Η αποστολή της αυγής

Η αποστολή της αυγής

Ο μονόλογος μιας γυναίκας που ακροβατεί ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα

Η αποστολή της αυγής
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, που φέρει τον τίτλο "Αurora", με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου και για έξι μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα. 

Η Aurora, ένας θηλυκός δαίμων, ξυπνά από το βαθύ ύπνο της. Οι θεοί της ζητούν να εκπληρώσει το πεπρωμένο της, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση της νέας εποχής. Η αποστολή της, όπως η αποστολή της αυγής, είναι να μεταφέρει τον κόσμο από το σκοτάδι της νύχτας στο φως της ημέρας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, που κρατά 45 λεπτά, το στόμα της θα εκτοξεύει λέξεις ενός σπασμένου και πολυδιάστατου κειμένου, εξερευνώντας την πηγή της γλώσσας - το τραγούδι πριν γίνει τραγούδι, τη λέξη πριν γίνει λέξη. 

Φωνήεντα και σύμφωνα θα διαμορφώσουν λέξεις και φράσεις, εμπνευσμένες από προφητικά ποιήματα των Φερνάντο Πεσσόα, Σαιν-Τζον Περς, Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ και Βλαδίμηρου Νικολούζου, μαζί με κείμενα του Λουκρήτιου, του Αγίου Αυγουστίνου, του Αντονίν Αρτώ και των ορφικών δοξασιών. Προφητεύει λοιπόν τον νέο αιώνα, παραμένοντας ταυτόχρονα δεμένη σε ένα σπασμένο παρελθόν. Αυτό που επιθυμεί είναι να ρίξει το ξόρκι της στασιμότητας στον κόσμο. 

Κλείσιμο
Λειτουργεί ως διάμεσος μεταξύ των αντιθέτων. Κατά τη διαδικασία της μεταμόρφωσης, τα σχήματα της μνήμης θα αλλάξουν προς έναν ακαθόριστο ορίζοντα: το μέλλον. Όλα αυτά διαδραματίζονται με φόντο ένα ερημικό, ονειρικό τοπίο και ήχους που διαμορφώνουν ένα περίπλοκο δίκτυο από μνήμες και εξερευνούν τον ήχο της σιωπής και της αρμονίας ενός μακρινού και λιγότερο ανθρώπινου σύμπαντος.

Info
"Αurora"
Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 14 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 347 4312
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης