Η Ελένη Καραΐνδρου μάς συστήνει τον Δαβίδ

Η Ελένη Καραΐνδρου μάς συστήνει τον Δαβίδ

Η καταξιωμένη μουσικός παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στον Ιανό

Η Ελένη Καραΐνδρου μάς συστήνει τον Δαβίδ
Η Μικρή Άρκτος και ο Ιανός γιορτάζοντας την έκδοση και την παγκόσμια κυκλοφορία του άλμπουμ της Ελένης Καραΐνδρου «Δαβίδ» από την ECM New Series, μας προσκαλούν όλους στην επίσημη παρουσίαση του έργου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20.30.

Ο «Δαβίδ» είναι μια σκηνική καντάτα βασισμένη στη δραματική ποίηση ενός άγνωστου Χίου ποιητή του 18ου αιώνα. Το κείμενο ανακαλύφθηκε αργά, και εκδόθηκε μόλις το 1979. Είναι βαθιά η πεποίθηση πως ο Δαβίδ είναι ένα ελληνικό έργο έντονα επηρεασμένο από τις τάσεις της εποχής του και ειδικότερα από το ιταλικό μπαρόκ μελόδραμα, τα μεσαιωνικά μυστήρια, αλλά και τα δραματικά ορατόρια, όπως το Azioni sacre του οίκου των Αψβούργων, που είναι βασισμένο σε θρησκευτικά θέματα. Αυτό το είδος άνθισε ιδιαίτερα στα τέλη του 17ου και στην αρχή του 18ου αιώνα.

Η Ελένη Καραΐνδρου είναι διατεθειμένη να μας ξεναγήσει στο νέο της ταξίδι με αφηγήσεις και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ την παρουσίαση θα ολοκληρώσει με τη διακεκριμένη μεσόφωνο Ειρήνη Καράγιαννη σε τραγούδια από τον Δαβίδ και όχι μόνο. Την Ειρήνη Καράγιαννη θα συνοδεύσει στο πιάνο η συνθέτις, πλαισιωμένη από τον ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλο και τον ακκορντεονίστα Ντίνο Χατζηιορδάνου.

Κλείσιμο
Μέσα λοιπόν από αυτή την ιδιαίτερη σύνθεση και τις ιστορίες που αυτή περιέχει, η Ελένη Καραΐνδρου θα μας παρουσιάσει με μουσική φαντασία μία από τις πιο αγαπημένες της δουλειές, που ανασυνθέτει στοιχεία και προσωπικότητες-«σύμβολα» του ελληνισμού.

Ιανός
Σταδίου 24
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη
Η παρουσίαση θα προβληθεί και σε live streaming στο YouTube
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης