Σούζυ και τρως και… πίνεις

Σούζυ και τρως και… πίνεις

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Σούζυ και τρως και… πίνεις
Στη νέα εκπομπή του Citylife ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες του Neil, του μικρού εξερευνητή, δοκιμάζουμε κοκτέιλ μπύρας στο Thinkbeer, απολαμβάνουμε νόστιμα πιάτα στο Σούζυ Τρως, πίνουμε σπάνιο ουίσκι στο CV Distiller και ακούμε τα ρεμπέτικα του Δημήτρη Μυστακίδη.
 
Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
Κλείσιμο
του καναλιού Novalifε της Nova!

Neil the little explorer

Ο Neil είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που γεννήθηκε στην Ελλάδα και πριν από λίγο συστήθηκε στο ευρύ κοινό, καθώς παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση Τεχνολογίας CES 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας. Όπως λέει ο δημιουργός του, Βαγγέλης Καραπέτσας http://www.newmoney.gr/business-stories/316028-neil,-o-mikros-eksereinitis, «ο Neil απευθύνεται σε παιδιά από τριών έως έξι ετών. Είναι απλός στον χειρισμό του, με βασικά κουμπιά για την εκφώνηση των wikis [σσ. σύντομες περιγραφές αντικειμένων ενδιαφέροντος], την επιλογή του επόμενου ή του προηγούμενου, το κουμπί του Like και ένα ειδικό κουμπί που δίνει στο παιδί πληροφορίες βάσει τοποθεσίας. Ο κύκλος της γνώσης ολοκληρώνεται σε εφαρμογή για τάμπλετ, όπου οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν παιχνίδι-quiz με τα wikis που έχουν ακούσει, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικά βίντεο με τη διαδραστική συντροφιά του Neil».

Tip
Περισσότερα στη σελίδα του Neil

Thinkbeer

Οι δημιουργοί του Thinkbeer ζύμωσαν μεταξύ τους λέξεις-κλειδιά όπως «ελληνικός», «γευστικός», «δροσιστικός», «παρέα», «χαλαρά» και «μπύρα» και έτσι αποφάσισαν αυτό που λένε οι ίδιοι την πρώτη ελληνική μπυραρία στη χώρα. Το μαγαζί του Περιστερίου μάς προσφέρει δεκάδες διαφορετικές μπύρες σε μπουκάλι και 6 διαφορετικές βαρελίσιες, όλες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, καθώς προτεραιότητά του είναι η ανάδειξη του ελληνικού στοιχείου. Το Thinkbeer συνοδεύει τις μπύρες με μια σειρά από μεζέδες που συνδυάζονται αρμονικά με τα αινιγματικά αρώματα που αναδύονται από το πάντρεμα της βύνης, του λυκίσκου και της μαγιάς, ενώ ένα από τα σημεία αναφοράς του είναι και τα κοκτέιλ μπύρας, που σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις!

 Tips

Το Thinkbeer βρίσκεται στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου 63, Περιστέρι.
Ακολουθήστε το Thinkbeer στο Facebook

Σούζυ Τρως

Μία από τις πιο αστείες ατάκες του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου έγινε εστιατόριο που εγκαταστάθηκε σε μία μονοκατοικία στον Κορυδαλλό. «Σούζυ τρως! Και ψεύδεσαι και τρως!» είναι η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία «Η Παριζιάνα» και οι θαμώνες του Σούζυ Τρως μπορούν να απολαύσουν τα πιάτα του μαγαζιού χωρίς να χρειαστεί να πουν ψέματα. Η διακόσμηση του χώρου έχει πολλά στοιχεία που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές (όπως τα θαυμάσια πλακάκια στο πάτωμα, μία ραπτομηχανή και ορισμένες γραφομηχανές ή μία παλιά ζυγαριά), ενώ το μενού έχει ως βασικό άξονα την ελληνική κουζίνα.

 Tips

Το Σούζυ Τρως βρίσκεται στην οδό Δημ. Μαλαγαρδή 56, Κορυδαλλός.
Ακολουθήστε το Σούζυ Τρως στο Facebook

CV Distiller

Αν λατρεύεις το ουίσκι και οι επιλογές σου δεν περιορίζονται σε μία χούφτα ετικέτες που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ, το CV Distiller είναι ένα μαγαζί που ίσως θα πρέπει να βάλεις στη λίστα σου. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο ποτάδικο, με έναν ιδιαίτερα πλούσιο κατάλογο από ουίσκι και ένα εντυπωσιακό κελάρι με σπάνια και ακριβά ποτά, κλειδωμένα πίσω από καγκελένιες πόρτες.

Tips

Το CV Distiller βρίσκεται στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 7, Αθήνα.
Ακολουθήστε το στο Facebook

Δημήτρης Μυστακίδης

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τους νέους με την παλαιότερη γενιά. Το νέο του πρότζεκτ αποτελείται από ρεμπέτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Πρωταγωνιστές αυτού του δίσκου είναι Έλληνες μουσικοί, όπως ο Γιώργος Κατσαρός και ο Κώστας Δούσας (ή Γκούσιας), που κατάφεραν να περάσουν και να δοκιμάσουν την τύχη τους, σαν μετανάστες, στη νέα γη, στην Αμερική και με τις κιθάρες τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά τη φοβερή ικανότητα προσαρμογής των λαϊκών μουσικών. Ο δεξιοτέχνης μουσικός τα αναπλάθει με την προσωπική του σφραγίδα αλλά και την τεχνική των παλιών εκτελέσεων, η οποία περιγράφεται με τον όρο «τσιμπητή».

Tip
Ακολουθήστε τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης