Στο τέλος ενός εμφύλιου

Στο τέλος ενός εμφύλιου

Το έργο “Diktat” του Ενζό Κορμάν ανεβαίνει στο ΒΙΟS, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη

Στο τέλος ενός εμφύλιου
Mετά την πρώτη παρουσίασή του στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό θέατρο à la grecque» 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το έργο “Diktat” του Ενζό Κορμάν, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, θα επαναληφθεί στον χώρο του ΒΙΟS από τις 6 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη για δέκα παραστάσεις. 

Δυο αδέλφια συναντιούνται μετά από 25 χρόνια. Βρίσκονται μαζί επί 15 ώρες σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο. Γύρω τους τα ερείπια του εμφύλιου σπαραγμού. Μια πολιτική αλληγορία με φόντο στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας των τελευταίων 50 χρόνων που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. 

Ο σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης δήλωσε αναφορικά με το έργο: «Δύο στρατόπεδα. Οι Γαλάζιοι και οι Κόκκινοι. Μια ιστορία. Η ίδια. Πάντα και παντού. Σ’ όλες τις χώρες. Σ’ όλες τις εποχές. Καθεστώς ο Διχασμός στην πόλη. Όπως στην οικογένεια του Βάλ και του Πιετ. Δυο αδέλφια από την ίδια μάνα. Ο πατέρας. Ποιος θα επικρατήσει; Τι θα επικρατήσει; Τι μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς;».
Κλείσιμο

Πρόκειται για την ιστορία ενός μοιραίου ραντεβού-απολογισμού, στο τέλος ενός εμφύλιου πολέμου. Τα δυο αδέλφια της ιστορίας είχαν βρεθεί σε αντίπαλες παρατάξεις. Το μίσος του ενός προς τον άλλον ήταν τρομακτικό και αδυσώπητο, ένα μίσος που μόνο τα αδέλφια μπορούν να τρέφουν μεταξύ τους...

Info
“Diktat”
ΒΙΟS
Πειραιώς 84, Αθήνα
Παραστάσεις: Από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 342 5335
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης