Στις Πλειάδες με μία... χιλιάρα Καβασάκι

Στις Πλειάδες με μία... χιλιάρα Καβασάκι

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Στις Πλειάδες με μία... χιλιάρα Καβασάκι
Το Citylife επισκέπτεται την έκθεση «Όψεις αδήλων» του Χρήστου Μποκόρου στο Μουσείο Μπενάκη, δοκιμάζει κρασί στο By the glass, διαβάζει το βιβλίο «Με μια χιλιάρα Καβασάκι» του  Βαγγέλη Σιαφάκα, απολαμβάνει την παρέα της γάτας Βενέτσιας στις Πλειάδες και ακούει τη  SmaRagDa να τραγουδά ένα τραγούδι από τον νέο της δίσκο, “Wisdom tooth”.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
Κλείσιμο
του καναλιού Novalifε της Nova!



Όψεις αδήλων

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο Κτήριο της οδού Πειραιώς την έκθεση του Χρήστου Μποκόρου, «Όψεις αδήλων». Πρόκειται για μία «ζωγραφική μαρτυρία μιας διαδρομής αυτογνωσίας από τη μαθητεία στο πραγματικό ως τους πειρασμούς του αόρατου κι από εκεί, στα στοιχειώδη αγαθά μιας λιτής ευημερίας. Ένα φωτεινό παραπέτασμα στο χάος είναι η ζωγραφική και “όψις αδήλων τα φαινόμενα”», όπως επισημαίνει ο ίδιος ο Μποκόρος. Παράλληλα κυκλοφορούν δύο εκδόσεις και μία ομότιτλη εικονογραφημένη έκδοση από τις εκδόσεις Άγρα, με τα έργα του καλλιτέχνη, καθώς και το «eμερολόγιο - 0162015201420132012», ένα ημερολόγιο που αποτελείται από αναρτήσεις που είχε ανεβάσει ο Μποκόρος στον λογαριασμό του στο Facebook. Η έκθεση διαρκεί έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Tip
Ακολουθήστε τον Χρήστο Μποκόρο στο Facebook

By the glass

Ένα wine bar bistrot υποδέχεται τους φίλους του κρασιού στη Γ. Σουρή 3, απέναντι από την Ρώσικη Εκκλησία. Το By the glass διαθέτει πολλές ετικέτες για να δοκιμάσεις ποια σου αρέσει, ενώ σου επιτρέπει είτε να απολαύσεις το κρασί σου στον χώρο του είτε να αγοράσεις τη φιάλη -σε τιμή κάβας- και να την πάρεις σπίτι σου. Στο μαγαζί μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια ποικιλία από προσεκτικά επιλεγμένες Ελληνικές μπύρες, κάνοντας ένα νοερό ταξίδι στον χώρο της ελληνικής μικροζυθοποιίας. Σαλάτες και «εύκολα» μοντέρνα πιάτα σερβίρονται για να συνοδεύσουν το κρασί σας. 

Tip
Ακολουθήστε το By the glass στο Facebook.

Με μια χιλιάρα Καβασάκι

Το βιβλίο «Με μια χιλιάρα Καβασάκι» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις αποτελεί μία συλλογή 18 διηγημάτων του δημοσιογράφου Βαγγέλη Σιαφάκα. Οι ιστορίες αυτές ανασυνθέτουν μνήμες της Δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης, μέσα από τα μάτια μιας παρέας εφήβων οι οποίοι μεγαλώνουν, ονειρεύονται, ερωτεύονται, ωριμάζουν βίαια και πολιτικοποιούνται εκείνα τα χρόνια. Ιστορίες πικρές, αστείες και βαθιά ερωτικές, μιας ανύποπτης γενιάς που κλήθηκε να πρωταγωνιστήσει σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές, μας ταξιδεύουν στη Φλωρεντία του Μικελάντζελο και τη Μαδρίτη του Γκόγια, στα βήματα του Μπερλινγκουέρ και του Καρίγιο. Νοσταλγικός και ειρωνικός, ο Σιαφάκας γράφει για την «ιστορία που γράφουν οι παρέες» και παρακολουθεί τους ήρωές του -μεσήλικες πια- να αποχαιρετούν με αφορμή τη συντρόφισσα «που έφυγε νωρίς», τον «Ρήγα Φεραίο» και την «πρώτη, αδάμαστη νεότητά» τους...

Tip
Ακολουθήστε τις εκδόσεις Πόλις στο Facebook 

Πλειάδες 

Ένας ιδιαίτερος χώρος, όμορφα σχεδιασμένος και φιλικός για κάθε βιβλιόφιλο έχει ανοίξει εδώ και λίγα χρόνια τις πόρτες του στο Παγκράτι. Απλές και καθαρές γραμμές δημιουργούν ένα άνετο χώρο που καταλήγει στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, ο οποίος έχει μετατραπεί σε χώρο ανάγνωσης και συναντήσεων. Ο κήπος στο βάθος, το πατάρι και η τεράστια βιβλιοθήκη των Πλειάδων σου δίνει μία αίσθηση σπιτιού παρά βιβλιοπωλείου. Δημιουργοί του, ο Άλκης Τεμπονέρας -πωλητής βιβλίου για πάνω από 20 χρόνια- και η σύζυγός του, Αλεξάνδρα Μπίζη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Στην παρέα τους υπάρχει άλλη μία οικοδέσποινα. Πρόκειται για μία γάτα, τη Βενέτσια, η οποία παρέμεινε στον χώρο της αφότου έκλεισε το προηγούμενο κατάστημα (ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ).

Tip
Ακολουθήστε το βιβλιοπωλείο Πλειάδες στο Facebook
 

Wisdom tooth

Με μια σειρά ακουσμάτων που ξεκινούν από τον Alex Turner και καταλήγουν στο συγκρότημα Florence and the Machine, αλλά και μια κλασική παιδεία που ξεκίνησε από το μουσικό σχολείο, στο οποίο σπούδασε κρουστά και αγάπησε καλλιτέχνες όπως ο Σοπέν και ο Ντεμπισί, η SmaRagDa δέχτηκε πολύ γρήγορα το βάπτισμα ως μια νεαρή τραγουδοποιός, καταφέρνοντας, μάλιστα, από τα πρώτα της κιόλας βήματα, να συγκινήσει και να αγαπηθεί. Η νεαρή μουσικός κυκλοφορεί τώρα το νέο της digital άλμπουμ με τίτλο “Wisdom tooth”.

Tip
Το άλμπουμ “Wisdom tooth” είναι διαθέσιμο στο Bandcamp.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης