Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού

Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φορά τα καλά του και με το πλούσιο πρόγραμμά του και τον Δεκέμβριο μάς καλεί να γιορτάσουμε παρέα τα Χριστούγεννα

Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού
Μπορεί το τσουχτερό κρύο να μας έκανε να μαζευτούμε στα σπίτια μας σε αναζήτηση ζεστασιάς, ωστόσο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φορά τα καλά του και με το πλούσιο πρόγραμμά του και τον Δεκέμβριο μάς καλεί πίσω σε αυτό, για να γιορτάσουμε μαζί σε μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, με σημείο αναφοράς το στολισμένο Κανάλι και το Ξέφωτο.

Ανάμεσα στις δράσεις του μήνα -το σύνολο των οποίων προσφέρεται δωρεάν- ξεχωρίζουν αναγνώσεις παραμυθιών για τους μικρούς επισκέπτες, προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια, one-man circus show, παραστάσεις stand-up comedy, εργαστήρια χειροτεχνίας, αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες και θεματικές εκδηλώσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), ενώ συνεχίζονται και οι συναυλίες ταλαντούχων νέων μουσικών. Ας δούμε ορισμένες πιο αναλυτικά:

Music Escapades

Κλείσιμο


Οι εξωτικοί ήχοι των Music Escapades μας ταξιδεύουν τον Δεκέμβριο από τα μαγικά χειμερινά τοπία του ΚΠΙΣΝ σε ονειρικούς προορισμούς του σύγχρονου πενταγράμμου, με οδηγούς τους Gautier (3/12), May Roosevelt (10/12) και Monsieur Μinimal (17/12).

Δραστηριότητες για παιδιά

Γλυπτική, ζωγραφική, πρωτότυπα παιχνίδια, ιστιοπλοΐα, καγιάκ και yoga είναι λίγες μόνο από τις δραστηριότητες για παιδιά που συνεχίζονται αδιάκοπτα ολόκληρο τον Δεκέμβριο, προσκαλώντας τους μικρούς μας φίλους να ξεπεράσουν τα όρια της φαντασίας τους και να μοιραστούν τη μοναδικότητά τους με συνομήλικους τους, με ή χωρίς αναπηρία. Σε ένα μοναδικό εργαστήριο που εμπνέεται από την Ιαπωνική τέχνη (3/12), ενήλικες και παιδιά θα δημιουργήσουν μοναδικά φαναράκια με ευχές και θα τα αφήσουν να επιπλεύσουν στο νερό ενώ με μία σειρά ψυχαγωγικών δράσεων (4/12) θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου (15/12 έως 15/1), οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν στην υποδοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) κάρτες με ευχές για το 2017, που θα έχουν δημιουργήσει παιδιά από όλη την Ελλάδα, μέσω ενός μοναδικού εργαστηρίου που θα υλοποιηθεί από το δίκτυο 150 βιβλιοθηκών της ΕΒΕ. Μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα (26/12), ο αγαπημένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, θα προσγειωθεί με τον ιπτάμενο ιππόκαμπό του στο ΚΠΙΣΝ και θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε μαγευτικούς κόσμους ενώ με ένα πρωτότυπο διαδραστικό μουσικό πρόγραμμα (6/1) οι μικροί επισκέπτες θα αναπτύξουν τη φαντασία τους και θα συναναστραφούν με φιλικούς δεινόσαυρους. Η συμμετοχή στην εκδήλωση με τον Ευγένιο Τριβιζά γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.

Δραστηριότητες για ενήλικες

Ο τελευταίος μήνας του έτους επιφυλάσσει αξέχαστες εμπειρίες και για τους μεγαλύτερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, προσφέροντας σε όλους διαδραστικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες. Ένα εργαστήριο για όσους ξεχνούν λίγο ή πολύ (6, 13, 20, 27/12 & 3/1) θα ενισχύσει τη μνήμη των συμμετεχόντων μέσα από μία ομαδική δραστηριότητα ενώ λίγες μέρες πριν καλωσορίσουμε το 2017, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα φτιάξουν το δικό τους γούρι της Πρωτοχρονιάς (21/12).

Jazz Διαχρονίες



Οι Jazz Διαχρονίες συνεχίζουν το μουσικό ταξίδι τους σε μοναδικά ηχοτοπία του σύγχρονου και κλασικού πενταγράμμου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ τον Δεκέμβριο. Το πολυπολιτισμικό και πολύχρωμο πρόγραμμα συναυλιών του μήνα συνθέτουν οι Next Step Quintet (9/11), Banda Valéu (16/12), Petros Klampanis Group (23/12) και Drums & Voice Jazztronica Project/ I. Doumanis, A. Toubanaki (30/12).

TEDxAthens Salon

Ο θεσμός του TEDxAthens Salon έρχεται στο ΚΠΙΣΝ (18/12) θέτοντας μία καίρια κοινωνική ερώτηση: Τι σημαίνει τελικά προσβασιμότητα; Έξι ξεχωριστές ομιλίες θα μας βοηθήσουν να βγούμε από αυτό που θεωρεί ο καθένας μας φυσικό περιβάλλον και να αγγίξουμε την πραγματική σημασία της προσβασιμότητας, στην καθημερινότητα και σε ολόκληρη τη ζωή μας. Η συμμετοχή στο TedX Salon γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.

David Dimitri, One-Man Circus



Φανταστείτε μία ολόκληρη παράσταση τσίρκου να εκτελείται από έναν μόνο άνθρωπο! Ο άνθρωπος αυτός επιχειρεί να εκτελέσει τα πιο τολμηρά νούμερα του τσίρκου. Ο τίτλος της παράστασης είναι “L’homme cirque” («Ο άνθρωπος-τσίρκο»), και πρόκειται για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα, τα οποία εκτελούνται από τον David Dimitri, τον «Άρχοντα του σχοινιού» όπως τον έχουν αποκαλέσει οι “New York Times”. Διαρκεί από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου. Η συμμετοχή στην παράσταση γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.

Stand-up comedy

Ένας άνθρωπος, ένα μικρόφωνο και ένα κοινό που θέλει να γελάσει. Αυτά είναι τα μόνα πράγματα που χρειάζονται για μια παράσταση stand-up comedy. Το ΚΠΙΣΝ φέτος τα Χριστούγεννα καλεί μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς της Ελλάδας και δημιουργεί οκτώ γιορτινές βραδιές stand-up comedy και κωμικού αυτοσχεδιασμού (23.12-6.1), όπου οι καλλιτέχνες και το κοινό γίνονται μια παρέα και διασκεδάζουν βρίσκοντας όλα αυτά που μας συνδέουν και μας κάνουν να γελάμε. Η συμμετοχή στις παραστάσεις Stand-up comedy γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.

Συναυλίες



Τη ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του ΚΠΙΣΝ εμπλουτίζουν τέσσερις πρωτότυπες εορταστικές συναυλίες που θα μεταφέρουν το πνεύμα των γιορτών σε όλους μας. Την Παραμονή Χριστουγέννων θα βρίσκονται στο ΚΠΙΣΝ οι Voyage Jazz Group και με τους samba, jazz και latin ήχους τους θα προσφέρουν ένα αξέχαστο διαδραστικό πρωινό σε όλη την οικογένεια, ενώ οι μελωδικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας Αρσακείου (27/12) θα μας ταξιδέψουν μέσα από βυζαντινά τροπάρια και παραδοσιακά κάλαντα σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια παίρνει η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας (28/12) που θα παρουσιάσει τις πιο τρυφερές ιστορίες αγάπης του μαγευτικού κόσμου του λυρικού θεάτρου, ενώ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου θα φιλοξενηθεί σε ζωντανή αναμετάδοση στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ και στο Ξέφωτο, σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας του ΚΠΙΣΝ με ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά σύνολα της διεθνούς σκηνής. Τις πρώτες μέρες του 2017, η Παιδική Χορωδία της (5/1) θα κάνει ποδαρικό στο φουαγιέ της ΕΛΣ τραγουδώντας τα πιο αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του κλασσικού και σύγχρονου πενταγράμμου. Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή, τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στην ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.

SNF RUN: Τρέχοντας προς τη Νέα Χρονιά και Πρωτοχρονιάτικο Πάρτι

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τρέχουμε στο ΚΠΙΣΝ κόβοντας το νήμα του 2017. Μία αισιόδοξη γιορτή με αφορμή τον βραδινό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στο σημείο συνάντησης του ΚΠΙΣΝ, την Αγορά! Ένα μοναδικό πρωτοχρονιάτικο πάρτι, με γιορτινή μουσική και πρωτοχρονιάτικα κεράσματα θα ακολουθήσει, ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την αλλαγή του χρόνου, ευχόμενοι την καλύτερη αρχή της καινούριας χρονιάς! Η συμμετοχή στον Αγώνα δρόμου γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.

Park Your Cinema

Το Park Your Cinema προσθέτει στο πρόγραμμά του «Ιστορίες Χριστουγέννων», με φιλμ που βάζουν τους θεατές στο κλίμα και το πνεύμα χαράς αυτών των ημερών, προσφέροντας μηνύματα αισιοδοξίας, αλλά και πραγματική κινηματογραφική συγκίνηση. Το highlight των προβολών της Χριστουγεννιάτικης περιόδου είναι η σπάνια προβολή της “Fantasia”, του απίστευτα οραματικού έργου του Walt Disney από το 1940, που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους. Ακόμη, τον Δεκέμβριο, ολοκληρώνονται τα αφιερώματα «Τεύχος: Βιβλιοθήκη» και «Τα τέρατα της Universal», ενώ συνεχίζονται οι προβολές μεταγλωττισμένων ταινιών για παιδιά, με animated ή live action παραγωγές, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προβολές για παιδιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης