Αθλητές on the rocks

Αθλητές on the rocks

Το νέο φωτογραφικό πρότζεκτ του Ντένις Κλέρο δείχνει πώς θα ήταν οι αθλητές αν έμπαιναν στην... κατάψυξη

Αθλητές on the rocks
Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, μόλις αρχίσει να πέφτει το πρώτο χιόνι αρκετοί χρήστες αρχίζουν να ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες και βίντεο με τις πρώτες νιφάδες. Έχοντας αυτό υπόψη, ο φωτογράφος Ντένις Κλέρο είπε να συμβαδίσει με αυτή την τάση και άρχισε να δουλεύει πάνω σε ένα πρότζεκτ που αναδεικνύει πώς έρχεται ο χειμώνας. Επίσης, ο Ντένις και η ομάδα του έθεσαν μία νέα πρόκληση για τους εαυτούς τους: να ερμηνεύσουν με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο τον όρο «παγωμένος». Έτσι γεννήθηκε το “Frozen”.


Κλείσιμο

Για να μειώσει στο ελάχιστο τον χρόνο της επεξεργασίας μετά τη φωτογράφιση, ο Ντένις και η ομάδα του προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. Άλλωστε, το μπάτζετ ήταν πολύ περιορισμένο και οι επιλογές δεν ήταν πολλές. Για τις ανάγκες, λοιπόν, του πρότζεκτ του “Frozen”, ο Ντένις φωτογράφισε πορτρέτα αθλητών αθλημάτων δράσης με έναν τρόπο που τους κάνει να φαίνονται σαν να βρίσκονται χωμένοι στον πάγο. Το μεγαλύτερο μέρος του παγωμένου σκηνικού δημιουργήθηκε με τη χρήση πολλών κουτιών Sno Blower - ενός σπρέι ψεύτικου χιονιού που κοστίζει περίπου 11 δολλάρια.

Το στήσιμο του σκηνικού και οι επιμέρους λεπτομέρειες είχαν μεγάλη σημασία προκειμένου να καλλιεργηθεί η αίσθηση του παγωμένου. Προς αυτή την κατεύθυνση προσελήφθη ένας makeup artist, ο οποίος χρειάστηκε περίπου δύο ώρες για να επεξεργαστεί τη μοτοσυκλέτα της φωτογράφισης. Αντίστοιχα υλικά χρησιμοποιήθηκαν και για τη μεταμόρφωση του μοτοσυκλετιστή. Η φωτογράφιση κράτησε συνολικά περίπου πέντε ώρες.

Η Red Bull Photography, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε η φωτογράφιση, αναφέρει στο site της για το πρότζεκτ του Ντένις: «Το κυριολεκτικά πιο cool πρότζεκτ της χρονιάς πηγαίνει στον Ντένις Κλέρο και την ιδιαίτερα δημιουργική φωτογράφιση του παγωμένου αθλητή».

Info
Περισσότερες πληροφορίες για τον φωτογράφο Ντένις Κλέρο θα βρείτε στο site του www.klero.ru ή στη σελίδα του στο Facebook.






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης