Ταξίδια με νερομπογιές

Ταξίδια με νερομπογιές

Ο καλλιτέχνης και Instagramer horiaki2 ταξιδεύει νοερά και ζωγραφίζει αστικά τοπία από όλον τον κόσμο

Ταξίδια με νερομπογιές
Πολλοί άνθρωποι με αγάπη για τα ταξίδια αρέσκονται να επισκέπτονται νοερά τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο κοιτώντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Ο χρήστης horiaki2 δεν αρκείται σε αυτό και χρησιμοποιεί το Instagram για να πάει ένα βήμα παραπέρα. Πέρα από το να κοιτάει τις εικόνες, ο καλλιτέχνης προτιμάει να ζωγραφίζει δικές του - και στη συνέχεια να τις μοιράζεται με τους ακολούθους του.

Με έμφαση στην αρχιτεκτονική, ο horiaki2, λάτρης της λεπτομέρειας, δημιουργεί πολύπλοκες σπουδές ορόσημων και κτιρίων από πόλεις από όλο τον πλανήτη. Κάθε φίνο κομμάτι αποτελείται από σχεδιαστικές γραμμές και έναν κλασικό συνδυασμό λεπτών παστέλ τόνων και φωτεινών πινελιών. Με βάση την Ιαπωνία, ο καλλιτέχνης αναδημιουργεί κάθε σκηνή έξω από τη χώρα αντλώντας έμπνευση από εικόνες που βρίσκει από διάφορες πηγές.

«Οι εικόνες στην Ιαπωνία είναι εκείνες από μέρη που έχω πάει», αναφέρει ο horiaki2 σε ένα σχόλιό του. «Ζωγραφίζω τοπία του εξωτερικού κοιτώντας σχετικές εικόνες. Στο μέλλον, θα ήθελα να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να ζωγραφίσω», παραδέχεται. Κάποια από τα θέματα, όπως ο εμβληματικός ναός της Santa Maria della Salute της Βενετίας και οι πανύψηλοι θόλοι του Sacre Coeur του Παρισίου, είναι μνημειώδη. Άλλα, όπως ένας ήσυχος δρόμος στο Κεμπέκ και μια σειρά πολύχρωμων αποικιακών σπιτιών στην Ουάσινγκτον, είναι πιο οικεία. Και, φυσικά, πολλά κινούνται σε ενδιάμεσα επίπεδα. Εκεί περιλαμβάνονται όψεις μεγάλων δρόμων και οικοδομικών τετραγώνων. Τελικά, ο χρήστης horiaki2 ελπίζει να αφήσει στην άκρη τις φωτογραφίες και να ταξιδέψει στον κόσμο. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να ακολουθήσετε το έργο του καλλιτέχνη ρίχνοντας μία ματιά στα δημιουργικά ταξίδια του στο Instagram
.

Κλείσιμο
Βουδαπέστη


Κολμάρ, Γαλλία


 Κοπεγχάγη



Δρέσδη


Ντουμπρόβνικ


Τζόρτζταουν


Κιότο



Κιότο


Παρίσι


Πράγα



Κεμπέκ


Βενετία


Βενετία


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης