότητα με έναν τρόπο βάναυσο και συνάμα χιουμοριστικό. Οι διάλογοι διακρίνονται για τη σκληρότητά τους και οι ήρωες είναι συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι, ενώ ο ίδιος μεταγγίζει στα δημιουργήματά του μία ζοφερή άποψη για τις ανθρώπινες σκέψεις. Από τους σημαντικότερους σύγχρονους δραματουργούς, επηρέασε κι άλλους σύγχρονους συγγραφείς, όπως η Sarah Kane.

Info
“Play House” 
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α, Κυψέλη 
Το έργο θα παίζεται από το Σάββατο 4 Μαρτίου, έως την Κυριακή 9 Απριλίου, κάθε σαββατοκύριακο στις 21:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 004 0496
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης