Στη χώρα της αλληλεγγύης

Στη χώρα της αλληλεγγύης

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει την παράσταση «Στη χώρα του βασιλιά των κλόουν» στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο

Στη χώρα της αλληλεγγύης
Εδώ και 15 χρόνια το Θέατρο του Νέου Κόσμου έχει αναλάβει μία ιδιαίτερη δράση, το Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά, το οποίο αποτελεί μία μονάδα θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες. Μέσα σε αυτόν τον μήνα ενώνει τις δυνάμεις του με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΠΑΝΔΑ), και παρουσιάζει στα πολιτιστικά κέντρα του Δήμου Αθηναίων τη θεατρική παράσταση «Στη χώρα του Βασιλιά των κλόουν» της Συμέλας Μεσβελιάνη, με ελεύθερη είσοδο. Επιπρόσθετα, η παράσταση θα παρουσιαστεί σε ιδρύματα, νοσοκομεία, ειδικά σχολεία, αλλά και σε δημοτικά σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Το έργο που θα ανέβει είναι το «Στη χώρα του Βασιλιά των κλόουν», μια παράσταση που από συνειδητή επιλογή αποδίδεται κυρίως… χωρίς γλώσσα! Τα πρόσωπα του έργου μιλούν μια επινοημένη, «ακαταλαβίστικη» γλώσσα, που ακριβώς γι’ αυτό θα γίνεται εύκολα αντιληπτή από όλα τα παιδιά, είτε μιλούν ελληνικά είτε όχι.



Όσο για την ιστορία; Η Λούνα και ο Σαμάν φτάνουν στη χώρα του βασιλιά των Κλόουν. Έρχονται από πολύ μακριά και ονειρεύονται να ζήσουν σ’ αυτόν τον θαυμαστό τόπο και να γίνουν κι αυτοί δύο μικροί κλόουν. Όμως, ο βασιλιάς της χώρας, Φαμπ, τους υποδέχεται με καχυποψία και αυστηρότητα. Οι διαφορετικές γλώσσες που μιλάνε, ο φόβος του ξένου, του άγνωστου και του αλλιώτικου θα δημιουργήσουν ανάμεσα στους τρεις ήρωες κωμικές παρεξηγήσεις και συγκρούσεις, αλλά σιγά σιγά θα βρεθεί ο τρόπος να επικοινωνήσουν και να ενωθούν μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι.
Κλείσιμο

Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Παντελής Δεντάκης, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Σταύρος Γιαννουλάδης, Νάνσυ Σιδέρη και Θοδωρής Σκυφτούλης. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα παραστάσεων:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 17:30 
Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πατησίων (Κουρτίδου & Στρατηγού Καλλάρη, τηλ. 210 831 3496)

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 11:00
Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος 164, τηλ.: 210 341 2183)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, 19:00 
Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου (Βαφειοχωρίου & Καρολίδου 2, τηλ.: 210 642 7770)   

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 18:00 
Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων (Λαμπόβου 4, τηλ.: 210 513 0854)

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, 17:00 
Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης (Καλογερά 18, τηλ.: 210 882 1428)

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, 17:00 
Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, τηλ.: 210 201 1151)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης