Το παρασκήνιο μιας φωτογράφισης

Το παρασκήνιο μιας φωτογράφισης

Η φωτογράφιση για το ημερολόγιο της Pirelli για το 2017 μέσα από τα μάτια των σταρ που πόζαραν, αλλά και του φωτογράφου, Πίτερ Λίντμπεργκ

Το παρασκήνιο μιας φωτογράφισης
Το ημερολόγιο της Pirelli για το 2017 «αποδίδει προσωπικότητα, ευαισθησία και τα κότσια να είσαι ο εαυτός σου», περιγράφει ο Πίτερ Λίντμπεργκ στη διεθνή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Παρίσι για το νέο ημερολόγιο. Ο Γερμανός φωτογράφος έχει αποκαλέσει τη δημιουργία «συναισθηματική», τονίζοντας ότι ο σκοπός του ήταν «όχι να φωτογραφήσει ένα ημερολόγιο για τέλεια σώματα αλλά να αιχμαλωτίσει την ευαισθησία και το συναίσθημα, απογυμνώνοντας τις ψυχές των γυναικών στις εικόνες, καθιστώντας τες περισσότερο γυμνές από το γυμνό».



Η 44η έκδοση της θρυλικής δημιουργίας της Pirelli είναι περισσότερο μια εξομολόγηση στην αγάπη του Λίντμπεργκ για τη μεγάλη οθόνη, την οποία γιορτάζει με τις σταρ που πήραν μέρος στο ημερολόγιο Pirelli για το 2017: τη Τζέσικα Τσάστεϊν, την Πενέλοπε Κρουζ, τη Νικόλ Κίντμαν, τη Ρούνεϊ Μάρα, την Έλεν Μίρεν, τη Τζούλιαν Μουρ, τη Λουπίτα Νιόνγκο, τη Σαρλότ Ράμπλινγκ, τη Λέα Σεϊντού, την Ούμα Θέρμαν, την Αλίσια Βικάντερ, την Κέiτ Γουίνσλετ, τη Ρόμπιν Ράιτ και τη Ζανγκ Ζιγί. Επίσης, ειδική συμμετοχή έχει η Αναστάσια Ιγκνάτοβα, μια καθηγήτρια Πολιτικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Σε στιγμιότυπα από το βίντεο των παρασκηνίων, το οποίο παραδοσιακά αποκαλύπτει την κρυμμένη δουλειά για το ημερολόγιο Pirelli, οι ηθοποιοί εξηγούν πώς ένιωθαν που βρίσκονταν απέναντι από το φακό του Λίντμπεργκ. Η Ούμα Θέρμαν, για παράδειγμα, είπε πως ένιωσε «σαν να είμαι σε συνέντευξη αλλά με μια κάμερα», ενώ για την Πενέλοπε Κρουζ ήταν «σχεδόν σαν να βλέπει μέσα στην ψυχή σου».
Κλείσιμο





«Ήθελα να δείξω τις γυναίκες με ένα διαφορετικό τρόπο: Το έκανα αυτό ρωτώντας τις ηθοποιούς οι οποίες παίζουν πάντα έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου και προσπαθώντας να πλησιάζω όσο πιο κοντά σε εκείνες μπορούσα μέσα από τις φωτογραφίες μου. Ως καλλιτέχνης, νιώθω ότι έχω μια υποχρέωση να απελευθερώσω τις γυναίκες από την ιδέα της αιώνιας νεότητας και τελειότητας. Το κοινωνικό ιδανικό για την τελειότητα είναι απίθανο να επιτευχθεί», εξήγησε ο Λίντμπεργκ. Ως φωτογράφος πίσω από το ημερολόγιο Pirelli για το 2017, ο Λίντμπεργκ είναι ο πρώτος στη βιομηχανία που έχει κάνει φωτογραφήσεις για τρεις εκδόσεις του ημερολογίου. Η πρώτη του συνεργασία ήταν το 1996 όταν φωτογράφησε στην έρημο Ελ Μιράζ της Καλιφόρνια. Ακολούθησε η έκδοση του 2002, όταν οι φωτογραφήσεις έγιναν στα στούντιο της Paramount Pictures στο Λος Άντζελες. Ο Λίντμπεργκ επίσης δούλεψε με τον Πάτρικ Ντεμαρσελιέ προκειμένου να δημιουργηθεί το 50ο επετειακό ημερολόγιο το 2014.





Για την έκδοση του 2017, οι φωτογραφήσεις έγιναν το Μάιο και τον Ιούνιο σε πέντε σημεία: στο Βερολίνο, στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Λε Τουκέ. Το ημερολόγιο αποτελείται από 40 φωτογραφίες, τόσο πορτρέτα όσο και κανονικές φωτογραφίες, οι οποίες πάρθηκαν στο στούντιο ή σε εξωτερικό χώρο γύρω από την πόλη, από αστικές σκηνές, φαστ φουντ και κεντρικά ξενοδοχεία του Λος Άντζελες, στην Times Square της Νέας Υόρκης, στο θέατρο Sophiensaele του Βερολίνου, σε ταράτσες στούντιο στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο και στην παραλία Λε Τουκέτ, στη Γαλλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης