12 ταινίες κινουμένων σχεδίων που κάνουν πρεμιέρα φέτος

12 ταινίες κινουμένων σχεδίων που κάνουν πρεμιέρα φέτος

Με αφορμή την πρεμιέρα της «Ταινίας LEGO Batman», σας παρουσιάζουμε άλλες 12 ταινίες animation που θα προβληθούν στις σκοτεινές αίθουσες το 2017

12 ταινίες κινουμένων σχεδίων που κάνουν πρεμιέρα φέτος
Αυτή την εβδομάδα είχαμε την πρεμιέρα της νέας ταινίας Μπάτμαν, του… πιο κοντού Σκοτεινού Ιππότη αν λάβουμε υπόψη τις μετρήσεις του Economist σε σχετικό του άρθρο. Σύμφωνα με το τελευταίο, ο νέος Μπάτμαν έχει ύψος μόλις 4 εκατοστά (η μέτρηση αφορά την ταινία του 2014, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο), έναντι 1,93 του αντίστοιχου του
Μπεν Άφλεκ. Αυτό οφείλεται ασφαλώς στο γεγονός ότι ο νέος Μπάτμαν είναι Lego. H «Ταινία LEGO Batman» άρχισε να προβάλλεται στις σκοτεινές αίθουσες και ήδη έχει καταφέρει να προσελκύσει ένα μεγάλο κοινό, καθώς μόνο την Παρασκευή έκανε εισπράξεις 15 εκατ. δολαρίων στην Αμερική. Παράλληλα, έχει ενθουσιάσει μικρά και… μεγάλα παιδιά. Και αν ανήκετε και εσείς σε μία από αυτές τις δύο κατηγορίες (ή τουλάχιστον συνοδεύετε ένα), σας παρουσιάζουμε μία λίστα με 12 ταινίες animation που θα κάνουν πρεμιέρα φέτος, για να είστε σε ετοιμότητα!

The Boss Baby (31 Μαρτίου, ΗΠΑ)

Κλείσιμο


Έχουμε δει αλλόκοτες και αλλόκοτες ιστορίες. Αλλά αυτή… Τέλος πάντων, το animation ενδείκνυται για τέτοιες ιδέες. Εδώ βλέπουμε ένα μωρό γιάπη να ενώνει τις δυνάμεις του με τον επτάχρονο αδελφό του για να χαλάσουν τα σχέδια του CEO της Puppy Co. Ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος είναι σε μεγάλη φόρμα χάρη στον ρόλο του ως κακομαθημένος Τραμπ στο “Saturday night live”, δίνει τη φωνή του στον μπόμπιρα, ενώ βλέπουμε και άλλα μεγάλα ονόματα, όπως τον Στιβ Μπουσέμι, τη Λίζα Κούντροου, τον Τόμπι Μαγκουάιρ και τον Τζίμι Κίμελ.

Στρουμφάκια: Το χαμένο χωριό (7 Απριλίου, ΗΠΑ)



Ένα sequel για τα θρυλικά στρουμφάκια, στο οποίο η Στρουμφίτα, ο Σκουντούφλης, ο Ξεφτέρης και ο Προκόπης χρησιμοποιούν έναν μυστηριώδη χάρτη για να ταξιδέψουν στο Απαγορευμένο Δάσος, προκειμένου να ανακαλύψουν το μεγαλύτερο μυστικό πίσω από τη φυλή τους - και μάλιστα πριν από τον σατανικό Δρακουμέλ. Τις φωνές τους δανείζουν οι Τζούλια Ρόμπερτς, Ντέμι Λοβάτο, Μάντι Πατίνκιν και Μισέλ Ροντρίγκεζ.

Spark (14 Απριλίου, ΗΠΑ)



Ο ομώνυμος ήρωας είναι μία έφηβη μαϊμού, η οποία μαζί με τους φίλους της, τον Τσανκ και την Βιξ, έχουν αναλάβει την αποστολή να ανακτήσουν τον πλανήτη Μπάνα, ένα βασίλειο το οποίο έχει καταλάβει ο σατανικός Τσονγκ. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που ακούγονται είναι η Τζέσικα Μπίελ, Σούζαν Σάραντον, Πάτρικ Στιούαρτ και Χίλαρι Σουάνκ.

Rock dog (20 Απριλίου, Ελλάδα)



Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια ενός θιβετιανού μαστίφ, το τελευταίο εγκαταλείπει το σπίτι του για να ακολουθήσει το όνειρό του να γίνει μουσικός, αφήνοντας απροστάτευτα τα πρόβατα που έπρεπε να φυλά και ανοίγοντας την όρεξη μίας αγέλης λύκων. Σκηνοθετεί ο Ας Μπράνον, ενώ στο καστ βλέπουμε ονόματα όπως αυτά των Λουκ Γουίλσον, Τζ. Κ. Σίμονς, Ματ Ντίλον και Σαμ Έλιοτ.

Captain Underpants (2 Ιουνίου, ΗΠΑ)

Δύο σκανταλιάρηδες μαθητές υπνωτίζουν τον αυστηρό και κακιασμένο λυκειάρχη τους και τον μετατρέπουν στον ήρωα του κόμικ τους, τον καλόκαρδο Captain Underpants. Πρωταγωνιστούν οι Κέβιν Χαρτ και Τζόρνταν Πιλ. Δια χειρός Dreamworks.

Αυτοκίνητα 3 (15 Ιουνίου, Ελλάδα)



Ο Όουεν Γουίλσον επιστρέφει ως Κεραυνός ΜακΚουίν για να αποδείξει στη νέα γενιά αγωνιστικών αυτοκινήτων ότι το ‘χει ακόμα. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια μιας νεαρής τεχνικού, η οποία ήδη καταστρώνει σχέδια. Σκηνοθετεί ο Μπράιν Φι, ενώ μας έχει γεννηθεί η εύλογη απορία: θα επιστρέψει ο Σάκης Ρουβάς ως ΜακΚουίν στη μεταγλωττισμένη έκδοση;

Εγώ, ο απαισιότατος 3 (30 Ιουνίου, ΗΠΑ)



Ο Στιβ Κάρελ και η Κρίστεν Γουίγκ επιστρέφουν στους ρόλους τους ως Γκρου και Λούσι Γουάιλντ αντίστοιχα, στην τρίτη ταινία της Universal, την οποία σκηνοθετούν οι Κάιλ Μπάλντα, Πιέρ Κοφέν και Ερίκ Γκιγιόν. Στο νέο επεισόδιο, ο Μπαλτάζαρ Μπρατ (με τη φωνή του Τρέι Πάρκερ, του συνδημιουργού του “South Park”), ένα παιδί-θαύμα της δεκαετίας του 1980, έχει χαράξει ένα σχέδιο για να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο. Μόνο που ακούμε το “Bad” του Μάικλ Τζάκσον στο τρέιλερ, μας έφτιαξε η διάθεση!

Blazing Samurai (4 Αυγούστου, ΗΠΑ)



Ο Μελ Μπρουκς είναι και πάλι εδώ! Ο 91χρονος θρυλικός δημιουργός επιστρέφει, υπογράφοντας την παραγωγή και δανείζοντας τη φωνή του στο “Blazing Samurai”, το οποίο αφηγείται τη ζωή ενός σκύλου που ονειρεύεται να γίνει σαμουράι και που προσπαθεί να σώσει το χωριό Κακαμούτσο από τα νύχια ενός γάτου-πολέμαρχου. Ακόμα καλύτερα νέα: η ταινία είναι χαλαρά εμπνευσμένη από την κλασική κωμωδία «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες» (επίσης του Μπρουκς). Στο καστ βρίσκουμε επίσης τους Σάμιουελ Τζάκσον, Μισέλ Γιεό, Τζορτζ Τακέι, Ρίκι Ζερβέ και Μελ Μπ.

The Lego Ninjago Movie (22 Σεπτεμβρίου, ΗΠΑ)



Το κινηματογραφικό πορτφόλιο της Lego συνεχίζει να διευρύνεται. Επτά μήνες μετά τον Μπάτμαν, η υπόθεση μετακομίζει από την Γκόθαμ στο Νίντζαγκο, όπου έξι νεαροί νίντζα, ο Λόιντ, ο Τζέι, ο Κάι, ο Κόουλ, ο Ζέιν και η Νία καλούνται να υπερασπιστούν το νησί τους από κακούς και τέρατα, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους στις πολεμικές τέχνες, υπό τις οδηγίες του Δασκάλου (Τζάκι Τσαν). Αυτά τη νύχτα, γιατί την ημέρα έχουν μία άλλη πρόκληση να αντιμετωπίσουν: το λύκειο.

Μικρό μου πόνυ: η ταινία (6 Οκτωβρίου, ΗΠΑ)



Μία νέα σκοτεινή δύναμη απειλεί το Πόνυβιλ και η παρέα των έξι πόνυ ξεκινούν μία αξέχαστη αποστολή για να χρησιμοποιήσουν τη μαγεία της φιλίας και να σώσουν την πατρίδα τους. Στο ταξίδι, βέβαια, θα γνωρίσουν καινούργιους φίλους και θα αντιμετωπίσουν συναρπαστικές προκλήσεις. Ακούγονται οι φωνές των Έμιλι Μπλαντ, Ζόε Σαλντάνα, Σία και Λιβ Σράιμπερ.

Coco (22 Νοεμβρίου, ΗΠΑ)



Η νέα ταινία της Pixar κινείται γύρω από τη Γιορτή των Νεκρών στο Μεξικό, κάτι που από μόνο του έχει ενδιαφέρον (γιατί μιλάμε για ταινία animation). Η ιστορία εστιάζει σε ένα δωδεκάχρονο αγόρι το οποίο ξεκινά μία σειρά γεγονότων που σχετίζονται με ένα μυστήριο 100 χρόνων, κάτι που οδηγεί σε μία απίθανη οικογενειακή επανένωση. Σκηνοθετεί ο βετεράνος του animation, Λι Άνκριτς («Ψάχνοντας τον Νέμο», «Μπαμπούλας ΑΕ», “Toy story 3”), ενώ στο καστ βλέπουμε τον Μπέντζαμιν Μπρατ.

Ferdinand (15 Δεκεμβρίου, ΗΠΑ)

Η ταινία βασίζεται στο παιδικό βιβλίο «Η Ιστορία του Φερδινάνδου», του Μούνρο Λιφ, το οποίο είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1936. Ακολουθεί την ιστορία του Φερδινάνδου, ενός ταύρου που προτιμούσε να απολαμβάνει τη φύση από το να μπλέκει σε ταυρομαχίες και ο οποίος καταλήγει ξαφνικά μέσα σε μία αρένα. Σκηνοθετεί ο Κάρλος Σαλντάνα, ο οποίος δίνει και τη φωνή του, ενώ ενδιαφέρον έχει και η ένταξη στο καστ του κωμικού Τρέβορ Νόα, οικοδεσπότη του “The daily show”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης